West Highland Line: mooiste treinreis van Schotland

De West Highland spoorlijn is een van de meest iconische treinroutes van Schotland, lopend van Glasgow via Fort William naar Mallaig. Het Glenfinnan Viaduct, beroemd geworden door de Harry Potter-films, is de blikvanger van deze spoorlijn. De treinreis van Glasgow naar Mallaig duurt ongeveer 5,5 uur en biedt adembenemende uitzichten op het Schotse landschap.

Treinreis vanuit Glasgow

De treinen van de West Highland spoorlijn vertrekken vanaf Glasgow Queen Street, het op een na belangrijkste station van Glasgow. Het eerste deel van de reis naar Crianlarich duurt ongeveer twee uur en maak je kennis met het Schotse landschap.

In Crianlarich wordt de trein gesplitst in een deel naar Oban en een deel naar Fort William. Na een korte stop van 15 minuten gaat de trein verder naar Fort William. De route passeert het afgelegen Rannoch Moor, bekend om zijn ruige schoonheid.

De totale reistijd van Glasgow naar Fort William is net iets minder dan vier uur.

Het Glenfinnan Viaduct

Bij de meeste treinreizen Schotland zult u in Fort William overnachten, en vanuit hier een treinreis maken Mallaig. Na Fort William volgt het beroemdste deel van de West Highland spoorlijn: de rit naar Mallaig over het Glenfinnan Viaduct, ook wel het Harry Potter Viaduct genoemd. Deze route biedt een prachtig uitzicht op Loch Shiel en het omliggende landschap. Tussen Fort William en Mallaig kun je ook reizen met de Jacobite Stoomtrein.

De West Highland spoorlijn biedt een bijzondere manier om met de Schotse Hooglanden te ervaren.

Schotland per trein

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl