Stedentrip Boedapest & Wenen per trein

Tijdens deze rondreis van tenminste zes dagen bezoekt u zowel Boedapest als Wenen. Beide prachtige historische steden. Omdat u vooral 's nachts reist, heeft u overdag veel tijd om beide steden te bezoeken.

Verblijf in goed bereikbare hotels
Ligplek inbegrepen in de nachttrein
Reisverlenging mogelijk

Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen, beschikbaarheid wordt handmatig gecontroleerd.

Nachttrein naar Oostenrijk
U begint deze reis met de trein naar Wenen. Deze trein start 's avonds in Amsterdam en gaat via Utrecht en normaal gesproken Arnhem naar de Oostenrijkse hoofdstad. Daar komt u de volgende ochtend in de loop van de ochtend aan, waarna u alle tijd heeft om de stad te bezichtigen. Vervolgens verblijft u tenminste één nacht in de Oostenrijkse hoofdstad, indien gewenst meer. Vanuit het hotel brengt de metro u in drie stops naar het historische centrum.

Treinreis naar Boedapest

Vanuit Wenen reist u per Railjet of EuroCity naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De treinreis duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het treinstation Keleti Pu, waar de treinreis eindigt, is eigenlijk een bezienswaardigheid op zich. Dit indrukwekkende gebouw stamt uit 1884.

Stedentrip Boedapest
U verblijft in het Intercityhotel Boedapest. Dit is gelegen bij het station Keleti Pu. Vanaf hier kunt u gemakkelijk naar alle delen van de stad. Prachtig is bijvoorbeeld het Parlementsgebouw aan de Donau. Ook indrukwekkend is het kasteeel Buda, aan de andere kant van de Donau. Hier vindt u ook het Vissersbastion.

Reisschema

dag 1

Vertrek vanuit Nederland

Vandaag reist u per nachttrein naar Wenen. De trein vertrekt om 19:00 uit Amsterdam Centraal. Een half uur later stopt de trein in Utrecht Centraal. Vaak stopt de trein ook in Arnhem, maar er zijn periodes dat de trein vanwege werkzaamheden hier niet kan stoppen. Op die momenten stopt de Nightjet extra in Den Bosch.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 2

Aankomst Wenen

Als de trein op tijd is, komt de nachttrein omstreeks 9:30 uur aan in Wenen. In de praktijk zal de trein vaak later aankomen. U kunt uw bagage bij het hotel afgeven en de stad bewonderen. Vanaf 15:00 uur is inchecken in het hotel mogelijk. Standaard verblijft u één nacht in Wenen, optioneel is het mogelijk een extra nacht toe te voegen.

acom-Hotel Wenen

lees meer
dag 3

Ontdek Wenen

Vandaag heeft u de volle dag om Wenen te ontdekken

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Wenen - Boedapest

Vandaag vertrekt u van de Oostenrijkse naar de Hongaarse hoofdstad. In de principe reist u in de ochtend, tenzij u aangeeft later op de dag te willen reizen. De treinreis duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Intercityhotel Budapest - Boedapest

lees meer
dag 5

Ontdek Boedapest

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Boedapest te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Boedapest

Langer genieten van uw Stedentrip in Boedapest? Boek gerust één of meerdere nachten bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Terugreis naar Nederland

Halverwege de middag, meestal om 14:40 uur, vertrekt u uit Boedapest naar Wenen. In Wenen heeft u een ruime overstaptijd en tijd om op eigen gelegenheid een hapje te eten. In de avond, meestal om 20:10 uur, vertrekt u per nachttrein terug naar Nederland.

LET OP: Als de nachttrein niet beschikbaar is, kunnen we voorastellen om overdag terug te reizen met overnachting in Nürnberg. Dit doen we altijd in overleg, niet ongevraagd.

Nachttrein Wenen / Innsbruck - Nederland

lees meer
dag 7

Aankomst in Nederland

Vandaag komt u in de ochtend aan in Nederland, in de regel in Arnhem, Utrecht of Amsterdam.

Stedentrip Boedapest & Wenen per trein

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 753,- p.p.
Rondreis samenstellen
Boedapest Stad

Hoogtepunten Boedapest & Wenen

trein naar Wenen (nachttrein)

Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Optioneel in deze reis

Treinreis per binnenlandse trein van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

Extra overnachtingen in Boedapest en Wenen

Inbegrepen in deze reis

Amsterdam - Wenen per nachttrein (ligrijtuig, gedeeld)

Verblijf op basis van logies in 4-sterrenhotels

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Plaatselijk openbaar vervoer

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de nachttrein en hotels wordt handmatig gecontroleerd. De ligrijtuigen zijn zeker rond vakanties en het weekend snel uitverkocht (slaaprijtuigen nog sneller).

Nachttrein
Standaard is het verblijf in de nachttrein op basis van een ligplek in het ligrijtuig (gedeelde coupé). Als u een eigen coupe wilt, of een plek in het luxere slaaprijtuig wil boeken, dan kunt u dit wijzigen in stap 3 van het boekingsproces. Let goed op: dit dient u zowel bij de heenreis als terugreis te wijzigen.

Inbegrepen
In de ligrijtuigen is een klein ontbijt standaard inbegrepen (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater). Er is een deken, laken en (eenvoudig) hoofdkussen aanwezig. De banken zijn in het ligrijtuig zijn vrij hard, in het slaaprijtuig is er meer comfort. Het slaaprijtuig kunt u zien als 1e klas slapen. Het ontbijt is hier ook iets uitgebreider, er zijn (kleine) handdoeken aanwezig en de bedden ingeklapt worden tot zitcoupe.

Veel gestelde vragen

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Stedentrip Boedapest & Wenen per trein

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 753,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl