Treinrondreis.nl

Stedentrip Praag: Trein + Hotel

Reis per trein naar Praag en ontdek de geheimen van deze Gouden Stad. Onderweg heeft u bovendien uitzicht op de Elbe. In Praag heeft u alle tijd om de stad te verkennen. Uiteraard het oude centrum (UNESCO werelderfgoed) , maar ook de Joodse wijk, de burcht van Praag en het Dansende Huis.

Treinreis deels langs de Elbe
Dagtrip naar Pilsen mogelijk (bij reisverlenging)
Verblijf tegen kleine meerprijs in vijfsterrenhotel
Optioneel: fietstour door Praag

Treinreis naar Praag

Vanuit Nederland is Praag met slechts één overstap bereikbaar (te Berlijn). Op het tweede deel van uw reis, tussen Dresden en de Tsjechische grens, heeft u uitzicht op de Elbe. De treinreis naar Praag duurt twaalf à dertien uur, afhankelijk van uw vertrekstation. Is dat voor u te lang? Boek dan de Rondreis Praag, waar u ook Berlijn en Nürnberg bezoekt.

Verblijf in Praag

In Praag verblijft u in het goed gewaardeerde 5-sterrenhotel Grandium Hotel Praag, vlak nabij het station en het centrum. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

Wat te doen in Praag?

De Tsjechische hoofdstad is een stad om dagenlang te ontdekken. Tijdens een stedentrip aan Praag mag een bezoek aan de beroemde Praagse Burcht uit de 9e eeuw niet ontbreken. Binnen de muren van de grootste burcht ter wereld vindt u onder anderen de Sint-Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis en het Gouden Straatje.

Het eeuwenoude centrum van Praag heeft vele prachtige oude bouwwerken uit de periode tussen de 11e en 18e eeuw. Bijvoorbeeld het Oude Raadhuis uit 1338. Vele routes lopen via via de Karelsbrug, een middeleeuwse brug over de rivier de Moldau, versierd met 30 heiligenbeelden.

Ook de moeite waard is een bezoek aan de Joodse wijk. Al sinds de 9e eeuw vestigden Joodse handelaren zich in de Tsjechische hoofdstad. In de Joodse Wijk vindt u het Joods Museum, de beroemde oude Joodse Begraafplaats en de Oude Nieuwe Synagoge.

Dit is slechts een greep uit de velen bezienswaardigheden van Praag. U kunt deze ook ontdekken met een fietstour door Praag (optioneel bij te boeken).

Reisschema

dag 1

Per trein naar Praag

U vertrekt in de ochtend vanaf een Nederlands station. U reist meestal per binnenlandse trein naar Amsterdam, Amersfoort, Deventer of Hengelo. Hier stapt u over op de intercity naar Berlijn. In Berlijn heeft u een ruime