Stedentrip Praag per Nachttrein

Ontdek Praag als nooit tevoren met de nieuwe directe nachttrein vanuit Nederland en België! Laat je meevoeren naar het hart van de Tsjechische hoofdstad en geniet op eigen tempo van al het moois dat deze stad te bieden heeft. De terugreis is dagelijks overdag mogelijk (met een ruime, betrouwbare overstap in Berlijn). Liever 's nachts terug? Ook dat is bespreekbaar.

Treinreis deels langs de Elbe
Verblijf in 5-sterrenhotel Praag
Inclusief ontbijt in hotel Praag
Nachttrein heen en terugreis overdag

Treinreis naar Praag


Ontdek Praag op een unieke manier, dankzij de nieuwe nachttrein van European Sleeper. Sinds eind maart 2024 heeft deze particuliere nachttrein haar route naar Berlijn verlengd tot Dresden en Praag. Driemaal per week kun je vanuit Brussel, Antwerpen, Roosendaal, Rotterdam, Amsterdam, Amersfoort en Deventer rechtstreeks naar Praag.

Standaard deel je een coupé met andere reizigers, maar tegen meerprijs is ook een privécoupé in de nachttrein mogelijk. In de nachttrein is het ontbijt niet inbegrepen in de ligrijtuigen, maar wel in de slaaprijtuigen.

Verblijf in Praag

In Praag verblijft u in het goed gewaardeerde 5-sterrenhotel Grandium Hotel Praag, vlak nabij het station en het centrum. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

Wat te doen in Praag?

De Tsjechische hoofdstad is een stad om dagenlang te ontdekken. Tijdens een stedentrip aan Praag mag een bezoek aan de beroemde Praagse Burcht uit de 9e eeuw niet ontbreken. Binnen de muren van de grootste burcht ter wereld vindt u onder anderen de Sint-Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis en het Gouden Straatje.

Het eeuwenoude centrum van Praag heeft vele prachtige oude bouwwerken uit de periode tussen de 11e en 18e eeuw. Bijvoorbeeld het Oude Raadhuis uit 1338. Vele routes lopen via de Karelsbrug, een middeleeuwse brug over de rivier de Moldau, versierd met 30 heiligenbeelden.

Ook de moeite waard is een bezoek aan de Joodse Wijk. Al sinds de 9e eeuw vestigden Joodse handelaren zich in de Tsjechische hoofdstad. In de Joodse Wijk vindt u het Joods Museum, de beroemde oude Joodse Begraafplaats en de Oude en Nieuwe Synagoge.

Dit is slechts een greep uit de velen bezienswaardigheden van Praag. U kunt deze ook ontdekken met een fietstour door Praag (optioneel bij te boeken).

Reisschema

dag 1

Per nachttrein naar Praag

Vandaag vertrekt u per nachttrein naar Praag. Vertrek is inbegrepen vanaf Brussel Zuid, Antwerpen, Roosendaal, Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal en Amersfoort.

Het komt voor dat de trein eerder vertrekt, maar normaal uit 19:22u uit Brussel, Antwerpen om 20:01, Roosendaal om 20:44, Rotterdam Centraal om 21:22. Amsterdam Centraal om 22:34u en Amersfoort om 23:12u.

De treinreis per binnenlandse trein is niet inbegrepen.

Nachttrein European Sleeper

lees meer
dag 2

Aankomst in Praag

Vandaag komt u aan het einde van de ochtend aan in Praag. (Gepland meestal 11 uur, bij vertraging later). Breng uw bagage naar het hotel, en geniet direct van de Tsjechische hoofdstad.

Grandium Hotel Praag (5 sterren)

lees meer
dag 3

Ontdek Praag

Na één dag bent u uiteraard nog niet uitgekeken in deze veelzijdige stad. Daarom kunt u ook vandaag de stad opnieuw ontdekken. Het is optioneel mogelijk om met een Nederlandse gids een fietstocht door Praag te maken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Ontdek Praag

Na één dag bent u uiteraard nog niet uitgekeken in deze veelzijdige stad. Daarom kunt u ook vandaag de stad opnieuw ontdekken. Het is optioneel mogelijk om met een Nederlandse gids een fietstocht door Praag te maken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Praag

Verleng uw verblijf. Behalve dat u nog een dag Praag kunt bezoeken is het ook mogelijk om een dagtrip naar Pilsen te maken. Met een treinreis van ongeveer vijf kwartier staat u in de stad, die wereldberoemd is vanwege het bier. De stad kent bovendien talloze gebouwen uit de middeleeuwen. Ook vind je in Pilsen de grootste synagoge ter wereld.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Terugreis naar Nederland

Vandaag keert u weer terug naar Nederland, ook weer via Berlijn. Doorgaans vertrekt u om 8:25 uur uit Praag, met de trein naar Berlij. Hier stapt u over op de trein naar Nederland.

Tijdens het bestelproces kunt u de meerprijs aanvragen voor de nachttrein. U krijgt dan later een e-mail met meer informatie over de optie om ook de terugreis per nachttrein af te leggen.

Stedentrip Praag per Nachttrein

Ontdek de meest romantische stad van Tsjechië per trein!

v.a. 455,- p.p.
Rondreis samenstellen
Praag

Optioneel in deze reis

Verlenging

Blijf zolang u wilt in Praag

Privé coupé in de nachttrein

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Heenreis per directe nachttrein naar Praag

Vertrek vanaf een station naar keuze.

Terugreis overdag, incl. zitplaatsreservering

In de internationale trein bent u verzekerd van een gereserveerde zitplek.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Toegang tot bezienswaardigheden

Goed om te weten

Dienstregeling nachttrein naar Praag

Het komt voor dat de nachttrein door werkzaamheden eerder uit Nederland vertrekt, of later in Praag aankomt. De standaard dienstregeling (ter indicatie).

  • Brussel Zuid: 19:22 uur
  • Antwerpen Centraal 20:01 uur
  • Roosendaal: 20:44 uur
  • Rotterdam Centraal: 21:22 uur
  • Den Haag HS: 21:42 uur
  • Amsterdam Centraal: 22:34 uur
  • Amersfoort: 23:12 uur
  • Deventer: 23:52 uur

Verblijf

U verblijft in het goed gewaardeerde 5-sterrenhotel Grandium Hotel Praag. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Overige maaltijden niet. Vanaf het hotel loopt u zo het centrum in.

Terugreis overdag

De terugreis gaat overdag. Doorgaans vertrekt u om 8:25 uur uit Praag en stapt u onderweg naar Nederland in Berlijn over.

Veel gestelde vragen

Stedentrip Praag per Nachttrein

Ontdek de meest romantische stad van Tsjechië per trein!

v.a. 455,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl