Stedentrip Boedapest & Wenen per trein

Tijdens deze rondreis van tenminste zes dagen bezoekt u zowel Boedapest als Wenen. Beide prachtige historische steden. Omdat u vooral 's nachts reist, heeft u overdag veel tijd om beide steden te bezoeken.

Verblijf in goed bereikbare hotels
Ligplek inbegrepen in de nachttrein
Reisverlenging mogelijk

Nachttrein naar Oostenrijk
U begint deze reis met de trein naar Wenen. Deze trein start 's avonds in Amsterdam en gaat via Utrecht en normaal gesproken Arnhem naar de Oostenrijkse hoofdstad. Daar komt u de volgende ochtend in de loop van de ochtend aan, waarna u alle tijd heeft om de stad te bezichtigen. Vervolgens verblijft u tenminste één nacht in de Oostenrijkse hoofdstad, indien gewenst meer. Vanuit het hotel brengt de metro u in drie stops naar het historische centrum.

Treinreis naar Boedapest

Vanuit Wenen reist u per Railjet of EuroCity naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De treinreis duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het treinstation Keleti Pu, waar de treinreis eindigt, is eigenlijk een bezienswaardigheid op zich. Dit indrukwekkende gebouw stamt uit 1884.

Stedentrip Boedapest
U verblijft in het Intercityhotel Boedapest. Dit is gelegen bij het station Keleti Pu. Vanaf hier kunt u gemakkelijk naar alle delen van de stad. Prachtig is bijvoorbeeld het Parlementsgebouw aan de Donau. Ook indrukwekkend is het kasteeel Buda, aan de andere kant van de Donau. Hier vindt u ook het Vissersbastion.

Terugreis

De terugreis naar Nederland gaat ook weer via Wenen. U vertrekt in Boedapest vanaf hetzelfde station waar u aan bent gekomen.

Reisschema

dag 1

Vertrek vanuit Nederland

Vandaag reist u per nachttrein naar Wenen. De trein vertrekt om 19:00 of 19:30 uur uit Amsterdam Centraal. Een half uur later stopt de trein in Utrecht Centraal. Vaak stopt de trein ook in Arnhem, maar er zijn periodes dat de trein vanwege werkzaamheden hier niet kan stoppen. Op die momenten stopt de Nightjet extra in Den Bosch.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 2

Aankomst Wenen

Als de trein op tijd is, komt de nachttrein omstreeks 9:30 uur aan in Wenen. In de praktijk zal de trein vaak later aankomen. U kunt uw bagage bij het hotel afgeven en de stad bewonderen. Vanaf 15:00 uur is inchecken in het hotel mogelijk. Standaard verblijft u één nacht in Wenen, optioneel is het mogelijk een extra nacht toe te voegen.

Starr Inn Wien Hauptbahnhof

lees meer
dag 3

Wenen - Boedapest

Vandaag vertrekt u van de Oostenrijkse naar de Hongaarse hoofdstad. In de principe reist u in de ochtend, tenzij u aangeeft later op de dag te willen reizen. De treinreis duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Intercityhotel Budapest - Boedapest

lees meer
dag 4

Ontdek Boedapest

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Boedapest te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Boedapest

Langer genieten van uw Stedentrip in Boedapest? Boek gerust één of meerdere nachten bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Terugreis naar Nederlnad

Vandaag heeft u eerst nog de gelegenheid Boedapest te ontdekken. U vertrekt vervolgens halverwege de middag (14:40 of 15:40 uur) vanaf het nabij gelegen station Keleti naar Wenen. Daar heeft u een ruime aansluiting en tijd om bijvoorbeeld nog een hapje te eten. Omstreeks 20:00 uur vertrekt u vervolgens per nachttrein naar Nederland.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 6

Aankomst Nederland

Stedentrip Boedapest & Wenen per trein

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 478 p.p.
Rondreis samenstellen
Boedapest Stad

Hoogtepunten Boedapest & Wenen

trein naar Wenen (nachttrein)

Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Optioneel in deze reis

Treinreis per binnenlandse trein van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

Extra overnachtingen in Boedapest en Wenen

Inbegrepen in deze reis

Amsterdam - Wenen per nachttrein (ligrijtuig, gedeeld)

Verblijf op basis van logies in 4-sterrenhotels

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Plaatselijk openbaar vervoer

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de nachttrein en hotels wordt handmatig gecontroleerd. De ligrijtuigen zijn zeker rond vakanties en het weekend snel uitverkocht (slaaprijtuigen nog sneller).

Nachttrein
Standaard is het verblijf in de nachttrein op basis van een ligplek in het ligrijtuig (gedeelde coupé). Als u een eigen coupe wilt, of een plek in het luxere slaaprijtuig wil boeken, dan kunt u dit wijzigen in stap 3 van het boekingsproces. Let goed op: dit dient u zowel bij de heenreis als terugreis te wijzigen.

Inbegrepen
In de ligrijtuigen is een klein ontbijt standaard inbegrepen (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater). Er is een deken, laken en (eenvoudig) hoofdkussen aanwezig. De banken zijn in het ligrijtuig zijn vrij hard, in het slaaprijtuig is er meer comfort. Het slaaprijtuig kunt u zien als 1e klas slapen. Het ontbijt is hier ook iets uitgebreider, er zijn (kleine) handdoeken aanwezig en de bedden ingeklapt worden tot zitcoupe.

Veel gestelde vragen

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

De algemene regel is dat u een mondkapje draagt in de trein. Er zijn echter twee belangrijke uitzonderingen:

  • Tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen.
  • Als u in uw eigen coupé bent zonder voor u onbekende medereizigers, hoeft u eveneens geen mondkapje te dragen.

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Stedentrip Boedapest & Wenen per trein

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 478 p.p.
Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Geen bezoekadres
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl