Boedapest per trein: prachtige rondreizen

Boedapest is een prachtige historische stad gelegen aan de rivier de Donau. De stad kent meerdere indrukwekkende bouwwerken. Denk bijvoorbeeld aan het Hongaarse parlementsgebouw van maarliefst 18.000 m2 of het Vissersbastion. Ook mooi is de Burch van Boeda, een oud koninklijk paleis uit de 13e eeuw.

Drie steden

Wie Boedapest bezoekt, bezoekt eigenlijk drie steden: in 1873 ontstond de stad door het samenvoegen van Boeda, Óbuda en Pest. De stad is nog steeds door rivier de Donau opgesplits in twee delen. De heuvelachtige rechteroever van de wijk Boeda is de plaats waar het oude koningspaleis, de Burcht van Boeda en het Vissersbastion geen enkele bezoeker zal ontgaan. Kijkend vanaf de stadsmuren ligt de wijk Pest aan de overkant van de rivier. Achter het immens grote parlementsgebouw is dit vlakke gedeelte de plaats waar de meeste inwoners wonen en recreëren.

Openlucht museum

Boedapest heeft door zijn vele historische gebouwen haast de aanblik van een openbaar museum. Lopend door de straten is de grootste kerk van de stad, de Sint-Stefanus Basiliek niet te missen. Boedapest staat bekend om zijn badhuizen. Het openlucht Széchenyi badhuis of het in art-nouveaustijl gebouwde Gellért Badhuis zijn hiervan het meest aansprekend.

Treinreizen naar Boedapest

Treinrondreis.nl biedt verschillende reizen aan waarbij de mogelijkheid heeft om Boedapest te bezoeken. Uiteraard per trein. In veel gevallen reist u eerst per nachttrein naar Wenen, dit kan rechtstreeks dankzij de Nightjet. De meeste reizen die we aanbieden betreffen rondreizen. Maar we bieden ook een stedentrip Boedapest aan.

Boedapest Stad

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Geen bezoekadres
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl