Regionale treinen: misschien nog wel leuker dan de panoramatrein!

De Zwitserse panoramatreinen zijn geliefd bij toeristen. Dat is niet voor niets. Dankzij de grote ramen geniet u van een prachtig uitzicht over de bergen, rivieren en valleien die Zwitserland rijk is. Toch vinden wij van Treinrondreis de regionale treinen nóg leuker. Waarom? Dat leggen wij u maar al te graag uit.

1. De ramen kunnen vaak open

De grote panoramaramen zijn natuurlijk een luxe, maar ze vormen wel een barrière tussen u en de natuur. Veel regionale treinen hebben ramen die open kunnen. Zo schiet u die perfecte foto zonder een vervelende reflectie op het beeld. U kunt ook van de frisse berglucht genieten en voelt zich nog dichter bij de Zwitserse natuur.
Voornamelijk in de regionale treinen op de routes van de Glacier Express en Bernina Express kunnen de ramen worden geopend. Dat betekent wel dat u een extra overstap moet maken op de regionale trein. Reist u van Zermatt naar Visp via de Matterhorn Gotthard Bahn? Dan kunnen de ramen in de meeste gevallen niet open. Hier rijden moderne regionale treinen met extra ramen, zodat u toch volop van het landschap kunt genieten.

Reizen met volledig geopende ramen

Maak een spectaculaire tocht met speciale treinen die over de Rhätische Bahn rijden. Deze treinen hebben ramen die met goed weer volledig geopend worden. Zo begeeft u zich midden in het prachtige Zwitserse landschap en belemmert niets uw zicht. De zachte bries op een warme zomerdag is ook meer dan welkom.

2. Onderbreek uw reis

Even van een lunch genieten in een knus bergdorpje of mooi natuurschoon langs de route verkennen? Het is een stuk makkelijker in regionale treinen. Stap uit op een van de vele tussenstations en bewonder de omgeving. Een uur later pakt u gewoon weer de volgende trein en vervolgt u uw reis. Met de regionale trein ontdekt u ook kleine trajecten, zoals de mooie route van Andermatt naar Göschenen. Veel toeristen missen deze tocht wanneer ze enkel met grote panoramatreinen reizen.

3. Minder druk

U heeft dan wel geen gereserveerde zitplaats, maar dat is vaak helemaal niet nodig in regionale treinen. De meeste treinen zijn erg rustig en dus een fijne manier om aan de toeristische drukte te ontsnappen. Terwijl de panoramatreinen helemaal volgeboekt zijn, geniet u van de stilte in uw regionale trein.

4. Ontmoet de locals

Wilt u zichzelf helemaal onderdompelen in de Zwitserse cultuur? Dat doet u het beste door lokale mensen te ontmoeten. Terwijl de meeste toeristen in de panoramatreinen zitten, reist u in regionale treinen met Zwitserse forenzen. Zo krijgt u meteen de kans om een praatje te maken en om vragen te stellen over de omgeving.

5. Het is goedkoper

Tijdens een grote rondreis let u misschien niet op de kleintjes, maar toch is iedere besparing mooi meegenomen. De regionale treinen in Zwitserland zijn altijd goedkoper. Dat heeft te maken met de toeslag die u voor de meeste panoramatreinen moet betalen. Deze toeslag wordt in rekening gebracht om reserveringskosten te dekken. Voor een enkele reis kan dit per reiziger oplopen tot wel 43 Zwitserse Frank. Wie met z'n tweëen de Glacier Express en de Bernina Express (incl. bus) aflegt, betaalt in het hoogseizoen alleen al 150 Frank aan reserveringskosten.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl