Stedentrip Lille: Trein + Hotel

Pak de trein en reis naar het voor velen relatief onbekende Lille, ook wel bekend onder de Nederlandse naam Rijsel. Deze Noord-Franse stad wordt vaak voorbijgereden op weg naar het zuiden, maar herbergt talloze bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. De stad is goed per trein te bereiken middels een overstap in Antwerpen.

Bezienswaardigheden in Lille


Lille, of Rijsel, wordt vaak gezien als de hoofdstad van Noord-Frankrijk. De stad vormt samen met aangrenzende plaatsen als Roubaix, Tourcoin en zelfs het Belgische Moeskroen in feite één grote metropool, die tot de vier grootsten van Frankrijk behoord. Lille is van oudsher een stad die zich aan belangrijke routes bevindt. Mede hierdoor kon de stad in het verleden tot bloei komen. En dat is nog altijd te zien. Er is namelijk genoeg te zien in Lille.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Grote Markt van de stad, het Grand Place. Voor kunstliefhebbers is het Palais des Beaux-Arts een aanrader, na het Louvre het grootste kunstmuseum van Frankrijk. Een van de leukste wijken van Lille, en waarin ook het Grand Place zich bevindt, is Vieux-Lille, of Oud Lille. Deze wijk ligt aan de noordkant van het centrum en bestaat uit leuke straatjes met talloze restaurantjes, die vaak lokale gerechten bereiden. Wie goed oplet zal merken dat deze, maar ook andere plekken in de stad, veel kenmerken hebben van een Belgische stad. Dat is niet zo vreemd. Lille is de hoofdstad van Frans-Vlaanderen, en kent veel culturele overeenkomsten met Belgisch-Vlaanderen.

Andere leuke bezienswaardigheden in de stad zijn de imposante 17e-eeuwse Citadel van Lille, dat ooit werd gebouwd om de noordgrens van Frankrijk te verdedigen, en de Vieille Bourse, de oude beurs van de stad. Ook de 14e-eeuwse Église Saint-Maurice, één van de oudste gebouwen in de stad, is zeker een bezoek waard. Verder goed om te weten: In Lille en omgeving zijn verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties te vinden. Zo staat het Belfort van Lille, dat tegenwoordig dient als stadhuis, samen met 55 andere Belforten in Noord-Frankrijk en grote delen van België op de beroemde lijst. Ook het Steenkoolbekken van Nord-Pas-de-Calais, iets ten zuiden van Lille, staat op de lijst, vanwege de enorme impact van de mijnbouw op het landschap.

Treinreis naar Lille

Lille is vanuit Nederland, en uiteraard zeker vanuit België, goed per trein bereikbaar. Vanuit Amsterdam vertrekt eenmaal per uur een Intercity Direct met eindbestemming Brussel. Deze trein stopt in Nederland ook nog op Schiphol, Rotterdam en Breda. In Antwerpen is een overstapmogelijkheid op de Intercity naar Kortrijk, die op de meeste dagen als regionale trein doorrijdt naar Lille. Zo hebben Antwerpen en Lille veelal een directe treinverbinding met elkaar, en kunt u Lille vanuit meerdere plaatsen in Nederland in slechts één overstap bereiken. De reistijd is vanaf Amsterdam is een kleine 4,5 uur, vanaf Breda slechts 3 uur. U kunt zelf kiezen op welk station in Nederland of België u uw reis begint. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden. Goed om te weten: Uw tickets zijn flexibel. U kunt op deze route dus zelf kiezen hoe laat u reist, en of u onderweg ergens een pauze wil inlassen.

Naast de verbinding over Antwerpen en Kortrijk, is er ook de mogelijkheid om de Intercity Direct tot Brussel te nemen, en in de Belgische hoofdstad over te stappen op de TGV. Deze Franse hogesnelheidstrein verbindt Brussel met Lille in slechts 35 minuten, en haalt op dit traject een topsnelheid van maar liefst 300 kilometer per uur. Met name voor de terugreis is deze optie sneller. Als u van deze upgrade gebruik wil maken, dan kunt u de optie aanvinken tijdens het boeken.

Verblijf in Lille

In de basis verblijft u in Lille in Hotel Chagnot, een goedgewaardeerd driesterrenhotel, direct naast station Lille Flandres gelegen, wel zo handig. Vanaf het hotel loopt u gelijk het centrum in. Bovendien bevindt de metro van Lille, die de stad onder andere verbinden met het nabijgelegen Roubaix, zich op enkele minuten lopen van het hotel.

Het ontbijt is inbegrepen bij uw verblijf. U kunt tijdens uw verblijf verder gebruik maken van gratis wifi.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Lille

Vandaag reist u vanaf een treinstation naar keuze in Nederland of België naar Lille (Rijsel). Vanuit Nederland reist u meestal naar Amsterdam Centraal, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal of Breda, waar u vervolgens met de Intercity Direct naar Antwerpen reist. In Antwerpen stapt u over op de Intercity naar Kortrijk, die vaak doorrijdt naar Lille. U reist op basis van tickets zonder treinbinding. Dit betekent dat het ticket waarmee u reist de gehele reis geldig is op uw route.

Reist u liever in meer comfort? Dan kunt u ervoor kiezen om te upgraden naar de 1e klasse.

U kunt er ook voor kiezen om via Brussel te reizen, en vanuit de Belgische hoofdstad per TGV naar Lille te reizen. Uw ticket voor de TGV is niet flexibel en altijd 2e klasse.

U arriveert in Lille op het mooie Lille Flandres. Dit kopstation bevindt zich aan de rand van het centrum van Lille. U verblijft in Hôtel Chagnot. Dit leuke hotel ligt direct naast Lille Flandres.

Reist u per TGV naar Lille? Dan arriveert u op station Lille Europe. Dit moderne TGV-station bevindt zich op een kleine 10 minuten lopen van Hôtel Chagnot (600 meter).

dag 2

Ontdek Lille

U heeft vandaag alle tijd om Lille te ontdekken. Ga bijvoorbeeld lekker door het centrum struinen, en vergeet hierbij vooral geen bezoek te brengen aan Vieux-Lille, het oudste deel van het centrum. Hier vindt u talloze leuke straatjes en restaurantjes, die vaak heerlijke lokale gerechten bereiden. Het hoogtepunt van de wijk is de Grand Place, de Grote Markt. Hier vindt u ook de Vieille Bourse, de oude beurs van de stad.

Houdt u van kunst? Breng dan zeker een bezoek aan het Palais des Beaux-Arts, het één na grootste kunstmuseum van Frankrijk, na het welbekende Louvre. En vergeet zeker ook niet de Citadel van Lille te bezoek, die vandaag de dag een interessant inkijken geeft in de militaire geschiedenis van de stad en haar omgeving.

Neem ook een kijkje bij het Belfort van Lille, dat de status heeft van UNESCO Werelderfgoed.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Lille

Nog niet genoeg van Lille? Boek dan een dag extra. Hoewel de meeste bezienswaardigheden van Lille zich relatief dichtbij elkaar bevinden, is één volle dag niet genoeg om alles echt goed te kunnen bekijken. Sfeer proeven lukt prima met twee nachten, maar voor wie de stad nog beter in zich op wil nemen, adviseren wij om een extra dag bij te boeken. Zo heeft u tijd om op uw gemak alles te zien, of om bijvoorbeeld een uitstapje te maken naar nabijgelegen steden als Roubaix en Tourcoing. De metro brengt u hier snel naartoe.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Terugreis naar Nederland

Vandaag reist u terug naar Nederland of België. U stapt op de regionale trein, die op de meeste dagen als Intercity doorrijdt naar Antwerpen. Hier heeft u een overstap op de Intercity Direct. Ook terug reist u met tickets die geldig zijn tot een Nederlands of Belgisch station naar keuze. Verder zijn uw tickets wederom niet treingebonden, wat betekent dat u met iedere regionale trein of Intercity mag reizen op de geboekte route. Zo kunt u ervoor kiezen om de ochtend en eventueel het begin van de middag nog in Lille door te brengen, alvorens terug te reizen. Er gaat bijna ieder uur een verbinding, dus het is aan u hoe laat u reist.

Kiest u voor de upgrade naar de TGV? Dan reist u over Brussel en is uw reis tot aan de Belgische hoofdstad treingebonden. Vanaf Brussel kunt u eventueel wél op eigen tempo reizen, mocht u ergens willen pauzeren, bijvoorbeeld om te lunchen.

Stedentrip Lille: Trein + Hotel

Reis per trein naar Lille, een onbekende parel uit Noord-Frankrijk.

v.a. 226,- p.p.
Rondreis samenstellen
Vieux-Lille

Hoogtepunten Stedentrip Lille

Optioneel in deze reis

Upgrade naar 1e klasse (uitgezonderd TGV)

Upgrade naar TGV op traject Brussel-Lille

Inbegrepen in deze reis

Treinticket van Nederlands of Belgisch station naar keuze naar Lille

Hotel direct naast station Lille Flandres en direct aan het centrum van Lille

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid wordt handmatig gecontroleerd.

Veel gestelde vragen

Stedentrip Lille: Trein + Hotel

Reis per trein naar Lille, een onbekende parel uit Noord-Frankrijk.

v.a. 226,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl