Treinvakantie Zuid-Frankrijk (Montpellier, Languedoc)

Zin om zon op te zoeken in het mooie Zuid-Frankrijk zonder in de file te staan op de Route du Soleil of de chaos van luchthavens? Kies dan voor onze Treinvakantie naar Montpellier in de Languedoc. De beroemde TGV brengt u met een snelheid van 300 kilometer per uur snel naar het zonnige zuiden van Frankrijk, waar talloze mooie plaatsen wachten om ontdekt te worden. Het drukke Parijs raast u op topsnelheid voorbij, dankzij de directe verbinding naar het zuiden vanuit Brussel.

Per snelle TGV naar Montpellier
Vanaf elk station in Nederland en België
Ontdek o.a. Nîmes, Avignon, Narbonne, Béziers, Sète en Arles

Bezienswaardigheden in Montpellier en omgeving

Tijdens deze reis verblijft u standaard in Montpellier, een bruisende stad in het hart van Zuid-Frankrijk. Montpellier is de hoofdstad van Hérault, een departement in de regio Occitanië. De regio waarin de stad ligt is bij veel mensen, en zeker wijnliefhebbers, beter bekend als de Languedoc. Dit gebied beslaat een groot deel van de Zuid-Franse kust, en is één van de weinige gebieden in Frankrijk waar een echt Mediterraans klimaat heerst. Ook de cultuur in de regio is sterk verbonden met andere Mediterraarse landen, zoals Spanje en Italië.

Montpellier is nog relatief onbekend bij het grote publiek. Dit terwijl de stad heel erg veel te bieden heeft. Montpellier heeft een oud, middeleeuws centrum, met talloze kronkelende straatjes vol interessante winkeltjes, cafés en andere voorzieningen. Wie zonder vooraf bepaalde route een stuk door het centrum loopt, komt de ene na de andere leuke steeg tegen. En soms doemt daar dan ineens een prachtig gerenoveerde kerk op, zoals de Église Saint-Anne. Andere bezienswaardigheden zijn de Promenade du Peyrou, met mooie uitzichten over de omgeving en naastgelegen aquaduct, de Arc de Triomphe, het Place de la Comédie, met talloze goede restaurants, en het Place Eduard Adam, met een bijzondere muurschildering die de diepte pas verliest als je er direct naast staat. De gekleurde trams, elke lijn in eigen thema, zijn verder een vrolijke verschijning in de stad.

De omgeving van Montpellier is ook zeker het ontdekken waard. Er liggen talloze leuke steden in de omgeving die snel en betaalbaar te bereiken zijn dankzij de regionale TER-treinen. Leuke steden zijn bijvoorbeeld Nîmes, de stad van de bekende Romeinse arena, en Avignon, de stad waar de Pausen decennialang verbleven, en waar het indrukwekkende Pausenpaleis nog steeds boven het oude ommuurde centrum van de stad uittorent. Arles is een andere leuke stad om te bezoeken. De stad is vooral bekend om Vincent van Gogh, die hier heeft gewoond en hier een groot aantal bekende en minder bekende schilderijen maakte.

Andere leuke steden die vanuit Montpellier goed bereikbaar zijn per trein zijn Béziers, Narbonne en Sète. Tijdens het boeken kunt u een regionale treinpas bijboeken, die voor slechts 11 euro per persoon per dag onbeperkt vervoer met regionale treinen in Occitanië mogelijk maak.

Treinreis naar Montpellier

Hoewel Montpellier diep in Zuid-Frankrijk ligt, is de stad erg goed bereikbaar per trein vanuit Nederland en België. Vanuit Brussel gaat er dagelijks een drietal directe TGV's naar de stad. Dankzij de hogesnelheidslijnen op deze route valt de reistijd erg mee. De meeste TGV's doen ruim 5,5 uur over de route van Brussel naar Montpellier. Het hectische Parijs omzeilt u met deze treinen.

In de regel reist u met de laatste TGV van de dag naar Montpellier. Die vertrekt in de tweede helft van de middag uit Brussel. Afhankelijk van uw woonplaats kunnen wij soms ook een vroegere trein aanbieden. Hierover hoort u dan van ons.

Aan boord van de TGV kunt u genieten van comfortabele stoelen, stopcontacten bij de stoelen, een barrijtuig om eten en drinken te kopen, en uiteraard mooie uitzichten vanuit de trein, zeker naarmate u zuidelijker komt. De reis boeken wij standaard in de 2e klasse, wat al erg comfortabel is. In overleg kunnen wij vaak ook 1e klasse aanbieden.

In de regel komt u aan op het hoofdstation van Montpellier, het Gare de Montpellier Saint-Roch, direct aan het centrum van de stad gelegen. Ons standaardhotel, het Best Western Plus Hôtel Comédie Saint-Roch, ligt op nog geen 100 meter van het station. U bent dus binnen vijf minuten van de trein op uw hotelkamer.

Terug reist u over dezelfde route. Als u doordeweeks terugreist, dan reist u in de regel eerst met een regionale trein naar station Nîmes Pont du Gare of per tram en bus naar station Montpellier Sud de France, waar u vervolgens op de TGV naar Brussel stapt. In de weekenden stapt u direct op station Saint-Roch in deze trein.

Verblijf in Montpellier

In Montpellier verblijft u standaard in het knusse Best Western Plus Hôtel Comédie Saint-Roch. Dit hotel bevindt zich direct naast het station van Montpellier. U loopt vanaf het hotel zo het centrum in, en vrijwel alle trams die de stad kent stoppen op nog geen minuut lopen van het hotel, zodat u ook snel in de andere delen van de stad kunt zijn.
Het Best Western Plus Hôtel Comédie Saint-Roch is een goedgewaardeerd driesterrenhotel. Het ontbijt is standaard inbegrepen bij uw verblijf.

Reisschema

dag 1

Per trein naar Montpellier

Vandaag begint uw reis naar de Languedoc in Zuid-Frankrijk. U reist eerst met reguliere treinen naar Brussel. Vanuit Nederland reist u vaak naar Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Breda, en neemt u van daaruit de Intercity Direct naar de Belgische hoofdstad. Stapt u in België op? Dan reist u met reguliere treinen van de NMBS naar Brussel.

In Brussel heeft u een ruime overstap op de directe TGV naar Montpellier. Deze trein rijdt om Parijs heen, wel zo fijn! De TGV vertrekt in de tweede helft van de middag, en komt in de avond in Montpellier aan. Woont u in de buurt van Brussel? Dan is de vroege TGV voor u mogelijk een optie, en bent u halverwege de middag al in Zuid-Frankrijk.

Aan boord van de TGV geniet u van het uitzicht, dat met 300 kilometer per uur voorbijschiet. Zeker na Parijs wordt het landschap mooier. Eenmaal uit het Rhônedal bevindt u zich ineens in een Mediterraans klimaat. Montpellier is nu niet ver meer.

dag 2

Ontdek Montpellier en omgeving (1)

Vandaag is uw eerste volledige dag op uw bestemming. Vanaf het hotel loopt u zo het levendige centrum van Montpellier in. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Promenade du Peyrou, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de omgeving, en waarvanuit u ook het Aqueduct Saint-Clément kunt bekijken, dat de stad, ooit in Romeinse handen, van water voorzag.

Andere leuke bestemmingen zijn het Place de la Comédie, waar u talloze leuke restaurants vindt, en verschillende mooie kerken, zoals de Église Saint-Anne en de Église Saint-Roch.


Wilt u de regio ontdekken? Voor 11 euro per persoon per dag kunt u onbeperkt met TER-treinen door Occitanië reizen. U ontvangt van ons een treinpas, die minimaal 2 en maximaal 6 dagen aaneengesloten geldig is. U kunt op de laatste pagina van het boekingsproces uw voorkeur opgeven voor de dagen waarop u reist.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Ontdek Montpellier en Omgeving (2)

Nog niet genoeg van Montpellier? Dat snappen we, gezien de talloze bezienswaardigheden. Toch zijn er ook leuke andere bestemmingen wat buiten het centrum te vinden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de dierentuin van Montpellier, het Parc de Lunaret. Entree is gratis. De dieren hebben hier erg veel ruimte, en het park voel dan ook niet als een gewone dierentuin aan.

Voor wie meer interesse heeft in het zeeleven, is Planet Ocean een leuke aanrader. Dit aquarium bevindt zich in het Odysseum, dat u per directe tram vanaf het hotel bereikt. Ook leuk, is om een deelfiets te pakken bij één van de vele deelstations in de stad, en hiermee naar het strand van Carnon te fietsen. Montpellier is zich steeds meer tot fietsstad aan het ontwikkelen. Elk jaar komen er al fietspaden bij, en de route naar het strand is grotendeels over vrijliggende fietspaden af te leggen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Ontdek Montpellier en omgeving (3)

Naast Montpellier bevinden zich talloze andere leuke bestemmingen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het mooie Nîmes, beroemd om de prachtige arena, maar met nog veel meer mooie gebouwen. Avignon, de ommuurde stad van het Pausenpaleis, is ook zeker een bezoek waard. Of wat te denken van het pittorekse Béziers, met haar tegen een heuvel aangebouwde oude centrum. Ook leuk: Sète. Deze mooie plaats ligt direct aan de kust, en staat bekend om haar mooie kanalen, die de stad tot een verzameling van kleinere eilanden maken. Ook Narbonne, met haar eeuwenoude centrum, en Arles, waar Vincent van Gogh een aantal van zijn beroemdste schildereien maakte, zijn zeker een bezoek waard.

Alle genoemde bestemmingen zijn erg goed bereikbaar met de regionale treinen in het gebied, de TER-treinen. Zo ontdekt u gemakkelijk de Languedoc.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Ontdek Montpellier en omgeving (4)

Ook vandaag heeft u tijd om Montpellier en de omgeving van de Languedoc te ontdekken. De eerder genoemde plaatsen Nîmes, Avignon, Béziers, Narbonne, Sète en Arles kunt u uiteraard ook vandaag bezoeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Montpellier en omgeving

Montpellier en de bestemmingen in de buurt hebben enorm veel te bieden. Indien u graag meer wilt zien van de omgeving of juist rustig uw tijd wil nemen in Montpellier zelf, dan adviseren wij om één of meerdere extra dagen bij te boeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Terugreis naar Nederland/België

Vandaag begint u aan uw terugreis naar Nederland/België. Reist u in het weekend terug? Dan neemt u halverwege de ochtend vanuit Montpellier Saint-Roch de directe TGV naar Brussel. Op doordeweekse dagen neemt u eerst een regionale TER-trein naar station Nîmes Pont du Gard, waar u op de TGV naar Brussel stapt. U arriveert halverwege de middag in de Belgische hoofdstad. Richting Nederland reist u verder met de uurlijkse Intercity Direct. Heeft u als eindbestemming een station in België? Dan reist u verder met de reguliere NMBS-treinen. Ook nu is uw ticket geldig tot aan het voor u dichtstbijzijnde station in Nederland of België

Treinvakantie Zuid-Frankrijk (Montpellier, Languedoc)

Reis naar zonnig Zuid-Frankrijk over hoge snelheid

v.a. 850 p.p.
Rondreis samenstellen
Arc de Triomphe van Montpellier

Inbegrepen in deze reis

Treinticket van ieder station in Nederland of België naar Montpellier

Goedgewaardeerd driesterrenhotel, direct naast het station en centrum

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd.

Treinvakantie Zuid-Frankrijk (Montpellier, Languedoc)

Reis naar zonnig Zuid-Frankrijk over hoge snelheid

v.a. 850 p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl