Stedentrip Trein Gent + Hotel

Deze reis gaat in 2023 uit ons assortiment. Tijdens deze stedentrip reist u per trein naar Gent. In Gent verblijft u bij een van de zorgvuldig geselecteerde hotels, in het centrum, goed met het openbaar vervoer bereikbaar. In de stad zijn talloze bezienswaardigheden.

Hotel in het centrum
Veel bezienswaardigheden
Langer verblijven in Gent is mogelijk

Per trein naar Gent

In Nederland stapt u in de Benelux, de uurlijkse intercity naar Brussel. Deze geeft in Antwerpen ruime aansluiting (twintig minuten) op de trein naar Gent. Deze trein rijdt doorgaans via Kortrijk door naar eindbestemming Poperinge. In Gent stopt de trein zowel in Gent Dampoort als in Gent St. Pieters. De hotels zijn het snelst bereikbaar vanaf Gent Dampoort.

Verblijf in Gent

In Gent heeft u keuze uit twee hotels,: Ibis Gent Centrum St. Baafs Kathedraal (***) en Ghent River Hotel (****). De hotels hebben een aantal zaken gemeen: zo worden ze beide door gasten goed gewaardeerd (8 of hoger), en zijn ze uiteraard goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Concreet betekent het dat u vanaf het hotel binnen drie à vijf minuten naar de tramhalte loopt. U kunt ook naar station Dampoort lopen, maar dan doet u er zeker 15 à 20 minuten over. De tram is wat dat betreft comfortabeler.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Gent

Bepaal zelf hoe laat u vertrekt en reis per trein naar Gent. Vanaf Amsterdam kunt u de directe trein naar Brussel nemen. Deze geeft in Antwerpen een ruime aansluiting (twintig minuten) op de trein naar Gent. Gent-Dampoort is het station het dichtst bij het centrum, en ook voor de hotels is dat het gunstigst.

Ibis Gent Centrum St-Baafs Kathedraal

lees meer
optionele dag

Extra dag in Gent

We raden aan om uw verblijf te verlengen. U kunt ook een extra dag gebruiken om het nabijgelegen Brugge te bewonderen. Vanaf station Gent Dampoort bent u in iets meer dan een half uur in Brugge (retourtje is ter plekke verkrijgbaar voor € 13,40 p.p.).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Terugreis naar Nederland

Ook nu beslist u zelf wanneer u terugkeert. Eerst nog de stad bekijken? Of direct naar Nederland? De keuze is aan u.

Stedentrip Trein Gent + Hotel

Bezoek de hoofdstad van Oost-Vlaanderen!

Rondreis samenstellen
Gent

Optioneel in deze reis

Upgrade naar 1e klas

Ontbijt

Inbegrepen in deze reis

Treinticket Nederland - Gent v.v. (retour)

Hotel in het centrum

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Goed om te weten

Praktische informatie verblijf

Inchecken kan bij Ibis vanaf 14:00 uur en uitchecken tot 12:00 uur. Bij Ghent River Hotel kunt u inchecken vanaf 15:00 uur en uitchecken tot 11:00 uur. Het ontbijt is optioneel beschikbaar.

Tarieven

De genoemde vanaf-prijs is op basis van twee personen. Het goedkoopst reist u in de zomer in het weekend. De genoemde prijs bij deze treinreis is een betrouwbare indicatie. Mocht in een enkel geval het getoonde tarief toch niet beschikbaar zijn, dan krijgt u een alternatief aangeboden en kunt u uiteraard afzien van de reis.

Kinderen

Als u reist met kinderen wordt een te hoge prijs in rekening gebracht. U kunt het beste een offerte opvragen voor de juiste prijs en een aanbod met familiekamers.

Annuleringsvoorwaarden

In deze onzekere tijden bieden we extra flexibiliteit. Tot acht dagen voor vertrek kunt u de reis gratis omboeken naar een andere datum. Annuleren kan ook. Tot acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten slechts € 19 annuleringskosten (per persoon).

Garantiefonds

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Is openbaar vervoer in Gent bij deze stedentrip inbegrepen?

Nee; u kunt via de smartphone of ter plaatse een ticket kopen. Een kaartje voor een uur kost € 2,50 (online: € 2). Een dagpas kost € 7,50.

Ik reis met kinderen, zijn er ook familiekamers?

We maken voor u graag een maatwerkofferte. U kunt een offerte aanvragen via onze website, via Whatsapp (010-26 13 0 43) of via e-mail (contact@treinrondreis.nl). Uiteraard kunt u ook gewoon contact opnemen via de telefoon.

Kan ik deze reis maken in de 1e klas?

Ja. In eerste instantie kunt u tijdens het boeken alleen kiezen voor de 2e klas, maar in de stap die daarna volgt kunt u de reis upgraden naar de 1e klas. U kunt die keuze afzonderlijk maken voor de heen- en terugreis.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Stedentrip Trein Gent + Hotel

Bezoek de hoofdstad van Oost-Vlaanderen!

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Interrail Reservering

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis is een initiatief van Publink B.V. Publink is o.a. uitgever van treinreiziger.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl