Stedentrip Praag: Trein + Hotel

Reis per trein naar Praag en ontdek de geheimen van deze Gouden Stad. Onderweg heeft u bovendien uitzicht op de Elbe. In Praag heeft u alle tijd om de stad te verkennen. Uiteraard het oude centrum (UNESCO werelderfgoed) , maar ook de Joodse wijk, de burcht van Praag en het Dansende Huis.

Treinreis deels langs de Elbe
Dagtrip naar Pilsen mogelijk (bij reisverlenging)
Verblijf tegen kleine meerprijs in 5-sterrenhotel
Optioneel: fietstour door Praag

Treinreis naar Praag

Vanuit Nederland is Praag met slechts één overstap bereikbaar (te Berlijn). Op het tweede deel van uw reis, tussen Dresden en de Tsejchische grens, heeft u uitzicht op de Elbe. De treinreis naar Praag duurt circa 12 a 13 uur, afhankelijk van uw vertrekstation. Is dat voor u te lang? Boek dan de Rondreis Praag, waar u ook Berlijn en Nürnberg bezoekt.

Wat te doen in Praag?

De Tsjechische hoofdstad is een stad om dagenlang te ontdekken. Tijdens een stedentrip aan Praag mag een bezoek aan de beroemde Praagse Burcht uit de 9e eeuw niet ontbreken. Binnen de muren van de grootste burcht ter wereld vindt u onder anderen de Sint-Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis en het Gouden Straatje.

Het eeuwenoude centrum van Praag heeft vele prachtige oude bouwwerken uit de periode tussen de 11e en 18e eeuw. Bijvoorbeeld het Oude Raadshuis uit 1338. Vele routes lopen via via de Karelsbrug, een middeleeuwse brug over de rivier de Moldau, versiert met 30 heiligenbeelden.

Ook de moeite waard is een bezoek aan de Joodse wijk. Al sinds de 9e eeuw vestigden Joodse handelaren zich in de Tsjechische hoofdstad. In de Joodse Wijk vindt u het Joods Museum, de beroemde oude Joodse Begraafplaats en de Oude Nieuwe Synagoge.

Dit is slechts een greep uit de velen bezienswaardigheden van Praag. U kunt deze ook ontdekken met een fietstour door Praag (optioneel bij te boeken).

Reisschema

dag 1

Per trein naar Praag

U vertrekt in de ochtend vanaf een Nederlands station. U reist meestal per binnenlandse trein naar Amsterdam, Amersfoort, Deventer of Hengelo. Hier stapt u over op de intercity naar Berlijn. In Berlijn heeft u een ruime aansluiting op de EuroCity naar Praag. Op dit deel van de reis heeft u ook uitzicht op de Elbe. De treinreis duurt ongeveer 12 a 13 uur. Is dit te lang voor u? Kies dan voor de rondreis Praag. Voor een kleine meerprijs verblijft u in het vijfsterrenhotel Grandium Hotel, wat ons betreft een aanrader.

Intercity BerlijnEuroCity Berlijn - Praag2e klas Intercity Berlijn (IC)

Hotel Exe City Park Praag

lees meer
dag 2

Ontdek Praag

Dit is de eerste dag dat u Praag gaat ontdekken.

PraagPraagPraag
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Ontdek Praag

Na één dag bent u uiteraard nog niet uitgekeken in deze veelzijdige stad. Daarom kunt u ook vandaag de stad opnieuw ontdekken. Het is optioneel mogelijk om met een Nederlandse gids een fietstocht door Praag te maken.

PraagPraagPraag
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Praag / dagtrip Pilsen

Verleng uw verblijf. Behalve dat u Praag nog een dag kunt bezoeken, is het ook mogelijk om een dagtrip naar Pilsen te maken. Met een treinreis van ongeveer vijfkwartier staat u in de stad, dat wereldberoemd is vanwege het bier. De stad kent bovendien talloze gebouwen uit de middeleeuwen. Ook vindt je in Pilsen de grootste synago ter wereld.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Terugreis naar Nederland

Vandaag keert u weer terug naar Nederland, ook weer via Berlijn. Als u de reis te lang vindt voor één dag, dan is de Rondreis Praag incl. Berlijn en Würzburg een mooi alternatief.

Station PraagEuroCity Berlijn - PraagIntercity Berlijn (IC)

Stedentrip Praag: Trein + Hotel

Ontdek de meest romantische stad van Tsjechië per trein!

v.a. 299 p.p.
boek deze reis
Praag

Optioneel in deze reis

Fietstour door Praag met Nederlandse gids

Upgrade naar 1e klas

Per enkele reis € 25 p.p.

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Praag

Vertrek vanaf een station naar keuze.

Zitplaatsreservering

In de internationale trein bent u verzekert van een gereserveerde zitplek.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale touristenbelasting

Toegang tot bezienswaardigheden

Goed om te weten

Annuleringsvoorwaarden

In deze onzekere tijden bieden we extra flexibiliteit. Tot acht dagen voor vertrek kunt u annuleren tegen slechts € 19 annuleringskosten (per persoon). In deze periode kunt u ook kostenloos omboeken naar een andere datum. Geldt er een negatief reisadvies? Dan wordt de reis uiteraard ook kostenloos geannuleerd.

Tarief

De genoemde prijs is een betrouwbare indicatie. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, krijgt u dit een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Garantiefonds

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Stedentrip Praag: Trein + Hotel

Ontdek de meest romantische stad van Tsjechië per trein!

v.a. 299 p.p.
boek deze reis