Interrail & nachttreinen: reserveren doe je zo

Overdag steden bezoeken, en reizen terwijl je slaapt? Ook dat kan met Interrail. Want je ticket is gewoon geldig in de nachttrein. Ook in de Nightjet Amsterdam - Wenen / Zürich.

UPDATE: Treinrondreis.nl biedt op dit moment GEEN reserveringen aan. Later dit jaar hopen we ook reserveringen aan te gaan bieden.

Verschillende nachttreinen

Treinrondreis.nl kan reserveringen maken voor de volgende nachttreinen:

  • Nightjet nachttreinen van de Oostenrijkse spoorwegen
  • Nachttreinen van de Italiaanse spoorwegen
  • Diverse EuroNight nachttreinen

We kunnen géén plekken reserveren in Franse nachttreinen.

Nachttreinen van Nightjet & Interrail

De meeste nachttreinen in Europa worden verzorgt door de Oostenrijkse spoorwegen en rijden onder de naam Nightjet. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks per nachttrein naar Innsbruck, München, Wenen, Basel en Zürich.

Reserveren voor de Nightjet is verplicht. De reserveringskosten die je betaalt met Interrail hangen af van de accommodatie die je kiest. Een ligplek kun je normaal vanaf €34 reserveren. De verblijft dan in een coupé met maximaal 6 reizigers: drie ligplekken boven elkaar. Vanwege Corona worden de 6-persoons coupés momenteel niet aangeboden. Er zijn nu alleen plaatsen te reserveren in het ligrijtuig met 4 ligplekken. De toeslag hiervoor bedraagt €44. Wil je geld besparen? Dan kun je een zitplek reserveren voor € 14. Naar Zürich is reserveren in het zitrijtuig niet verplicht. Deze rijtuigen vallen formeel namelijk niet onder de Nightjet, maar rijden als Duitse Intercity. Optioneel is reserveren mogelijk voor € 4 per persoon. Dit geldt dus alleen voor de zitrijtuig.

In het ligrijtuig deel je de coupe met anderen. Hecht je waarden aan meer privacy en comfort? Boek dan een plekje in het slaaprijtuig. Je krijgt bij Treinrondreis.nl dan altijd een eigen coupe. Voor de routes vanuit Nederland betaal je € 144 toeslag voor een éénpersoons coupe. Reis je met z'n tweëen, dan betaal je € 188, dus € 94 per persoon. Bij 3 personen is de toeslag € 222, ofwel € 74 per persoon.

Bij sommige Nightjet nachttreinen is de toeslag voor het slaaprijtuig lager. Zo betaal je in de Nightjet naar Italië gemiddeld 20 euro per persoon minder aan reserveringskosten. Een coupé alleen kost dan € 124, met 2 personen € 148 en met 3 personen € 162.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl