Interrail? Trein reserveren via de Tsjechische spoorwegen (CD)

Wil je zelf je Interrail reservering maken? Dat kan. Bij de Tsjechische spoorwegen kun je heel veen treinen reserveren. En niet alleen voor Tsjechische treinen, maar ook daarbuiten. Tot en met 15 minuten voor vertrek kun je in de regel kosteloos annuleren.

Reserveren voor dagtreinen

Je kunt via cd.cz eenvoudig je Interrail reservering voor de dagtrein regelen. Dit hoeven geen treinen te zijn die van of naar Tsjechië rijden. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een zitplek Amsterdam - Basel of Amsterdam - Berlijn reserveren. De Tsjechische spoorwegen vragen in de regel een vergoeding van 77 CZK per trein. Dit is omgerekend circa € 3,20. Het grote voordeel van de Tsjechische spoorwegen is dat je de zitplek ook eenvoudig weer kunt annuleren, in de regel tot 15 minuten voor vertrek. Dit kan bij andere spoorwegmaatschappijen vaak niet. Je maakt gewoon gebruik van de reisplanner. Onder de groene button vindt je de knop "I want a reservation only". Soms kan het voorkomen dat het reserveren via de Tsjechische spoorwegen niet lukt. Je kunt dan proberen je Interrail reservering te maken bij een andere spoorwegmaatschappij. Verder goed om te weten: reis je op een dag (of binnen 48 uur) met meerdere treinen waarvoor je wilt reserveren? Dan is een treinreservering via Deutsche Bahn waarschijnlijk goedkoper. Daar betaal je in de regel € 4 per reis (2e klas), ongeacht het aantal treinen.

Deze treinen kun je via de Tsjechische spoorwegen (meestal) reserveren

Een overzicht voor welke treinen je in de regel een Interrail reservering kunt regelen:

  • ICE's, Intercity's en Eurocity's die van, naar of via Duitsland rijden. Uitzondering betreft de treinen die van en naar Italië en Frankrijk rijden.
  • De meeste Oostenrijkse treinen, waaronder Railjet en intercity's. Ook voor de treinreis Wenen - Boedapest.
  • Tsjechische treinen
  • Deense treinen
  • Treinen in en naar Slowakije.
  • Veel treinen in Hongarije

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl