Treinvakantie Salzburgerland (kindvriendelijk)

Ontdek met kinderen Salzburg en de prachtige omgeving. Uiteraard hebben we het reisschema afgestemd op families: zo min mogelijk overstappen, niet te lange reisdagen en voldoende overstaptijd. Uiteraard zijn alle accomodaties goed per openbaar vervoer bereikbaar en zijn er familiekamers beschikbaar. Wel zo handig als u met het gezin per trein op vakantie gaat.

Gezinsvriendelijk reisschema
Kindvriendelijke hotels
Veel activiteiten voor kinderen
Prachtige omgeving

Wat te doen in Salzburg: Tips en mogelijkheden

In Salzburg en omgeving is er ook vanalles te doen. Ontdek bijvoorbeeld de mooie historische binnenstad. Voor kinderen is het Speelgoedmuseum ook echt de moeite waard. Ook leuk: een bezoek aan kasteel / Fort Hohensalzburg. Dit is bereikbaar per kabeltrein, een belevenis op zich. Vanaf Fort Hohensalzburg is er uitzicht op de stad, en kan er een audiotour (ook in het Nederlands!) gevolgd worden.

Maar er is nog veel meer te doen in Salzburg en omgeving: denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de dierentuin, of bezoek de zoutmijnen (voor kinderen vanaf 4 jaar). Ook zijn er gezinsvriendelijke wandelroutes in Salzburgerland. In het Noorden van de provincie is er een groot pretpark te vinden, Fantasiana Erlebnispark . Daarnaast doet de rodelbaan het bij kinderen ook erg goed. De mogelijkheden zijn bijna oneindig.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Heidelberg

Reis per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Daar stapt u over op de ICE naar Frankfurt. In Frankfurt heeft u aansluiting op de ICE naar Heidelberg. Dit historische en romantische oude stadje is het eindpunt voor vandaag. Vanuit Amsterdam duurt de treinreis ongeveer 5,5 uur.
(NB: U kunt ook kiezen om per nachttrein te reizen, u reist dan rechtstreeks van Nederland en komt 's ochtends aan in Wels en reist dan verder per binnenlandse trein naar Salzburg).

Meininger Hotel Heidelberg Hauptbahnhof

lees meer
dag 2

Heidelberg - Salzburg

Vandaag reist u per directe EuroCity van Heidelberg naar Salzburg. Binnen vijf uur staat u op de eindbestemming.

ACHAT Hotel Salzburg

lees meer
dag 3

Salzburg

Ontdek Salzburg of omgeving, zie de tekst bij deze reis bovenaan bij tips en mogelijkheden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Salzburg

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Salzburg

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Salzburg

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Salzburg

Voordat u terugkeert naar Nederland heeft u vandaag de mogelijkheid om Wenen te bezoeken. U reist in de ochtend met de WestBahn-trein naar Wien Meidling, Daar kunt u de bagage achterlaten in een bagagekluis (niet inbegrepen) en vervolgens de stad bezoeken. Bijvoorbeeld het dichtbij gelegen Schloss Schönbrunn. Eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken. Het bijbehorende park van Schloss Schönbrunn ligt op ongeveer een kwartier lopen van Wien Meidling.

Na een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad vertrekt u per nachttrein rechtstreeks naar Nederland. De trein vertrekt omstreeks 20:21 uur uit Wenen Meidling. Heeft u geen behoefte aan een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad? Dan kunt u vanuit Salzburg ook naar Wels reizen, waar de nachttrein om 21:50 uur vertrekt.

Nightjet (nachttrein)

lees meer
dag 8

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt u met de nachttrein aan in Nederland. Vanuit Arnhem, Utrecht of Amsterdam reist u per binnenlandse trein terug naar uw woonplaats.

Treinvakantie Salzburgerland (kindvriendelijk)

Ontspannen met het hele gezin per trein op vakantie!

v.a. 679 p.p.
boek deze reis
Salzburg
SalzburgSalzburgSalzburgICE ArnhemICE te KeulenICE 2e klasseSalzburgsalzwelten nabij SalzburgHallstattHallstatt

Goed om te weten

Hotel
De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd.

Vanaf prijs
De reis is te boeken vanaf 679 eurp per persoon, op basis van 2 volwassenen. Als u met 4 personen reist, waarvan 2 kinderen komt de prijs uit op 415 euro per persoon.

Plaatselijk OV
Het plaatselijke openbaar vervoer is in Salzburg niet inbegrepen.

Treintickets
De treintickets zijn treingebonden. Het reisschema wordt in overleg met u bepaalt.

Afwijkende voorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. U kunt tot 15 dagen voor vertrek kostenloos omboeken naar een andere datum. Annuleren kan ook. U krijgt tot 15 dagen voor vertrek de volledige reissom terug, minus € 25 annuleringskosten per persoon. Vanaf veertien dagen voor vertrek tot en met acht dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom. Bij annuleringen vanaf zeven dagen voor vertrek of later bedragen de annuleringskosten 100%.

Treinvakantie Salzburgerland (kindvriendelijk)

Ontspannen met het hele gezin per trein op vakantie!

v.a. 679 p.p.
boek deze reis