Treinrondreis Occitanië

Kronkelende bergspoorlijntjes, schilderachtige dorpjes, mooie stranden en bruisende steden: De Treinrondreis Occitanië heeft het allemaal! Stap in de snelle en comfortabele Eurostar naar Frankrijk, en ontdek wat deze veelzijdige regio in Zuid-Frankrijk allemaal te bieden heeft.

Per comfortabele en snelle Eurostar naar Frankrijk
Vertrek inbegrepen vanaf elk station in Nederland of België
Hotels in de buurt van treinstations
Ontdek mooie dorpen en steden, de Pyreneeën en de Middellandse Zee

Een reis vol ervaringen

Deze treinrondreis vindt voornamelijk plaats in Occitanië, een regio die niet bij iedereen direct een belletje doet rinkelen, maar waar ontzettend veel te beleven is. Occitanië beslaat een gebied dat in grootte vergelijkbaar is met de Benelux. Enkele bekende steden als Toulouse en Montpellier liggen in de regio, evenals een deel van de Pyreneeën, en de Franse Middellandse Zeekust, de ruige Gorges du Tarn, en talloze andere bekende bestemmingen zoals Carcassonne, Rocamadour en Collioure. Tijdens deze reis zult u veel van deze bestemmingen bezoeken, een aantal kunt u optioneel bijboeken.

Vanuit Nederland of België neemt u de Eurostar naar Parijs, waar u een ruime overstap heeft op de Intercités naar Brive-la-Gaillarde. Metrotickets in Parijs zijn inbegrepen. U kunt vanuit Brive gemakkelijk de omgeving van de Lot en Dordogne ontdekken. Vervolgens reist u door naar Toulouse, waar u voldoende tijd heeft om deze mooie stad te zien en een dagtripje naar Carcassonne of Lourdes kunt maken.

Daarna reist u de Pyreneeën in, waar u net over de grens in Spanje verblijft, in Puigcerdá. Een mooie wandeltocht of treinreis, of een lekker rustig dagje bij het hotel behoren hier tot de mogelijkheden. Vervolgens reist u met de bekende Petit Train Jaune, de kleine gele trein, door richting het pittoreske Collioure, op de route heeft u tijd om wat van Villefranche-de-Conflent en Perpignan te zien. In Collioure kunt u even heerlijk rustig aan doen. Maak een wandeling door het gezellige centrum, of doe een dagje strand. Ook kunt u een dagtrip naar Perpignan, Narbonne of Cerbère maken.

Na Collioure reist u verder naar Montpellier, hoofdstad van de Languedoc (onderdeel van Occitanië). Deze bruisende stad is absoluut een bezoek waard. Ook bezoekt u vanuit Montpellier gemakkelijk andere mooie steden in de regio, zoals Béziers, Sète, Nîmes, Arles en Avignon. Vervolgens reist u door naar Clermont-Ferrand, over de mooie Ligne des Cevennes. Clermont-Ferrand is een leuke stad, waarvanuit u ook gemakkelijk een dagtrip doet naar de Puy-de-Dôme, een vulkaan die u met een tandradtrein beklimt. Vanuit Clermont-Ferrand reist u, wederom met ruime overstap in Parijs, terug naar België of Nederland.

De reis is standaard gebaseerd op 11 dagen, maar u kunt in elke bestemming gemakkelijk één of meerdere dagen bijboeken, evenals treintickets indien u op deze dag graag de regio ontdekt. In alle hotels is ontbijt inbegrepen.

UNESCO-Werelderfgoed

Wist u dat u tijdens deze reis verschillende plekken kunt bezoeken die bekendstaan als UNESCO-Werelderfgoed? Deze plekken zijn: De vestingsstad Carcassonne, het Maison Carrée in Nîmes, het historische centrum van Avignon, de Romaanse monumenten van Arles en de vulkanen van de Chaîne des Puys, waar de Puy-de-Dome de bekendste van is.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Brive-la-Gaillarde

Vandaag reist u naar Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen, Brussel of Luik, waar u op de Eurostar naar Parijs stapt. Hier komt u in de regel rond het middaguur aan. In Parijs heeft u ruim de tijd om van het Gare du Nord richting het Gare d'Austerlitz te reizen. De metrokaartjes om de overstap te maken zijn inbegrepen.

Vanaf het Gare d'Austerlitz reist u in zo'n 4,5 uur naar het mooie Brive-la-Gaillarde, waar u direct naast het station verblijft in het Grand Hôtel Brive.

dag 2

Ontdek Brive-la-Gaillarde en omgeving

Vandaag heeft u alle tijd om Brive te ontdekken. Er bevinden zich echter meer leuke plaatsen in de regio. Denk bijvoorbeeld aan het mooi gelegen Cahors, bekend van de Pont Valentré, of het lieflijke Figeac. Voor 10 euro per persoon kunt u een flexibel treinticket bijboeken, dat u de gehele dag kunt gebruiken in de regionale treinen naar deze plaatsen. Ook een bezoek aan het bekende bedevaartsoort Rocamadour is een optie, maar houd er rekening mee dat de trein op zo'n 50 minuten lopen van het dorp stopt, en bussen van het station naar het dorp maar zeer beperkt rijden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) Brive-la-Gaillarde

Indien u zowel Cahors als Figeac of eventueel Rocamadour wilt bezoeken, dan raden wij een extra dag sterk aan. Ook vandaag kunt u een flexibel treinticket bijboeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Treinreis naar Toulouse

Vandaag verlaat u de omgeving van de Lot en Dordogne, en reist u verder zuidwaards, naar het mooie Toulouse in de Haute-Garonne. Standaard doet u dit met een ruime overstap van een klein uur in Cahors. Indien gewenst kunnen wij ook de snelle Intercités boeken tussen Brive en Toulouse.

dag 4

Ontdek Toulouse

Vandaag heeft u alle tijd om het verrassend leuke Toulouse te ontdekken. De stad is bij veel mensen niet zo bekend, maar kent als vierde stad van Frankrijk talloze bezienswaardigheden, zoals de Basilique de Saint-Sernin en Couvent des Jacobins, of het met name van binnen imposante Théatre du Capitole, waar regelmatig voorstellingen gegeven worden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) Toulouse

Wilt u meer tijd nemen om Toulouse te ontdekken? Boek dan een extra dag bij. U kunt deze dag ook gebruiken om de imposante vesting van Carcassonne te bezoeken, UNESCO-Werelderfgoed waar het lijkt alsof de tijd honderden jaren heeft stilgestaan. Ook kunt u Lourdes bezoeken. U dient dan wel vroeg (7:31 uur) uit Toulouse te vertrekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Treinreis naar Puigcerdà

Na uw bezoek aan Toulouse reist u vandaag de bergen in, meer specifiek de Frans-Catalaanse Pyreneeën, per directe trein. Met name het tweede deel van de route is erg mooi. Na een kleine drie uur arriveert u in Latour-de-Carol. Hier heeft u een ruime overstap op de Petit Train Jaune (de Kleine Gele Trein), die u een stukje verder brengt, naar Bourg-Madame. U loopt vervolgens in een paar minuten naar uw hotel, maar steekt daarbij nog wel even de Frans-Spaanse grens over. U verblijft in het mooie Hotel del Prado, in Puigcerdà.

optionele dag

Extra dag(en) Puigcerdà

Puigcerdà is een leuk dorpje, maar wellicht te klein om er een hele dag te vertoeven. Toch kan het erg leuk zijn om hier één of meerdere dagen bij te boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld een mooie treinreis maken met de Spaans-Catalaanse Rodaliestreinen. Die treinen rijden in zo'n drie uur naar Barcelona, dus een dagje naar deze stad is in theorie ook mogelijk. Ook leuk: Een mooie bergwandeling. Puigcerdà ligt op zo'n 1400 meter hoogte, maar wordt omgeven door veel hogere toppen. In de lente en het begin van de zomer kan in de omgeving bovendien nog genoeg sneeuw liggen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Treinreis naar Collioure

Vandaag maakt u de mooiste en leukste treinreis van de vakantie: De rit naar Villefranche-de-Conflent met de Petit Train Jaune. U heeft deze trein al even kort genomen op uw reisdag naar Puigcerdà, maar legt vandaag het mooiste stuk van de route af. De trein daalt bijna een kilometer af en kronkelt door het dal, door tunnels en over bruggen. Aangekomen in Villefranche-de-Conflent heeft u naar keuze een klein uur of een kleine drie uur overstaptijd op de trein naar Perpignan. Villefranche-de-Conflent is een mooi vestingsstadje met leuke, authentieke winkels en eetgelegenheden.

In Perpignan heeft u een korte overstap op de trein naar Collioure. Mist u die, dan heeft u zo'n twee uur om de stad te ontdekken en neemt u de volgende trein, die u in ruim een kwartier tijd naar uw eindbestemming van vandaag brengt. U verblijft in het knusse Hôtel Le Mas des Citronniers

dag 7

Ontdek Collioure

Collioure is een echte parel. Het dorpje ligt in een mooie baai, daar waar de Pyreneeën de Middellandse Zee tegenkomen. Het dorpje heeft een gezellig centrum, een imposant fort, en mooie stranden om even lekker uit te rusten. Neem vandaag lekker uw tijd in het mooie Collioure.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) Collioure

Indien u helemaal tot rust wilt komen, dan is een extra dag in Collioure geen slecht idee. Ook de omgeving heeft echter genoeg te bieden. Denk aan Perpignan, dat u mogelijk al heeft gezien tijdens uw overstap eerder deze reis. Narbonne is een andere leuke bestemming voor een dagje. In het middeleeuwse centrum, waar de kathedraal bovenuit torent, is genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan het Palais des Archeveques of de markthal van de stad.

Ook leuk: Een dagje Cerbère. Dit dorp ligt op de grens met Spanje, en heeft een fijn strand. De rit naar Cerbère is kort, maar wel erg mooi.

Ook vandaag kunt u een flexibel ticket bijboeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Treinreis naar Montpellier

Vandaag verlaat u de Pyreneeën definitief. In zo'n 2,5 uur reist u van Collioure via Narbonne naar Montpellier, de hoofdstad van de Languedocregio, waar u zich sinds Collioure in bevindt. U heeft vandaag nog voldoende tijd om wat van deze mooie stad te zien. Montpellier is een bruisende stad, met talloze nauwe middeleeuwse steegjes, imposante kerken en zelfs enkele Romeinse overblijfselen. U verblijft in het comfortabele Best Western Plus Hôtel Comédie Saint-Roch, direct naast uw aankomststation, Montpellier Saint-Roch.

dag 9

Ontdek Montpellier

Montpellier is een erg leuke stad, en u kunt zich hier prima nog een dag vermaken. Ook de regio heeft echter veel te bieden. Leuke steden als Béziers, Sète, Nîmes, Arles en Avignon zijn allemaal een bezoek waard. Naar onze mening is Avignon, bekend van het indrukwekkende Pausenpaleis, van deze steden het leukst om te bezoeken, al bieden ze allen weer iets unieks.

Indien u er vandaag op uit wilt trekken, boek dan een flexibel treinticket bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) Montpellier

Het is onmogelijk om alle eerder genoemde bestemmingen in deze regio te zien, zonder extra dagen bij te boeken. Wij raden één of meerdere extra dagen in Montpellier dan ook zeker aan.

Ook vandaag kunt u gemakkelijk een flexibel treinticket bijboeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 10

Treinreis naar Clermont-Ferrand

Vandaag begint u aan het eerste deel van de terugreis, richting Clermont-Ferrand. Dit doet u middels een overstap in Nîmes en via de beroemde Ligne des Cevennes, de spoorlijn die Nîmes met Clermont-Ferrand verbindt. De spoorlijn werd tussen 1840 en 1870 gebouwd, en de oudste delen zijn dus al bijna twee eeuwen oud. De trein volgt een erg mooie route, waarbij u onder andere enkele mooie bruggen passeert, waaronder het imposante Chamborigaudviaduct. Aan het begin van de avond arriveert u in Clermont-Ferrand.

optionele dag

Extra dag(en) Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand is een mooie stad in het hart van de Auvergne, een vulkaangebergte in Midden-Frankrijk. De Puy-de-Dôme, de bekendse vulkaan, is vanuit de stad vaak goed zichtbaar. Vanuit Clermont-Ferrand vertrekt een bus, die u naar de voet van de berg brengt. Hier kunt u met een tandradtrein, al lijkt hij meer op een tram, de berg op, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving. U kunt de berg ook oplopen. Bij extreem goed weer zijn zelfs de Alpen zichtbaar, op ruim 200 kilometer afstand.

Uiteraard kunt u vandaag ook Clermont-Ferrand ontdekken. Met name de bijna zwarte kathedraal van de stad is erg indrukwekkend. Voor autoliefhebbers is het Michelinmuseum ook een aanrader. Clermont-Ferrand is de stad waar dit wereldberoemde bandenmerk en tevens uitgever van restaurantsterren, zijn oorsprong vindt.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 11

Terugreis naar Nederland of België

Vandaag reist u terug naar huis. U neemt eerst de Intercités van Clermont-Ferrand naar Paris Bercy, een station om de hoek van het Gare de Lyon. U reist vervolgens met uw metrotickets naar het Gare du Nord, waar u de Eurostar naar België of Nederland neemt, en eventueel verder huiswaarts keert met reguliere treinen.

À bientôt!

Treinrondreis Occitanië

Ontdek de talloze mooie bestemmingen in Occitanië

v.a. 1.049 p.p.
Rondreis samenstellen
Le Train Jaune (De Gele Trein)

Inbegrepen in deze reis

Treintickets voor Eurostar, Intercités en regionale treinen, inclusief de Petit Train Jaune

Goedgewaardeerde drie- of viersterrenhotels, vaak dicht bij station.

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd.

Treinrondreis Occitanië

Ontdek de talloze mooie bestemmingen in Occitanië

v.a. 1.049 p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl