Stedentrip Boedapest & Wenen per trein

Tijdens deze rondreis van tenminste zes dagen bezoekt u zowel Boedapest als Wenen. Beide prachtige historische steden. Omdat u vooral 's nachts reist, heeft u overdag veel tijd om beide steden te bezoeken.

Verblijf in goed bereikbare hotels
Ligplek inbegrepen in de nachttrein
Reisverlenging mogelijk

Nachttrein naar Oostenrijk
U begint deze reis met de trein naar Wenen. Deze trein start 's avonds in Amsterdam en gaat via Utrecht en normaal gesproken Arnhem naar de Oostenrijkse hoofdstad. Daar komt u de volgende ochtend in de loop van de ochtend aan, waarna u alle tijd heeft om de stad te bezichtigen. Vervolgens verblijft u tenminste één nacht in de Oostenrijkse hoofdstad, indien gewenst meer. Vanuit het hotel brengt de metro u in drie stops naar het historische centrum.

Treinreis naar Boedapest
Standaard verblijft u in het Ibis hotel en reist u per RegioJet trein (v. 10:27) naar Budapest Deli pu. Hier is ook het hotel gevestigd. De treinreis duurt ongeveer drie uur. Het is ook mogelijk om indien gewenst later te vertrekken (17:27 uur).

Stedentrip Boedapest
Vanaf het Ibis hotel loopt u in een kwartier naar het Vissersbastion. Een prachtig bouwwerk in de wijk van het hotel. Vanaf het Vissersbastion kunt u ook lopen naar het kasteel van Boedapest: de Burcht van Boeda. Dit oude koningspaleis is onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlijst. Vanaf het historisch kasteelcomplex loopt u in circa 25 minuten terug naar het Ibis hotel. Goed om te weten: de Burcht is op een heuvel gevestigd, de looproutes zijn dus niet volledig vlak.

Kiest u voor het Intercityhotel? Dan verblijft u tegenover het prachtige station Keleti. Dit station is geopend in 1884. Dankzij het uitgebreide ov-netwerk is dit een prima uitvalsbasis om de stad te bezoeken. M2 brengt u bijvoorbeeld in een kwartier naar de Sint-Stefanusbasiliek.

Het is mogelijk uw stedentrip in Boedapest te verlengen.

Terugreis

De terugreis naar Nederland gaat ook weer via Wenen. U vertrekt in Boedapest vanaf hetzelfde station waar u aan bent gekomen.

Reisschema

dag 1

Vertrek vanuit Nederland

Vandaag reist u per nachttrein naar Wenen. De trein vertrekt om 19:00 of 19:30 uur uit Amsterdam Centraal. Een half uur later stopt de trein in Utrecht Centraal. Vaak stopt de trein ook in Arnhem, maar er zijn periodes dat de trein vanwege werkzaamheden hier niet kan stoppen. Op die momenten stopt de Nightjet extra in Den Bosch.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 2

Aankomst Wenen

Als de trein op tijd is, komt de nachttrein omstreeks 9:30 uur aan in Wenen. In de praktijk zal de trein vaak later aankomen. U kunt uw bagage bij het hotel afgeven en de stad bewonderen. Vanaf 15:00 uur is inchecken in het hotel mogelijk. Standaard verblijft u één nacht in Wenen, optioneel is het mogelijk een extra nacht toe te voegen.

AZIMUT Hotel Wenen

lees meer
dag 3

Wenen - Boedapest

Vandaag heeft u eerst de gelegenheid om Wenen te bezoeken. Standaard verblijft u in het Ibis hotel in Boedapest. U reist in dat geval met de RegioJet trein van 10:27 uur vanuit Wenen naar de Hongaarse hoofdstad. Omstreeks 13:15 uur komt de trein aan in Boedapest, het Ibis hotel is op 250 meter van het station. Optioneel is het mogelijk om in de avond te vertrekken (17:27 uur uit Wenen).

Ibis Budapest Castle Hill

lees meer
dag 4

Ontdek Boedapest

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Boedapest te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Boedapest

Langer genieten van uw Stedentrip in Boedapest? Boek gerust één of meerdere nachten bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Terugreis naar Nederlnad

Vandaag reist u vanaf het dichst bijgelegen station in Boedapest naar Wenen. Vanaf Boedapest Deli Pu vertrekt de trein om 14:45 uur, en komt de trein om 17:32 uur aan te Wenen. U heeft dan nog alle tijd om in de omgeving van Wenen hauptbahnhof iets te eten. U vertrekt namelijk met de nachttrein om 20:13 uur uit de Oostenrijkse hoofdstad.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 6

Aankomst Nederland

Stedentrip Boedapest & Wenen per trein

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 329 p.p.
Rondreis samenstellen
Boedapest Stad

Hoogtepunten Boedapest & Wenen

trein naar Wenen (nachttrein)

Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Optioneel in deze reis

Ontbijt in Wenen

Treinreis per binnenlandse trein van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Amsterdam - Wenen per nachttrein (ligrijtuig, gedeeld)

Verblijf op basis van logies in 3- en 4-sterrenhotels

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de nachttrein en hotels wordt handmatig gecontroleerd. De ligrijtuigen zijn zeker rond vakanties en het weekend snel uitverkocht (slaaprijtuigen nog sneller).

Nachttrein
Standaard is het verblijf in de nachttrein op basis van een ligplek in het ligrijtuig (gedeelde coupé). Als u een eigen coupe wilt, of een plek in het luxere slaaprijtuig wil boeken, dan kunt u dit wijzigen in stap 3 van het boekingsproces. Let goed op: dit dient u zowel bij de heenreis als terugreis te wijzigen.

Inbegrepen
In de ligrijtuigen is een klein ontbijt standaard inbegrepen (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater). Er is een deken, laken en (eenvoudig) hoofdkussen aanwezig. De banken zijn in het ligrijtuig zijn vrij hard, in het slaaprijtuig is er meer comfort. Het slaaprijtuig kunt u zien als 1e klas slapen. Het ontbijt is hier ook iets uitgebreider, er zijn (kleine) handdoeken aanwezig en de bedden ingeklapt worden tot zitcoupe.

Verblijf in de hotels
Het ontbijt in Wenen is optioneel, in Boedapest is het ontbijt inbegrepen. In Wenen is het ontbijt beschikbaar voor 10 euro per persoon per nacht.

Annuleringsvoorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Bij een negatief reisadvies wordt de treinreis kosteloos geannuleerd. Wilt u zelf annuleren? Tot 18 dagen voor vertrek kunt u annuleren tegen 10% kosten van de totale reissom. Vanaf dag 17 tot en met dag 10 bedragen de annuleringskosten 50%. Nadien is annuleren in principe niet meer mogelijk. Uit coulance kan Treinrondreis.nl onderzoeken of er lagere annuleringskosten kunnen worden toegepast.

Veel gestelde vragen

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

De algemene regel is dat u een mondkapje draagt in de trein. Er zijn echter twee belangrijke uitzonderingen:

  • Tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen.
  • Als u in uw eigen coupé bent zonder voor u onbekende medereizigers, hoeft u eveneens geen mondkapje te dragen.

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Stedentrip Boedapest & Wenen per trein

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 329 p.p.
Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Publink (KVK 24465732). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing.