Treinvakantie Saksisch / Boheems Zwitserland (Tsjechië)

Wat te doen in het Boheems Zwitserland?

Je verblijft in Děčín. In deze omgeving zijn heel veel dingen te doen. Vooral als je van een actieve vakantie houdt. Zoals wandelen, fietsen, of kanoën. We hebben de mogelijkheden op een rijtje gezet.

 • Je kunt heel veel wandelen in het nationale park.
 • Natuurlijk mag een bezoek aan de indrukwekkende brug Pravčická Brána niet ontbreken.
 • Ook mountinbiken, fietsen langs de elbe en kanoën is heel goed te doen.
 • Děčín heeft een kasteel, maar ook een dierentuin en de historische Old Town Bridge.
 • Ook leuk, zeker met kinderen, Děčín heeft een waterpark.
 • Vanuit Děčín kun je ook gemakkelijk een dagje Dresden doen, zeker in het weekend (50 minuten enkele reis).
 • Ook een dagje Praag is te doen, de treinreis Děčín - Praag duurt circa 1,5 uur.
 • Er rijdt elke twee uur een dieseltreintje van Děčín via Bad Schandau naar Rumburk. Dit wordt ook wel de Nationaalpark spoorlijn genoemd. Handig om de omgeving te verkennen.
 • Vanaf Bad Schandau rijden er historische trams, Kirnitzschtal Tram. Deze tram rijdt over een route van 8 kilometer, slingerend door Kirnitzschtal.

Nachttrein naar Tsjechië / Boheems Zwitserland

In de basis reis je tijdens deze treinvakantie met de particuliere nachttrein van European Sleeper rechtstreeks naar Děčín. Deze nachttrein rijdt 3x per week. In de nachttrein bieden wij je:

 • Ligplekken in een standaard coupé: deze bieden tot 6 ligplekken. In de basis gedeeld, maar deze kunnen we ook privé voor u boeken. Het comfortniveau is vrij basic. De banken zijn vrij hard. Er is geen airco, maar de ramen kunnen open, ontbijt is niet inbegrepen. Een privé coupé is tegen meerprijs mogelijk. Dit kun je regelen in stap drie van het boekingsproces, bij kamerkeuze.
 • Ligplekken comfort: in deze coupé zijn er maximaal 5 ligplaatsen. Ze lijken heel erg op de standaard coupés, maar nu is er wél airco. De staat van de rijtuigen is iets beter, al blijven de banken vrij hard, en zijn de beneden ligplekken smaller dan in de standaardcoupé. Een privé coupé is tegen meerprijs mogelijk.
 • Slaapcoupé. We boeken voor je een slaapcoupé in het slaaprijtuig. Je kunt dit zien als eerste klas slapen. De bedden zijn van betere kwaliteit, er is in de coupé een eigen kleine wasgelegenheid en een klein ontbijt is inbegrepen. We boeken deze standaard privé.

In stap drie van het boekingsproces kun je de accomodatie van de nachttrein wijzigen. Let goed op dat je dit voor de heen en terugreis doet.

Overdag naar Tsjechië? Of fiets mee?

Liever niet per nachttrein naar Děčín, maar per dagtrein? Dat is mogelijk. Er is dan altijd een overstap nodig. Informeer per e-mail (contact@treinrondreis.nl) of via het offerte formulier naar de mogelijkheden.

Wil je de fiets meenemen? Dat kan met de nachttrein. Hiervoor geldt een toeslag van 25 euro per fiets per enkele reis. Er is beperkt plek. In het hotel is er een ruimte om fietsen te stallen, hiervoor wordt 30 CZK per nacht / fiets in rekening gebracht. Dit is net iets meer dan een euro.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Tsjechië

Stap vandaag in de nachttrein naar Tsjechië. De reis is inbegrepen vanaf Roosendaal (20:40), Rotterdam (v. 21:20), Amsterdam (v. 22:30), Amersfoort (23:10) en Deventer (23:50). Standaard boeken we een gedeelde coupé voor u, maar u kunt in stap 3 ook kiezen voor een privé coupé.

Nachttrein European Sleeper

lees meer
dag 2

Aankomst Děčín

Omstreeks 9:30 uur bereikt de trein Tsjechië. U stapt direct uit in de eerste stad Děčín. Inchecken bij het hotel kan nog niet, maar u kunt al wel uw bagage afgeven.

Neem de tijd om de stad te verkennen. Bezoek bijvooreeld het kasteel van Děčín, op net iets meer dan een kilometer van Děčín.

Restaurace Hotel Kocanda Děčín [T]

lees meer
dag 3

Boheems Zwitserland

Vandaag heeft u alle tijd om de omgeving te ontdekken. U kunt eventueel ook een fiets, mountinbike, rafts of een kano huren bij een lokale partner. Zie bij goed om te weten meer informatie.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Boheems Zwitserland

Vandaag naar eigen inzicht te besteden. Neem bijvoorbeeld de bus vanuit Děčín naar het nationale park, met onder andere een stop bij Pravčická brána. Deze rotssteenformatie wordt ook wel gezien als het symbool van de regio Boheems Zwitserland. Meest indrukwekkend is de grootste natuurlijke brug van Europa.

Let op: In mei, juni en september rijdt de bus alleen op zaterdag. In juli en augustus rijdt de bus dagelijks.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Boheems Zwitserland

Ook leuk: maak een bijzondere wandeling langs de Kamenice rivier. Tijdens deze route loop je ook over loopbruggen. Enkele stukken kunnen alleen worden afgelegd met kleine bootjes, hier kun je tegen een kleine vergpeding gebruik van maken. Let op, het is niet uit te sluiten dat door omstandigheden de route (tijdelijk) gesloten is. Dit was in 2023 van toepassing.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Dagje Dresden?

Even iets anders? Dan is een dagje Dresden een leuk. Voor 24 euro kun je ter plekke een dagkaart kopen voor de gehele regio. Hiermee kun je ook per regionale sneltrein naar Dresden. Deze trein rijdt op zaterdag en zondag en doet er 50 minuten over (enkele reis). Op andere momenten kun je reizen met regionale treinen, maar moet je overstappen in Bad Schandau. Dan duurt de reis 1 uur en 15 minuten (heenreis) tot 1 uur en 45 minuten (terugreis).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Nachttrein naar Nederland

Nachttrein European Sleeper

lees meer
dag 8

Aankomst in Nederland

Treinvakantie Saksisch / Boheems Zwitserland (Tsjechië)

Rechtstreeks per trein

v.a. 511 p.p.
Rondreis samenstellen
Boheems Zwitserland Tsjechië

Goed om te weten

Beschikbaarheid wordt handmatig gecontroleerd

 • Zowel de nachttrein als het hotel bieden we handmatig. Onze website kan helaas nog niet realtime de beschikbaarheid controleren.
 • Mocht het hotel niet beschikbaar zijn, dan zoeken we een gelijkwaardig hotel dat aan onze kwaliteitsnormen voldoet. We proberen dit te doen binnen hetzelfde budget. Echter, bij onze partner hebben we scherpe tarieven, daardoor lukt dit niet altijd. Hoe dan ook, als we niet de accomodatie kunnen bieden die u geboekt heeft, dan heeft u altijd het recht om het alternatieve aanbod te weigeren.
 • Ook als de nachttrein niet beschikbaar is op de gewenste datum, of niet de gewenste accomodatie, mag u altijd het alternatieve voorstel weigeren.

Inbegrepen vertrekstations & Dienstregeling

Alleen de treinreis per European Sleeper is inbegrepen. Wil je per NS trein naar de nachttrein toe reizen? Dan dien je dit zelf te regelen. Let op, de dienstregeling geldt ter indicatie en kan bij werkzaamheden afwijken.

 • Brussel Zuid: 19:22 uur
 • Antwerpen Centraal 20:01 uur
 • Roosendaal: 20:44 uur
 • Rotterdam Centraal: 21:22 uur
 • Den Haag HS: 21:42 uur
 • Amsterdam Centraal: 22:34 uur
 • Amersfoort: 23:12 uur
 • Deventer: 23:52 uur

De European Sleeper náár Tsjechië stopt ook in Den Haag em Schiphol, maar de European Sleeper uit Tsjecië slaat deze twee stations over. Als Den Haag je vertrekstation is, dan boeken we de terugreis naar Rotterdam. In geval van Schiphol boeken we de terugreis in principe tot aan Amsterdam C.

Treinvakantie Saksisch / Boheems Zwitserland (Tsjechië)

Rechtstreeks per trein

v.a. 511 p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl