Stedentrip Nürnberg: Trein + Hotel

Tijdens deze stedentrip gaat u per trein Nürnberg ontdekken. Fijn voor treinreizigers: de binnenstad is autoluw. De bezienswaardigheden zijn dicht bij elkaar. Een bezoekje aan het oudste spoorwegmuseum ter wereld is natuurlijk ten zeerste aan te bevelen.

Bezienswaardigheden in compact gebied
Dagtrips naar andere steden in Beieren mogelijk
Hotel nabij station, incl. ontbijt

Treinreis naar Nürnberg

Vanuit Utrecht Centraal brengt de trein u snel naar Nürnberg. Doorgaans duurt de reis minder dan zes uur. Onderweg stapt u in de regel één keer over: in Düsseldorf Hbf of in Frankfurt. Vanuit andere Nederlandse steden kan de route en reistijd afwijken.

Ontdek Beieren per trein

Voor ongeveer € 10 per persoon (bij twee personen) kunt u in de regio Nürnberg een dag vrij reizen per regionale trein. Handig als u bijvoorbeeld een dagtrip naar Rothenburg ob der Tauber wilt maken (reistijd circa vijf kwartier). De trein brengt u in 45 minuten naar Bamberg.

Stedentrip Nürnberg, wat te doen?

Nürnberg is een mooie stad om te bezoeken. De autoluwe historische binnenstad is bijna geheel omringd door oorspronkelijke vestingmuren en torens. Het compacte centrum met als kloppend hart de Hauptmarkt met de Frauenkirche is prima per voet te ontdekken. Dit gezellige plein is tijdens marktdagen gevuld met rood-witte marktkraampjes. Daarnaast is de stad behoorlijk groen en waterrijk waardoor die een charmante uitstraling heeft.

De meeste bezienswaardigheden in Nürnberg liggen dicht bij elkaar. In het centrum troont kasteel Kaiserburg hoog boven de daken uit. Rondom het kasteel staan veel gotische en barokke huizen. Tegenover het kasteel is de mooi aangelegde Burgermeistergarten gratis te bezoeken. Het centrum valt op door zijn vele vakwerkhuizen. Het spoorwegmuseum is het oudste spoorwegmuseum ter wereld. De Historische Felsengange is een middeleeuws ondergronds gangenstelsel dat is gebruikt voor de watertoevoer en als schuilkelder en nu is geopend voor bezoekers.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Nürnberg

Vandaag reist u per ICE naar de Duitse stad Nürnberg. Vertrektijd en reisschema worden met u afgestemd. Vanaf Utrecht duurt de treinreis meestal minder dan zes uur. Onderweg stapt u doorgaans in Düsseldorf of Frankfurt over.

Premier Inn Nürnberg City Centre

lees meer
dag 2

Bezoek Nürnberg

Vandaag heeft u alle tijd om de stad te bezoeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Nürnberg (of dagtrip Beieren)

Uiteraard kunt u langer in Nürnberg blijven. Het is ook mogelijk om een dagtrip per trein te maken naar één van de andere mooie steden in Beieren. Voor € 20,30 koopt u het TagesTicket Plus waarmee u met twee personen (en maximaal vier kinderen) in Beieren kunt reizen, bijvoorbeeld naar Bamberg of Rothenburg ob der Tauber. Met het Bayern-ticket kunt u ook naar Würzburg reizen (een persoon € 25, twee personen € 33).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Terugreis naar Nederland

Vandaag zit de reis er weer op en keert u per ICE terug naar Nederland. Ook nu zult u weer overstappen in Düsseldorf of Frankfurt.

Stedentrip Nürnberg: Trein + Hotel

Ontdek Beieren vanuit Nürnberg.

v.a. 442,- p.p.
Rondreis samenstellen
Nürnberg

Optioneel in deze reis

Treinticket om de regio Nürnberg te ontdekken

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Nürnberg (retour)

Zitplaatsreservering (heen en terugreis)

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toegang tot bezienswaardigheden

Lokale toeristenbelasting, ter plekke te voldoen

Goed om te weten

Tarief en beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de hotels en treintickets wordt handmatig gecontroleerd. Het treintarief heeft een ruime beschikbaarheid, maar niet onbeperkt. Mocht het tarief niet meer beschikbaar zijn, dan krijgt u een aangepaste offerte en kunt u uiteraard kosteloos van de reis afzien. Deze treinreis naar Nürnberg moet ten minste acht dagen voor vertrek geboekt worden.

Inbegrepen treinticket

U vertrekt vanaf een Nederlands station naar keuze. Wilt u 1e klas reizen? Dan kunt u tijdens het boekingsproces een upgrade aanvragen. Het is ook mogelijk om alleen de heenreis of terugreis op te waarderen naar de 1e klas.

Reizen met kinderen naar Nürnberg

Als u aangeeft met kinderen te reizen wordt er bij kinderen t/m veertien jaar te veel in rekening gebracht. Dit varieert van €120 tot 140 per kind. Dit wordt later handmatig gecorrigeerd (nog voordat u hoeft te betalen).

Flexibiliteit

Boek uw reis nu met extra flexibiteit. Tot en met vijftien dagen voor vertrek krijgt u bij annulering de volledige reissom vergoed, minus €25 per persoon. In die periode kunt u ook de reis kosteloos wijzigen naar een andere datum. Vanaf veertien dagen tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stedentrip Nürnberg: Trein + Hotel

Ontdek Beieren vanuit Nürnberg.

v.a. 442,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl