Citytrip Barcelona, Parijs & Montpellier: Trein + Hotel

Laat de treinreis naar Barcelona onderdeel zijn van uw vakantie. Dat is de gedachte van deze rondreis. Daarom bezoekt u niet alleen Barcelona, maar ook Parijs en Montpellier. U heeft geen stressvolle overstap van de Thalys naar de TGV, in plaats daarvan verblijft u één of meerdere dagen in Parijs en op de terugreis in Montpellier.

Inclusief treinreis vanaf elk Nederlands station
Hotels op prima locaties, met goede waarderingen
Extra dagen in Parijs, Barcelona en Montpellier mogelijk

Per trein naar Barcelona

Wat ons betreft is een treinreis naar Barcelona te lang om op één dag te doen. Daarom reist u op de eerste dag eerst per Thalys naar Parijs. En pas na uw bezoek aan de Franse hoofdstad reist u per directe trein naar Barcelona.

Op de terugreis neemt u vanuit Barcelona de TGV naar de Zuid-Franse stad Montpellier, waar u in de middag aankomt. Op de laatste dag reist u vervolgens terug naar Nederland. U hoeft niet in Parijs over te stappen, maar in Brussel.

Citytrip Barcelona

Barcelona is één van de meest populairste bestemmingen voor een stedentrip. En dan is te begrijpen, want in deze doorgaans zonnige stad zijn tal van bezienswaardigheden. De Sagrada Família is misschien wel de bekendste. Een bezoek aan de fontijnshow - Font Màgica - mag natuurlijk niet ontbreken. Ook in de omgeving van het hotel - gelegen in het Gothic Quarter - zijn er tal van bezienswaardigheden, zoals de Rambla, de Cathedral of Barcelona en Plaça de Catalunya. Alhoewel Barcelona geen traditionele badplaats is, behoort een uitstapje naar het strand ook tot de mogelijkheden. Leuker is wellicht het kasteel van Montjuïc, op de gelijknamige heuvel. Wij zijn ook enthousiast van het Parc de la Ciutadella uit 1888, waar onder andere ook een monumentale waterval te vinden is. De lijst bezienswaardigheden voor Barcelona die u tijdens een citytrip kunt bezoeken is echter bijna oneindig. Het standaard programma is twee volle dagen in Barcelona, maar wat ons betreft is het verstandig om de reis te verlengen met één of meerdere dagen.

Reisschema

dag 1

Per Thalys naar Parijs

Vandaag vertrekt u (in de ochtend) vanaf een station naar keuze en reist u per binnenlandse trein naar Amsterdam, Schiphol of Rotterdam. Daar stapt u in de Thalys naar Parijs. Vanaf Rotterdam duurt de treinreis slechts 2 uur en 37 minuten. Daarmee bent u vanuit de Havenstad net zo snel in Parijs als in Groningen!

In Parijs verblijft u in Hotel Touring. Dit hotel is centraal gelegen, nabij de metro, en met een directe bus naar Gare du Nord.

Goed om te weten: de beschikbaarheid in de Thalys is beperkt, vooral op vrijdag. Indien de directe Thalys geen beschikbaarheid heeft, reist u per intercity naar Brussel en vervolgens de Thalys naar Parijs.

Hotel Touring Parijs

lees meer
optionele dag

Verblijf in Parijs

Als u Parijs goed wil bezoeken, kunt u één of meerdere dagen in Parijs doorbrengen. U kunt zoveel extra dagen bijboeken als u wilt. De metrostop nabij het hotel brengt u in tien minuten naar bijvoorbeeld Het Louvre.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

TGV Parijs - Barcelona

Vanaf Hotel Touring reist u in ongeveer 20 minuten met één overstap per metro naar station Gare de Lyon (metroticket niet inbegrepen). Vanaf dit station vertrekt u in de regel met de TGV van 9:38 uur naar Barcelona Sants. Omstreeks 16:30 uur komt u aan in Barcelona.

Hotel HCC Montblanc Barcelona

lees meer
dag 3

Ontdek Barcelona (1)

Vandaag is de eerste volledige dag om Barcelona te bezoeken. U verblijft (mits beschikbaar) in het HCC Montblanc Hotel. Dit is op slechts 350 meter van Plaça de Catalunya, één van de bekendste pleinen van Barcelona. Ook de Cathedral of Barcelona is op loopafstand te bewonderen (600 meter), net als de Rambla. Ergens anders naartoe? Dankzij de metro (halte Urquinaona, op circa 150 meter), is dat zeer eenvoudig. Bijvoorbeeld naar het strand (Somorrostro beach).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Ontdek Barcelona (2)

Uiteraard is één volle dag veel te weinig om Barcelona te ontdekken. Daarom heeft u vandaag opnieuw heel de dag de tijd om de stad te verkennen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) Barcelona

Meer tijd nodig om Barcelona te bewonderen? Verleng de reis met één of meerdere dagen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

TGV Barcelona - Montpellier

Vandaag stapt u in Barcelona in de TGV naar Montpellier. Indien mogelijk boeken we voor u de TGV van 10:33 uur uit Barcelona, zodat u rond 13:45 uur in Montpellier aankomt, en nog tijd heeft om de stad te bekijken.

Best Western Montpellier Comédie Saint-Roch

lees meer
optionele dag

Extra dag(en) in Montpellier

Standaard heeft u in halve dag in Montpellier. Wilt u meer tijd doorbrengen in deze leuke stad in Zuid-Frankrijk? Dan kan dat. U kunt één of meer extra dagen bijboeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Montpellier - Nederland

In het weekend neemt u vanuit Montpellier de directe TGV naar Brussel (meestal v. 8:59), op andere dagen neemt u eerst de lokale trein naar Nimes (meestal v. 8:13), en vervolgens de TGV naar Brussel. Omstreeks 15:30 uur komt u aan in de Belgische hoofdstad. Vanaf hier rijdt er elk uur een intercity naar Nederland, bijvoorbeeld om 15:44 uur. U verlaat de trein in Breda, Rotterdam, Schiphol of Amsterdam, afhankelijk van uw eindbestemming. Daarna reist u indien nodig per binnenlandse trein verder.

Citytrip Barcelona, Parijs & Montpellier: Trein + Hotel

Per trein naar Barcelona, zonder stress.

Rondreis samenstellen
Barcelona 1

Hoogtepunten Barcelona, Parijs & Montpellier

Barcelona

Met de trein naar Barcelona

Parijs

Met de Trein naar Parijs

Optioneel in deze reis

Extra dagen in Parijs, Barcelona of Montpellier

Upgrade naar 1e klas

Inbegrepen in deze reis

Treinreis vanaf elk station in Nederland

Zitplaatsreserveringen voor de TGV en Thalys

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Ontbijt in Parijs

Toeristenbelasting

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

De beschikbaarheid van hotels en treinen wordt handmatig gecontroleerd. U krijgt binnen enkele werkdagen definitief bericht over uw boeking. Er wordt pas om een (aan)betaling gevraagd als de reis definitief bevestigd is.

We leveren bij deze reis losse tickets of een Interrail Pass met alle benodigde reserveringen. Dit krijgt u te horen op het moment dat we de reis kunnen bevestigen. Als we een Interrail Pass leveren, zal dit een mobiele pass zijn.

De vertrektijd naar Parijs zal in overleg met u zijn. Indien de beschikbaarheid van Thalys tarieven beperkt zijn, kan het voorkomen dat wij voorstellen om te reizen met een extra overstap in Brussel. U kunt dan, als dit voor u niet uit komt, van de reis afzien.

Bij de TGV Montpellier / Nimes - Brussel kan het voorkomen dat u in Lille van zitplaats moet veranderen. Dit zal echter dezelfde trein zijn. Uiteraard is ons streven om u op één plek te laten zitten.

Citytrip Barcelona, Parijs & Montpellier: Trein + Hotel

Per trein naar Barcelona, zonder stress.

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl