Treinrondreis Wenen, Boedapest & Praag

Tijdens deze rondreis gaat u per trein naar de prachtige hoofdsteden in midden Europa. Naast Wenen, Boedapest en Praag kunt u ook Bratislava bezoeken. In elke stad kunt u blijven zo lang u wilt. Uiteraard zijn de hotels, treintickets en zitplaatsreserveringen inbegrepen.

Verblijf in goed bereikbare hotels
Ligplek inbegrepen in de nachttrein
Zitplaatsreserveringen inbegrepen
Reisverlenging mogelijk

Rijke historische steden

Tijdens deze rondreis staan de grote historische steden van het Habsburgse rijk centraal. Bezoek bijvoorbeeld (op eigen gelegenheid) Schönbrunn Paleis in Wenen, Joodse wijk in historisch in Praag. In Boedapest verblijft u in de omgeving van het Vissersbastion en is vanuit daar ook de Burcht van Buda prima te voet te bereiken. Tijdens deze reis kunt u ook verschillende paleizen bezoeken, zoals in Bratislava. Een bezoek aan deze stad is optioneel, maar wat ons betreft zeker de moeite waard.

Stel zelf uw reis samen

Bij Treinrondreis.nl bepaalt u zelf hoe lang u in welke stad blijft. Ook kunt u in sommige steden verschillende hotels selecteren. In het standaard programma verblijft u één nacht in Wenen en heeft u twee volle dagen de tijd in Budapest. In Praag heeft u in het basisprogramma één volle dag tot uw beschikking. In iedere stad is echter genoeg te beleven om langer door te brengen. Daarom bepaalt u tijdens het samenstellen van deze rondreis zelf bepalen hoe lang u in welke stad blijft. Ook kunt u zelf bepalen of u wilt ontbijten bij het hotel, of liever op eigen gelegenheid in het centrum ontbijt. In Praag verblijft u standaard in een 5-sterrenhotel, inclusief goed ontbijt!

Comfortabele treinreizen

U reist per nachttrein naar Wenen, standaard op basis ven een ligplek in een gedeelde coupe. U kunt tijdens het samenstellen van de rondreis in stap 3 (hotels & kamerselectie) ook kiezen voor een privé coupé in de nachttrein.

In veel gevallen zult u één of meerdere reizen maken met het Tsjechische RegioJet (niet als u kiest voor het intercityhotel in Budapest). Bij RegioJet is een gratis kopje koffie of muntthee aanboord van de trein inbegrepen. Daarnaast kunt u aanboord van vrijwel iedere trein een lichte maaltijd of een versnapering kopen.

Goed om te weten: de nachttrein is populair, de beschikbaarheid controleren we handmatig. Mocht deze niet beschikbaar zijn, dan nemen we contact op om de alternatieven te bespreken en kunt u van de reis af zien.

Reisschema

dag 1

Vertrek vanuit Nederland

Vandaag reist u per nachttrein naar Wenen. De trein vertrekt om 19:00 uit Amsterdam Centraal. Een half uur later stopt de trein in Utrecht Centraal. Vaak stopt de trein ook in Arnhem, maar er zijn periodes dat de trein vanwege werkzaamheden hier niet kan stoppen. Op die momenten stopt de Nightjet extra in Den Bosch.

dag 2

Aankomst Wenen

Als de trein op tijd is, komt de nachttrein omstreeks 9:30 uur aan in Wenen. In de praktijk zal de trein vaak later aankomen. U kunt uw bagage bij het hotel afgeven en de stad bewonderen. Vanaf 15:00 uur is inchecken in het hotel mogelijk. Standaard verblijft u één nacht in Wenen, optioneel is het mogelijk één of meerdere extra dagen toe te voegen.

dag 3

Wenen - Boedapest

Vandaag vertrekt u met de trein naar Boedapest. U reist met de Railjet of de EuroCity. In slechts 2 uur en 45 minuten brengt de trein u naar hartje Boedapest. U stapt uit in station Keleti Pu, dat is bijna een bezienswaardigheid op zich. Direct bij het station is ook uw hotel: het Intercityhotel.

dag 4

1e dag Boedapest

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Boedapest te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld in de omgeving de burcht van Buda bezoeken, en het Vissersbastion. Maar er is ook genoeg tijd om andere delen van de stad te bezoeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

2e dag Boedapest

Ook vandaag heeft u volop de tijd om Boedapest te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het parlamentsgebouw. Indien gewenst kan het verblijf in Boedapest verlengd worden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Boedapest - Bratislava

In het standaard programma reist u vanuit Boedapest direct naar Praag, maar u kunt er ook voor kiezen om ook Bratislava aan uw rondreis toe te voegen. Bratislava is één van de minst ontdekte hoofdsteden van Europa. En dat is jammer, want het is een prachtige stad met mooie paleizen en een prachtige burcht. De trein naar Bratislava vertrekt op een ander station, ongeveer 30 minuten van uw hotrel verwijderd. De treinreis Boedapest - Bratislava duurt ongeveer 2,5 uur. U vertrekt standaard met de trein van 11:40 uur. In Bratislava adviseren we u tenminste één extra nacht bij te boeken (deze optie krijgt u bij het samenstellen van de reis in stap 2).

dag 6

Per trein naar Praag

Vandaag reist u per comfortabele trein naar Praag. Vanuit Boedapest duurt deze reis 7 a 7,5 uur. Vanuit Bratislava bent u 4,5 uur onderweg.

(Bij verblijf in het Ibis hotel vertrekt u al met de trein van 7:45 uur vanaf het nabij gelegen station Deli pu naar Praag.)

dag 7

Ontdek Praag

Vandaag heeft u de volle dag de tijd om Praag te ontdekken. We adviseren tijdens het samen van de reis een extra verblijfsdag in Praag bij te boeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Berlijn

Optioneel kunt u ook Berlijn toevoegen aan uw verblijf. U reist dan meestal omstreeks 10 uur met een directe trein van Praag naar Berlijn, waar u ruim vier uur later aankomt. U kunt meerdere dagen in Berlijn verblijven. Daarna reist u vanuit Berlijn op de laatste dag naar Nederland.

dag 8

Treinreis Praag - Nederland

Heeft u de optionele overnachting in Berlijn niet bijgeboekt? Dan vertrekt u vandaag in de regel om 8:25 uur uit Praag. De eerste trein brengt u in 4,5 uur naar Berlijn. In Berlijn heeft u tijd om op het station een hapje te eten of te drinken. Vervolgens - circa 90 minuten na aankomst in Berlijn- vertrekt u met de trein naar Nederland. Hoe lang de treinreis duurt hangt af van uw bestemming.

Als u ook in Berlijn verblijft, dan reist u vanuit Berlijn direct naar Nederland.

Treinrondreis Wenen, Boedapest & Praag

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 735,- p.p.
Rondreis samenstellen
Praag

Hoogtepunten Wenen, Boedapest & Praag

Optioneel in deze reis

Treinreis per binnenlandse trein van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

Extra overnachtingen

Inbegrepen in deze reis

Amsterdam - Wenen per nachttrein (ligrijtuig, gedeeld)

Verblijf op basis in goed gewaardeerde hotels

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Overige maaltijden

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven & Beschikbaarheid
De beschikbaarheid van de nachttrein, hotels en tarieven worden handmatig gecontroleerd. Met name de nachttrein kan snel volgeboekt zijn. Op sommige specifieke dagen kan het zijn dat bepaalde tarieven niet beschikbaar zijn. Dit hoort u uiteraard snel na de boeking, en uiteraard kunt u dan zonder kosten afzien van de reis. Deze reis is het voordeligst in januari, februari en maart.

Verblijf
U verblijft standaard op basis van logies met ontbijt. Toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.

Nachttrein
Standaard is het verblijf in de nachttrein op basis van een ligplek in het ligrijtuig (gedeelde coupé). Als u een eigen coupe wilt, of een plek in het luxere slaaprijtuig wil boeken, dan kunt u dit wijzigen in stap 3 van het boekingsproces.

Vertrekstation
U kunt een vertrekstation naar keuze opgeven. Dat kan zijn elk station in Nederland zijn.

Veel gestelde vragen

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Treinrondreis Wenen, Boedapest & Praag

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 735,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl