Stedentrip Praag per dagtrein: Trein + Hotel

Reis per trein naar Praag en ontdek de geheimen van deze Gouden Stad. Onderweg heeft u bovendien uitzicht op de Elbe. In Praag heeft u alle tijd om de stad te verkennen. Uiteraard het oude centrum (UNESCO werelderfgoed) , maar ook de Joodse wijk, de burcht van Praag en het Dansende Huis.

Treinreis deels langs de Elbe
Dagtrip naar Pilsen mogelijk (bij reisverlenging)
Verblijf tegen kleine meerprijs in vijfsterrenhotel

Treinreis naar Praag

Vanuit Nederland is Praag met slechts één overstap bereikbaar (te Berlijn). Op het tweede deel van uw reis, tussen Dresden en de Tsjechische grens, heeft u uitzicht op de Elbe. De treinreis naar Praag duurt twaalf à dertien uur, afhankelijk van uw vertrekstation. Is dat voor u te lang? Boek dan de Rondreis Praag, waar u ook Berlijn en Nürnberg bezoekt.

Nachttrein naar Praag

Vanaf eind maart 2024 zal er een directe nachttrein naar Praag rijden. De bedoeling is dat instappen in Nederland mogelijk wordt vanaf Rotterdam (rond 21:30 uur) en Amsterdam (rond 22:30 uur). Deze nachttrein gaat 3x in de week rijden.

Wil je per nachttrein naar Praag? Dan hebben we de stedentrip Praag per nachttrein.

Verblijf in Praag

In Praag verblijft u in het goed gewaardeerde 5-sterrenhotel Grandium Hotel Praag, vlak nabij het station en het centrum. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

Wat te doen in Praag?

De Tsjechische hoofdstad is een stad om dagenlang te ontdekken. Tijdens een stedentrip aan Praag mag een bezoek aan de beroemde Praagse Burcht uit de 9e eeuw niet ontbreken. Binnen de muren van de grootste burcht ter wereld vindt u onder anderen de Sint-Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis en het Gouden Straatje.

Het eeuwenoude centrum van Praag heeft vele prachtige oude bouwwerken uit de periode tussen de 11e en 18e eeuw. Bijvoorbeeld het Oude Raadhuis uit 1338. Vele routes lopen via via de Karelsbrug, een middeleeuwse brug over de rivier de Moldau, versierd met 30 heiligenbeelden.

Ook de moeite waard is een bezoek aan de Joodse wijk. Al sinds de 9e eeuw vestigden Joodse handelaren zich in de Tsjechische hoofdstad. In de Joodse Wijk vindt u het Joods Museum, de beroemde oude Joodse Begraafplaats en de Oude Nieuwe Synagoge.

Dit is slechts een greep uit de velen bezienswaardigheden van Praag. U kunt deze ook ontdekken met een fietstour door Praag (optioneel bij te boeken).

Reisschema

dag 1

Per trein naar Praag

U vertrekt in de ochtend vanaf een Nederlands station. U reist meestal per binnenlandse trein naar Amsterdam, Amersfoort, Deventer of Hengelo. Hier stapt u over op de intercity naar Berlijn. In Berlijn heeft u een ruime aansluiting op de EuroCity naar Praag. Op dit deel van de reis heeft u ook uitzicht op de Elbe. Vanaf Amersfoort duurt de treinreis naar Praag 11 uur. Is dit te lang voor u? Kies dan voor de rondreis Praag.

dag 2

Ontdek Praag

Dit is de eerste dag dat u Praag gaat ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Ontdek Praag

Na één dag bent u uiteraard nog niet uitgekeken in deze veelzijdige stad. Daarom kunt u ook vandaag de stad opnieuw ontdekken. Het is optioneel mogelijk om met een Nederlandse gids een fietstocht door Praag te maken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Praag / dagtrip Pilsen

Verleng uw verblijf. Behalve dat u nog een dag Praag kunt bezoeken is het ook mogelijk om een dagtrip naar Pilsen te maken. Met een treinreis van ongeveer vijf kwartier staat u in de stad, die wereldberoemd is vanwege het bier. De stad kent bovendien talloze gebouwen uit de middeleeuwen. Ook vind je in Pilsen de grootste synagoge ter wereld.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Terugreis naar Nederland

Vandaag keert u weer terug naar Nederland, ook weer via Berlijn. Als u de reis te lang vindt voor één dag, dan is de Rondreis Praag incl. Berlijn en Würzburg een mooi alternatief.

Stedentrip Praag per dagtrein: Trein + Hotel

Ontdek de meest romantische stad van Tsjechië per trein!

v.a. 584,- p.p.
Rondreis samenstellen
Praag

Optioneel in deze reis

Upgrade naar 1e klas

Per enkele reis € 25 p.p.

Verlenging

Blijf zolang u wilt in Praag

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Praag

Vertrek vanaf een station naar keuze.

Zitplaatsreservering

In de internationale trein bent u verzekerd van een gereserveerde zitplek.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Toegang tot bezienswaardigheden

Goed om te weten

Treingebonden treintickets

U krijgt een treingebonden treinticket. U krijgt vooraf de tijden door. Als u deze accepteert, boeken we de reis. U bent meestal circa 11 a 13 uur onderweg. Bij vertrek uit Amsterdam vertrekt u meestal om 9:10 uur, en komt u om 21:36 uur aan in Praag. Dat is inclusief ruime aansluiting (1,5 uur) in Berlijn. Op de terugreis vertrekt u in de regel om 8:26 uur uit Praag. De treinen hebben een bar/bistro, waar u in de regel ook een kleine maaltijd kunt bestellen.

Verblijf

U verblijft in het goed gewaardeerde 5-sterrenhotel Grandium Hotel Praag. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Overige maaltijden niet. Vanaf het hotel loopt u zo het centrum in.

Tarieven

Deze reis is beschikbaar vanaf € 320 per persoon, inclusief treinreis en inclusief 3 overnachtingen in het genoemde 5-sterrenhotel. De tarieven in het hotel zijn seizoensafhankelijk, in het laagseizoen (januari en februari), zijn de tarieven het laagst.

1e klas

Het is een lange reis, extra comfort in de eerste klas kan dan fijn zijn. Voor € 25 per persoon per enkele reis kunt u upgraden naar de eerste klas (mits dit tarief beschikbaar is)

Annuleringsvoorwaarden

In deze onzekere tijden bieden we extra flexibiliteit. Tot acht dagen voor vertrek kunt u annuleren tegen 15% kosten.

Tarief

De treintickets en hotels worden handmatig gecontroleerd en geboekt. Mocht het voorkomen dat het tarief toch niet beschikbaar is, dan wordt u daarover geïnformeerd en annuleren we de reis.

Veel gestelde vragen

Stedentrip Praag per dagtrein: Trein + Hotel

Ontdek de meest romantische stad van Tsjechië per trein!

v.a. 584,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl