Stedentrip Innsbruck: Trein + Hotel

Slapen in de trein, en de volgende ochtend bent u in de Oostenrijkse Alpen. Zo werkt onze stedentrip naar Innsbruck. Inbegrepen is uiteraard een ligplek in de trein en in Innsbruck verblijft u in een hotel nabij het station, en loopt u in een paar minuten naar het centrum.

Incl. ligplek nachttrein
Hotel nabij station én centrum
Reisverlenging mogelijk

Stedentrip Innsbruck per trein

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol. Wellicht niet de doorsnee stad voor een stedentrip. Maar daarom wellicht juist leuk om de stad te bezoeken. Uiteraard mag een bezoek aan de oude stad niet ontbreken. Maak een wandeltocht langs de Südtirolerplatz, de Hofkirche en de kathedraal Dom zu St. Jakob. Ook indrukwekkend is de Triumphpforte uit 1765. En natuurlijk mag een wandeltocht langs de rivier en de karakteristieke gekleurde huizen niet ontbreken.

Treinreis naar Innsbruck

Bij de stedentrip naar Innsbruck gaat de treinreis per nachttrein. Het treinticket vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem is bij de prijs inbegrepen. Voor € 10 per persoon per enkele reis boeken we een treinticket bij vanaf een Nederlands station naar keuze naar het opstap station van de Nightjet (nachttrein). In de nachttrein boeken we standaard een ligplek voor u in een gedeelde coupé. U kunt tegen meerprijs een privé coupé boeken.

Reisschema

dag 1

Vertrek per nachttrein naar Innsbruck

Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem per nachttrein richting Oostenrijk. Tijdens werkzaamheden vervalt de stop in Arnhem, en stopt de trein vaak in Den Bosch. De trein vertrekt in de regel om 19:30 uur uit Amsterdam, 20:00 uur uit Utrecht. Tijdens werkzaamheden vertrekt de trein circa 30 minuten eerder.

Wilt u een eigen ligcoupé? Wijzig dan in stap 3 van het samenstellen van deze reis de 'kamerkeuze'. Is budget voor u belangrijk? Dan kunt u in deze stap ook de 'hotelkeuze' wijzigen en kiezen voor het zitrijtuig.

dag 2

Aankomst Innsbruck

De trein komt volgens planning om 9:15 uur aan in Innsbruck, in de praktijk is de trein vaak later. Na aankomst kunt u uw bagage afgeven bij het hotel en direct de stad bezoeken.

optionele dag

Extra (dag)en Innsbruck

Verblijf zo lang u wilt in Innsbruck. Tijdens het boeken kunt u één of meerdere extra dagen toevoegen aan uw stedentrip naar Tirol.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Vertrek uit Innsbruck

Vandaag is uw laatste dag in Innsbruck. Eerst heeft u nog de gelegenheid om de stad te bezoeken. Omstreeks 20:40 uur vertrekt de nachttrein (Nightjet) uit de hoofdstad van Tirol. Wilt u een eigen ligcoupé? Wijzig dan in stap 3 van het samenstellen van deze reis de 'kamerkeuze'. Is budget voor u belangrijk? Dan kunt u in deze stap ook de 'hotelkeuze' wijzigen en kiezen voor het zitrijtuig.

dag 4

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt de trein weer aan in Nederland. De trein hoort normaal tussen 9:00 en 10:00 uur aan te komen, maar door vertraging is het in de regel wat later.

Stedentrip Innsbruck: Trein + Hotel

Reis per nachttrein naar de hoofdstad van Tirol.

Rondreis samenstellen
Innsbruck stad

Hoogtepunten Stedentrip Innsbruck per trein

Optioneel in deze reis

Ontbijt

Treinreis per binnenlandse trein naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

Inbegrepen in deze reis

Treinticket voor de nachttrein

Verblijf in Ibis-hotel Innsbruck

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Lokaal openbaar vervoer.

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de nachttrein en het hotel wordt handmatig gecontroleerd. De ligrijtuigen zijn zeker rond vakanties en het weekend snel uitverkocht (slaaprijtuigen nog sneller). Zitplaatsen zijn in de regel ook kort voor vertrek beschikbaar. Wilt u op korte termijn vertrekken en is uw datum niet te selecteren tijdens het boeken? Neem dan telefonisch contact op.

Nachttrein
Standaard is het verblijf in de nachttrein op basis van een ligplek in het ligrijtuig (gedeelde coupé). Als u een eigen coupe wilt, of een plek in het luxere slaaprijtuig wil boeken, dan kunt u dit wijzigen in stap 3 ('kamerkeuze wijzigen'). Is budget voor u belangrijk? Dan kunt u ook kiezen voor een zitplek. Ook dit kan in stap 3, door het wijzigen van 'het hotel'. Let goed op: dit dient u zowel bij de heenreis als terugreis te wijzigen!

Inbegrepen
In de ligrijtuigen is een klein ontbijt standaard inbegrepen (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater). Er is een deken, laken en (eenvoudig) hoofdkussen aanwezig. De banken zijn in het ligrijtuig zijn vrij hard, in het slaaprijtuig is er meer comfort. Het slaaprijtuig kunt u zien als 1e klas slapen. Het ontbijt is hier ook iets uitgebreider, er zijn (kleine) handdoeken aanwezig en de bedden ingeklapt worden tot zitcoupe. In het slaaprijtuig heeft u een eigen kleine wasgelegenheid in de coupe, in het ligrijtuig deelt u deze met de rest van het rijtuig. In het zitrijtuig is er géén ontbijt inbegrepen.

Ontbijt is in het hotel optioneel beschikbaar voor € 10 per persoon per nacht.uleren tegen € 19 annuleringskosten, per

Annuleringsvoorwaarden
In deze onzekere tijden met wisselende reisregels bieden we u extra flexibiteit. Tot en met 18 dagen voor vertrek kunt u de reis annuleren tegen € 19 annuleringskosten, per persoon. Bij annuleringen vanaf zeventien dagen voor vertrek tot en met zeven dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 50%. Vanaf zes dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 100%.

Indien u een transfer heeft bijgeboekt per binnenlandse trein naar een opstapstation van de Nightjet, dan geldt hiervoor dat de annuleringskosten € 10 per persoon bedragen.

Veel gestelde vragen

Wat is de dienstregeling van de Nightjet naar München en Innsbruck?

De Nightjet heeft een deel naar Wenen en een deel naar Innsbruck. De trein vertrekt uit Nederland als één trein en wordt onderweg (in Nürnberg) gesplitst. Normaal gesproken vertrekt de Nightjet om 19:30 uur uit Amsterdam Centraal, ongeveer een half uur later uit Utrecht en rond 20:30 uur uit Arnhem. Echter, vanwege werkzaamheden komt het veervuldig voor dat de trein ongeveer een half uur eerder vertrekt en de trein niet in Arnhem stopt. Vaak wordt er dan wel in Den Bosch gestopt, in plaats van Arnhem. In München hoort de trein om 7:11 uur aan te komen. Na een stop van een kwartier rijdt de trein door naar de eindbestemming Innsbruck. Innsbruck wordt bereikt volgens dienstregeling om 9:14 uur. In de praktijk is de trein vaak later.

Op de terugreis vertrekt de Nightjet in de regel om 20:44 uur uit Innsbruck. Om 22:36 uur komt de Nightjet volgens dienstregeling aan in München. Een klein kwartier later vertrekt de trein. Arnhem is het eerste Nederlandse station, hier hoort de Nightjet om 8:51 uur aan te komen, veertig minuten later volgt Utrecht en om 10:00 uur Amsterdam Centraal. Ook op de terugreis is de nachttrein vaak vertraagd.

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Stedentrip Innsbruck: Trein + Hotel

Reis per nachttrein naar de hoofdstad van Tirol.

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl