Treinvakantie Comomeer

Het Comomeer is onder Nederlanders een zeer geliefd vakantieoord. En terecht. De omgeving is prachtig, gezellige dorpjes en veel ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud. Daarnaast staat een prachtige treinreis over de Bernina spoorlijn op het programma.

Verblijf aan het Comomeer
Prachtige treinreis over de Bernina
Alles geregeld: Reserveringen, Treinpas, Hotel (incl. ontbijt)
Op maat gemaakt reisschema

Reisschema

dag 1

Per trein naar Basel

Start de reis op een Nederlands station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de rechtstreekse ICE naar Basel. Daar komt u rond 15:00 uur aan. Tijdens werkzaamheden kan het voorkomen dat er een overstap nodig is.

NB: Vanwege werkzaamheden rijdt de directe trein naar Basel niet na 15 juli 2024. U stapt dan in Duitsland over op de trein naar Basel.

optionele dag

Extra dag Basel

Wilt u niet direct verder reizen maar nog even bijkomen van de eerste reisdag? Kies dan voor een extra verblijfsdag in Basel. Basel heeft veel musea (waaronder een speelgoedmuseum), er is een dierentuin, en je kunt natuurlijk een boottocht maken over de Rijn. Ook zijn er veel stadsparken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Per trein naar Colico (Comomeer)

Vandaag reist u per trein naar Colico. U vertrekt in de regel rond 10:30 uur uit Basel, met de directe trein naar Milaan. Hier heeft u tijd om de prachtige stationshal te bewonderen (voorzien van allerlei winkels), om vervolgens per trein naar Colico te reizen. U bent ongeveer 7 uur onderweg.

dag 3

Omgeving Comomeer

U heeft alle tijd om de omgeving te ontdekken. Vanuit Colico varen er ook boten over het meer. Tot aan Como aan toe (in circa 1,5 uur). U kunt in de omgeving ook wandelen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Omgeving Comomeer

Geniet opnieuw van de prachtige omgeving rond het Comomeer. U kunt eventueel ook naar Milaan gaan (circa € 8 enkele reis, per persoon), u bent dan 1,5 uur onderweg.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Omgeving Comomeer

Ook nu verblijft u in de omgeving van het Comomeer, en u kunt deze naar eigen inzicht invullen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Comomeer

Wilt u langer blijven? Verleng dan uw verblijf.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Bernina spoorlijn: Mooiste spoorlijn van Europa?

Vandaag reist u eerst naar Tirano (per trein of treinvervangende bus), daar start de prachtige treinreis over de Bernina spoorlijn. In onze beleving de mooiste spoorlijn van Europa. Het uitzicht is adembenemend. Van prachtige bergen tot het indrukwekkende Landwasserviaduct. Ook prachtig: de Bernina Pass en de het spiraalviaduct van Brusio.

Ons advies: neem de reguliere regionale trein, en niet de panoramatrein. De panoramatrein is vaak veel voller. In de reguliere treinen kunnen vaak ook de ramen open.

U bent vandaag ongeveer 7 uur onderweg.

optionele dag

Extra dag Chur

Wilt u langer blijven? Verleng dan uw verblijf. Chur is de oudste stad van Zwitserland, en in de omgeving van Chur kan er ook gewandeld worden, bijvoorbeeld op de Brambrüesch, de huisberg van Chur.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Terugreis naar Nederland

Vandaag gaat de reis terug naar Nederland. U reist via Basel en Keulen terug naar Nederland. In de regel stapt u twee keer over om Nederland te bereiken. De treinreis Chur - Amsterdam duurt ongeveer 10 uur. Als u naar een ander station reist kan dit korter of juist langer zijn.

Treinvakantie Comomeer

Ontdek het Comomeer per trein

v.a. 831,- p.p.
Rondreis samenstellen
Comomeer

Optioneel in deze reis

Reisverlenging

In alle plaatsen is verlenging optioneel mogelijk.

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Italië v.v.

Gebaseerd op Interrail.

Zitplaatsreservering

We reserveren in alle treinen waar mogelijk voor u een zitplek.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Excursies en overige maaltijden

Tickets voor excursies en overige maaltijden (lunch en diner) zijn niet inbegrepen.

Reis- en annuleringsverzekering

Deze dient u, indien gewenst, zelf af te sluiten.

Goed om te weten

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van deze reis wordt handmatig gecontroleerd. Na uw boeking gaan we aan de slag. Zodra alle hotels zijn bevestigd en de treinen zijn gereserveerd krijgt u een betaalverzoek. Met name rond het Comomeer is de beschikbaarheid beperkt. Als Hotel Colico vol is, dan zoeken we een gelijkwaardig alternatief. Niet altijd lukt dat in dezelfde prijsklasse. Als we een meerprijs moeten vragen, heeft u uiteraard de gelegenheid om van de reis af te zien.

Interrail treinvakantie

Bij deze treinvakantie naar het Comomeer leveren we een Interrail Pass en alle noodzakelijke en aanbevolen reserveringen. De Interrail Pass werkt via een app. In de app noteert u met welke treinen u reist. U krijgt van ons een reisschema. Als u een papieren pas wilt kan dat, tegen een toeslag van € 10 per persoon.

Werkzaamheden

We zijn blij om de Treinvakantie Comomeer vanaf 2024 weer aan te kunnen bieden. Goed om te weten: naar verwachting wordt er vanaf 9 juni 2024 t/m 8 september 2024 gewerkt aan het spoor, waardoor de trein tussen Colico en Tirano vervangen door een bus. Dus voordat u over de Bernina spoorlijn reist, reist u in die periode per bus in plaats van trein naar Tirano. De trein doet hier normaal gesproken iets meer dan een uur over.

Treinvakantie Comomeer

Ontdek het Comomeer per trein

v.a. 831,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl