Weekend Berlijn per nachttrein

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een stad die bruist van de geschiedenis, cultuur en nachtleven. Een weekendje Berlijn biedt de kans om zowel de historische bezienswaardigheden als de hedendaagse levendigheid van deze Europese metropool te ervaren. En wat is er nu beter dan de reis te beginnen met een nachttrein? Doordat u 's nachts reist heeft u praktisch twee volle dagen in Berlijn.

European Sleeper naar Berlijn

De European Sleeper nachttrein is een unieke manier om naar Berlijn te reizen. Deze trein, die zowel Amsterdam als Rotterdam met Berlijn verbindt, geeft reizigers de kans om te slapen terwijl ze reizen, waardoor de reistijd effectief wordt geminimaliseerd. In plaats van overdag te reizen en tijd te verspillen, kun je 's nachts reizen en uitgerust en klaar om de stad te verkennen in Berlijn aankomen.

De trein zelf biedt verschillende soorten accommodaties, van privé slaapcabines tot gedeelde slaapplaatsen, afhankelijk van je budget en voorkeur. De sfeer aan boord is gezellig en ontspannen. Goed om rekening mee te houden: het is een nieuwe nachttrein, maar de rijtuigen zijn alles behalve nieuw.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Eenmaal aangekomen in Berlijn heb je twee volle dagen de tijd om de Duitse hoofdstad te bewonderen. Er zijn talloze bezienswaardigheden en activiteiten om je weekend te vullen. Denk bijvoorbeeld aan:

De Berlijnse Muur: Delen van deze historische muur, die ooit West- en Oost-Berlijn scheidde, staan nog steeds. Bezoek de East Side Gallery, waar de muur is omgetoverd tot een kunstgalerij in de open lucht.

Brandenburger Tor: Dit iconische monument is een symbool van Berlijn en een must-visit

Museumeiland: Een cluster van wereldberoemde musea gelegen in het hart van de stad op de rivier de Spree

Checkpoint Charlie: Ooit een bekende grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn, nu een historische site en museum

Berlijnse Nachtleven: De stad staat bekend om zijn levendige en diverse nachtleven. Van techno-clubs zoals Berghain tot gezellige bars in de wijken Kreuzberg en Friedrichshain, er is voor elk wat wils.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Berlijn

Vandaag vertrekt u vanuit Roosendaal, Rotterdam, Den Haag *, Amsterdam, Amersfoort* of Deventer. U reist per directe nachttrein naar Wenen. Dit is een particuliere nachttrein van European Sleeper.

(Op de terugreis is uitstappen in Den Haag en Deventer niet mogelijk)).

Nachttrein European Sleeper

lees meer
dag 2

Volle dag in Berlijn

In de vroege ochtend, rond zeven uur 's ochtends, komt u aan in Berlijn. Inchecken is dan nog niet mogelijk maar u kunt wel uw bagage alvast brengen naar het Intercityhotel, direct gelegen bij het hoofdstation.

Als u zich (gratis) reserveert als H Reward member mag u bovendien gratis reizen met het openbaar vervoer in Berlijn. Let op: bij vertrek 13 en 20 otkober uit Nederland komt de trein NIET in Berlin Hbf maar in Berlin Gesundbrunnen aan, en een half uur later dan gebruikelijk.)

Intercityhotel Berlijn Hauptbahnhof

lees meer
dag 3

Nachttrein naar Nederland

Vandaag heeft u eerst de volle dag de tijd om Berlijn te ontdekken. In de avond vertrekt de trein normaal gesproken om 22:56 uur uit Berlijn. Bij werkzaamheden kan het zijn dat de trein eerder vertrekt.

Nachttrein European Sleeper

lees meer
dag 4

Aankomst Nederland

Maandagochtend komt u aan in Nederland. De trein stopt omstreeks 6:31 uur te Amsterdam Centraal, 7:32 uur te Rotterdam Centraal en 8:16 uur te Roosendaal. Bij vertraging of werkzaamheden kan de dienstregeling afwijken. Er wordt NIET gestopt te Amersfoort en Den Haag. Er is nog wel een stop te Deventer (a. 5:16 uur), bij aankomst 23 en 30 oktober in Nederland komt deze stop echter te vervallen.

Weekend Berlijn per nachttrein

Rondreis samenstellen
Berlijn

Goed om te weten

Nachttrein naar Berlijn

Ontdek de hippe Duitse hoofdstad per nachttrein. De nachttrein naar Berlijn is een initiatief van European Sleeper. Reis slapend naar Berlijn. De nostalgische rijtuigen die worden ingezet zijn relatief oud. Daardoor zijn er technische uitdagingen. Het kan voorkomen dat er minder toiletten beschikbaar zijn. De treinen hebben geen airco. De ramen kunnen wel open.

Dienstregeling

Bij werkzaamheden kan het voorkomen dat er een afwijkende dienstregeling is. De trein vertrekt normaal gesproken om 20:44 uur uit Roosendaal, 21:21 uur uit Rotterdam Centraal en 21:42 uur uit Den Haag HS. Daarna gaat de trein door naar Amsterdam, waar de trein om 22:34 uur vertrekt. In Amersfoort vertrekt de trein om 23:13 uur. De laatste stop in Nederland is Deventer, om 23:49 uur, Berlijn wordt de volgende ochtend om 6:48 uur bereikt.

Op de terugreis vertrekt de trein doorgaans om 22:56 uur uit Berlijn Hbf en wordt er niet te Amersfoort en Den Haag HS gestopt. De trein komt als eerste aan te Deventer, al om 5:16 uur. Amsterdam Centraal volgt om 6:31 uur, Rotterdam Centraal om 7:32 uur. De laatste stop in Nederland is Roosendaal om 8:16 uur.

Op diverse data zijn er aanpassingen in de dienstregeling. Op bijvoorbeeld 9 en 16 oktober komt de trein tot 1 a 1,5 uur later aan in Nederland. Bij vertrek 13 en 20 oktober uit Nederland rijdt de trein naar Berlin Gesundbrunnen ipv Berlin Hbf. Met de metro reist u in ongeveer 25 minuten en één overstap van Gesundbrunnen naar Berlin Hbf. Het metroticket is niet bij de prijs inbegrepen.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van deze reis wordt handmatig gecontroleerd.

Weekend Berlijn per nachttrein

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl