Treinrondreis.nl

Rondreis Wenen, Boedapest & Praag

Tijdens deze rondreis gaat u per trein naar de prachtige hoofdsteden in midden Europa. Naast Wenen, Boedapest en Praag kunt u ook Bratislava bezoeken. In elke stad kunt u blijven zo lang u wilt. Uiteraard zijn de hotels, treintickets en zitplaatsreserveringen inbegrepen.

Verblijf in goed bereikbare hotels
Ligplek inbegrepen in de nachttrein
Zitplaatsreserveringen inbegrepen
Reisverlenging mogelijk

Rijke historische steden

Tijdens deze rondreis staan de grote historische steden van het Habsburgse rijk centraal. Bezoek bijvoorbeeld (op eigen gelegenheid) Schönbrunn Paleis in Wenen, Joodse wijk in historisch in Praag. In Boedapest verblijft u in de omgeving van het Vissersbastion en is vanuit daar ook de Burcht van Buda prima te voet te bereiken. Tijdens deze reis kunt u ook verschillende paleizen bezoeken, zoals in Bratislava. Een bezoek aan deze stad is optioneel, maar wat ons betreft zeker de moeite waard.

Stel zelf uw reis samen

Bij Treinrondreis.nl bepaalt u zelf hoe lang u in welke stad blijft. Ook kunt u in sommige steden verschillende hotels selecteren. In het standaard programma verblijft u één nacht in Wenen en heeft u twee volle dagen de tijd in Budapest. In Praag heeft u in het basisprogramma één volle dag tot uw beschikking. In iedere stad is echter genoeg te beleven om langer door te brengen. Daarom bepaalt u tijdens het samenstellen van deze rondreis zelf bepalen hoe lang u in welke stad blijft. Ook kunt u zelf bepalen of u wilt ontbijten bij het hotel, of liever op eigen gelegenheid in het centrum ontbijt. In Praag verblijft u standaard in een 5-sterrenhotel, inclusief goed ontbijt!

Comfortabele treinreizen

U reist per nachttrein naar Wenen, standaard op basis ven een ligplek in een gedeelde coupe. U kunt tijdens het samenstellen van de rondreis in stap 3 (hotels & kamerselectie) ook kiezen voor een privé coupé in de nachttrein.

In veel gevallen zult u één of meerdere reizen maken met het Tsjechische RegioJet (niet als u kiest voor het intercityhotel in Budapest). Bij RegioJet is een gratis kopje koffie of muntthee aanboord van de trein inbegrepen. Daarnaast kunt u aanboord van vrijwel iedere trein een lichte maaltijd of een versnapering kopen.

Budget variant

We bieden ook een Budget Rondreis Centraal Europa. Dat is in de basis dezelfde rondreis, maar u verblijft dan in goedkopere hotels of hostels. Een eigen badkamer is dan geen vanzelfsprekendheid. Bovendien zijn de hostels en hotels dan vaak wat verder van het station. De vouchers en treintickets worden bij de budget rondreis alleen per e-mail geleverd. Bij deze reis krijgt u ze ook per post toegestuurd.

Duurt deze treinreis voor u te lang? Dan kunt u ook kiezen voor een stedentrip. We bieden een stedentrip naar Wenen en een stedentrip naar Praag aan. Ook hebben we een reis naar Bratislava en een gecombineerde stedentrip met Boedapest en Wenen.

Reisschema

dag 1

Vertrek vanuit Nederland

Vandaag reist u per nachttrein naar Wenen. De trein vertrekt om 19:00 of 19:30 uur uit Amsterdam Centraal. Een half uur later stopt de trein in Utrecht Centraal. Vaak stopt de trein ook in Arnhem, maar er zijn periodes dat de trein vanwege werkzaamheden hier niet kan stoppen. Op die momenten stopt de Nightjet extra in Den Bosch.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 2

Aankomst Wenen

Als de trein op tijd is, komt de nachttrein omstreeks 9:30 uur aan in Wenen. In de praktijk zal de trein vaak later aankomen. U kunt uw bagage bij het hotel afgeven en de stad bewonderen. Vanaf 15:00 uur is inchecken in het hotel mogelijk. Standaard verblijft u één nacht in Wenen, optioneel is het mogelijk één of meerdere extra dagen toe te voegen.

AZIMUT Hotel Wenen

lees meer
dag 3

Wenen - Boedapest

Vandaag heeft u eerst de gelegenheid om Wenen te bezoeken. Standaard verblijft u in het Ibis hotel in Boedapest. U reist in dat geval met de RegioJet trein van 17:27 uur vanuit Wenen naar de Hongaarse hoofdstad. Omstreeks 20:15 uur komt de trein aan in Boedapest, het Ibis hotel is op 250 meter van het station.

Als u tijdens het samenstellen van deze reis kiest voor het Intercityhotel (4-sterren) vertrekt u in de middag per EuroCity of Railjet naar Boedapest Keleti Pu. Als u voorkeur heeft voor een bepaalde vertrektijd, kunt u dat bij opmerkingen aangeven tijdens het boeken.

Ibis Budapest Castle Hill

lees meer
dag 4

1e dag Boedapest

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Boedapest te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld in de omgeving de burcht van Buda bezoeken, en het Vissersbastion. Maar er is ook genoeg tijd om andere delen van de stad te bezoeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

2e dag Boedapest

Ook vandaag heeft u volop de tijd om Boedapest te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het parlamentsgebouw. Indien gewenst kan het verblijf in Boedapest verlengd worden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Boedapest - Bratislava

In het standaard programma reist u vanuit Boedapest direct naar Praag, maar u kunt er ook voor kiezen om ook Bratislava aan uw rondreis toe te voegen. Bratislava is één van de minst ontdekte hoofdsteden van Europa. En dat is jammer, want het is een prachtige stad met mooie paleizen en een prachtige burcht. De trein naar Bratislava vertrekt op een ander station, ongeveer 30 minuten van uw hotrel verwijderd. De treinreis Boedapest - Bratislava duurt ongeveer 2,5 uur. U vertrekt standaard met de trein van 11:40 uur. In Bratislava adviseren we u tenminste één extra nacht bij te boeken (deze optie krijgt u bij het samenstellen van de reis in stap 2).

Mercure Bratislava Centrum Hotel

lees meer
dag 6

Per trein naar Praag

Vandaag reist u per comfortabele trein naar Praag. Vanuit Boedapest duurt deze reis 7 a 7,5 uur. Vanuit Bratislava bent u 4,5 uur onderweg.

(Bij verblijf in het Ibis hotel vertrekt u al met de trein van 7:45 uur vanaf het nabij gelegen station Deli pu naar Praag.)

Grandium Hotel Praag (5 sterren)

lees meer
dag 7

Ontdek Praag

Vandaag heeft u de volle dag de tijd om Praag te ontdekken. We adviseren tijdens het samen van de reis een extra verblijfsdag in Praag bij te boeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Treinreis Praag - Nederland

Vandaag vertrekt u om 8:27 uur met de trein uit Praag. De eerste trein brengt u in 4,5 uur naar Berlijn. In Berlijn heeft u tijd om op het station een hapje te eten of te drinken. Vervolgens - circa 90 minuten na aankomst in Berlijn- vertrekt u met de trein naar Nederland.

Rondreis Wenen, Boedapest & Praag

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 495 p.p.
Rondreis samenstellen
Praag

Hoogtepunten Wenen, Boedapest & Praag

Optioneel in deze reis

Ontbijt

Treinreis per binnenlandse trein van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Amsterdam - Wenen per nachttrein (ligrijtuig, gedeeld)

Verblijf op basis in goed gewaardeerde hotels

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Overige maaltijden

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven & Beschikbaarheid
De beschikbaarheid van de nachttrein, hotels en tarieven worden handmatig gecontroleerd. Met name de nachttrein kan snel volgeboekt zijn. Op sommige specifieke dagen kan het zijn dat bepaalde tarieven niet beschikbaar zijn. Dit hoort u uiteraard snel na de boeking, en uiteraard kunt u dan zonder kosten afzien van de reis. Deze reis is het voordeligst in januari, februari en maart.

Verblijf
U verblijft standaard op basis van logies. Ontbijt is in de regel optioneel, in Praag is het ontbijt wel standaard inbegrepen. In Bratislava is het ontbijt bij Mercure inbegrepen, maar is er geen ontbijt beschikbaar bij Vip Apartments. In de nachttrein is een klein ontbijtje (één broodje met jam en koffie) bij de prijs inbegrepen.

Nachttrein
Standaard is het verblijf in de nachttrein op basis van een ligplek in het ligrijtuig (gedeelde coupé). Als u een eigen coupe wilt, of een plek in het luxere slaaprijtuig wil boeken, dan kunt u dit wijzigen in stap 3 van het boekingsproces.

Annuleringsvoorwaarden
Tot en met 18 dagen voor vertrek kunt u annuleren tegen 29 euro annuleringkosten, per persoon. Als u kiest voor verblijf in het intercityhotel in Boedapest komt hier 13 euro per persoon bij. Als u kiest om ook naar Bratislava te reizen bedragen de extra annuleringskosten 20 euro per persoon.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

De algemene regel is dat u een mondkapje draagt in de trein. Er zijn echter twee belangrijke uitzonderingen:

  • Tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen.
  • Als u in uw eigen coupé bent zonder voor u onbekende medereizigers, hoeft u eveneens geen mondkapje te dragen.

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Rondreis Wenen, Boedapest & Praag

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 495 p.p.
Rondreis samenstellen