Treinrondreis.nl
Fotograaf: Stefan Verkerk

Treinrondreis.nl & Coronavirus

Vanwege het coronavirus bieden we extra flexibiliteit. Is er sprake van een negatief reisadvies? Dan annuleren wij kosteloos de reis.

1. Negatief reisadvies? = Kosteloos annuleren

Is er sprake van een negatief reisadvies? Dat zullen we altijd uw reis kosteloos annuleren. U krijgt de volledige reissom terug gestort. Geen gedoe met vouchers.

2. Gunstige annuleringsvoorwaarden

In deze onzekere tijden is het fijn om meer flexibiliteit te hebben. Daarom bieden we bij de meeste reizen extra flexibiliteit. Zo kunt u de Stedentrip naar Wenen annuleren tot en met 18 dagen voor vertrek tegen 19 euro kosten per persoon. Bij de meeste reizen bedragen de annuleringskosten tot en met 18 dagen voor vertrek maximaal 10 procent van de reissom. Bij elke reis kunt u bij 'Goed om te weten' lezen welke annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn.

3. Gewijzigde reisbeperkingen

Het uitgangspunt is dat u zelf zorgt dat u aan de actuele (in)reisbeperkingen voldoet. Mochten de inreisbeperkingen wezenlijk veranderen, en u daarom van de reis af wilt zien, dan kunnen wij uit coulance bekijken of we de annuleringskosten kunnen verlagen. Dit bekijken we van geval tot geval.

4. Reis met mondkapje

Voor de veiligheid voor iedereen is in vrijwel heel Europa in het openbaar vervoer het dragen van een mondkapje verplicht. In Duitsland moet dit een FFP2-masker zijn.

5. Aanpassingen in de dienstregeling

Soms kan het zijn dat de dienstregeling wordt aangepast vanwege de gewijzigde vraag. Zo schrapt Thalys soms in de dienstregeling. Mocht uw Thalys-trein uitvallen dan kunnen we u omboeken naar een trein. Voldoen de overige treintijden niet aan uw wensen? Dan kunt u kosteloos annuleren.

Veel gestelde vragen

Is een negatieve COVID-19 testuitslag bij de reis inbegrepen?

In veel gevallen is een negatieve COVID-19 testuitslag noodzakelijk om op reis te kunnen gaan. Deze is echter niet bij de reis inbegrepen.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Op dit moment is dat inderdaad in vrijwel heel Europa verplicht. In o.a. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië dient dit een zogenaamd FFP2-mondkapje te zijn. Als u reist met de nachttrein (Nightjet) dan geldt het volgende: tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen. Als u met bekende mensen bent in de lig- of slaapcoupe, dan hoeft u ook geen mondkapje te dragen. Deelt u de coupé met vreemden? Dan moet u wel een mondkapje dragen.

Kan ik de reis ook annuleren als ik toch niet wil reizen?

Uw reis wordt bij een negatief reisadvies altijd kosteloos geannuleerd. Wilt u om een andere reden annuleren? We bieden tijdelijk een versoepeld annuleringsbeleid. Het annuleringsbeleid kan per reis verschillen, maar de meeste reizen zullen tot vijftien dagen voor vertrek vrijwel volledig annuleerbaar zijn. De annuleringskosten bedragen in de regel € 19 (stedentrips) tot € 25 per persoon (rondreizen). De precieze annuleringskosten staan bij elke reis beschreven bij "goed om te weten". In een enkel geval kunnen die ook hoger zijn dan € 25 per persoon.