Treinrondreis Schotland

Ontdek de prachtige natuur van Schotland per trein. Stap op de comfortabele ferry naar Newcastle en reis over de indrukwekkende Schotse spoorlijnen, bijvoorbeeld over de West Highland Line. U passeert onder meer het wereldberoemde Harry Potterviaduct (Glenfinnan Viaduct). U overnacht in Edinburgh, Fort William, Inverness en Glasgow.

Per comfortabele DFDS Ferry naar Newcastle
Prachtige uitzichten in de Hooglanden
Ontdek Edinburgh, Glasgow & Inverness

Rondreis Schotland samenstellen

U kunt tijdens het boekingsproces uw treinreis door Schotland aan uw wensen aanpassen. Boek bijvoorbeeld een extra verblijfsdag in Edinburgh, Fort William, Inverness en/of Glasgow. Tijdens het boekingsproces wordt de prijs direct duidelijk. De prijs wordt bepaald in de eerste drie stappen van het boekingsproces. Zodra u de persoonsgegevens invult, begint u aan de daadwerkelijke boekingsaanvraag.

Voldoet de reis niet volledig aan uw wensen? Neem dan gerust per e-mail contact op, dan bekijken we de mogelijkheden om de reis aan te passen. Zo kunnen we kijken of we verblijf op eiland Skye kunnen toevoegen. Let op, accomodaties op het eiland Skye zijn zeer beperkt beschikbaar, 9 a 12 maanden voor vertrek kunt u het beste een offerte aanvragen.

Inbegrepen Treinrondreis Schotland

  • Vetrek vanaf IJmuiden.
  • Overtocht IJmuiden - Newcastle (retour), verblijf in een privéhut, inclusief ontbijt.
  • Hotels, inclusief ontbijt in Edinburgh, Fort William, Inverness en Glasgow.
  • Treinpas voor Schotland & zitplaatsreserveringen op verschillende routes
  • Busrit vanuit Fort William naar Inverness

Daarnaast zijn verschillende aanpassingen optioneel mogelijk. Toeristenbelasting is niet inbegrepen. Ook de treinreis naar IJmuiden is niet inbegrepen

Reisschema

dag 1

Per ferry richting Newcastle

Uw avontuur begint direct: U reist per comfortabele bus naar de ferryterminal in IJmuiden. Hier stapt u aan boord van de DFDS Ferry, die u meeneemt over de Noordzee naar Newcastle.

dag 2

Van Newcastle naar Edinburgh

In de ochtend arriveert u in Newcastle. Eerst maakt u een transfer per bus naar het station. Hier heeft u een ruime overstap op de trein naar Edinburgh. Deze treinreis duurt circa 1,5 á 2 uur. In Edinburgh heeft u tijd om de stad te bezoeken.

dag 3

Ontdek Edinburgh

Geniet van een vrije dag in het prachtige Edinburgh. Verken de historische straten, bezoek het bekende kasteel of maak een wandeling over de iconische Royal Mile.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Optioneel: Extra dag Edinburgh

Heb nog een extra dag om alle prachtige bezienswaardigheden van Edinburgh te ontdekken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Edinburgh - Fort William

Na het bezoek aan Edinburgh reist u eerst per trein naar Glasgow (circa 50 minuten), daar stapt u over op de trein naar Fort William en legt u de eerste deel van de prachtige West Highland spoorlijn af. Tijdens deze indrukwekkende treinrit van vier uur heeft u uitzicht op de bergen, meren en valleien. Al met al bent u vandaag circa 5 uur per trein onderweg.

dag 5

Fort William - Mallaig - Fort Wllliam

Vandaag maakt u een retourrit per trein naar Mallaig, en reist u over het tweede deel van het West Highland spoorlijn. U passeert vandaag het wereldberoemde Glenfinnanviaduct, bekend uit de Harry Potter-films. De reis Fort William - Mallaig duurt ongeveer 1,5 uur, daarna heeft u een paar uur de tijd om het vissersdorpje te bezoeken. Vervolgens reist u vanaf Maillaig weer terug naar Fort William.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Optioneel: Extra dag Fort William

Neem een extra dag om te ontspannen en de omgeving van Fort William verder te verkennen. Fort William is vrij klein, maar het ligt midden in een erg mooie omgeving, waar u goed kunt wandelen. De geoefende klimmer kan zelfs de naar de top van Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Hier bent u wel een groot deel van de dag mee bezig.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Fort William - Inverness

In de ochtend reist u per directe bus langs het meer van Loch Ness naar de hoofdstad en tevens de enige officiële stad van de Hooglanden: Inverness. De reistijd is ongeveer twee uur.

Optioneel: In de ochtend neemt u de bus van Fort William naar Kyle of Lochalsh. U reist aansluitend per trein door naar Inverness. De totale reistijd is dan circa ongeveer 4,5 uur. Eventueel kunt u ook een extra dag boeken in Inverness, en vanuit Inverness een retourtje maken naar Kyle of Lochalsh.

dag 7

Verblijf in Inverness

Verken Inverness op uw eigen tempo tijdens een vrije dag. Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur, of maak een ontspannen wandeling langs de oevers van de rivier de Ness.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Verblijf in Inverness

Verblijf indien gewenst langer in Inverness. Om Inverness te bezoeken is één dag in het algemeen voldoende, maar als u in de omgeving ook wil wandelen, dan kan een extra dag in Inverness handig zijn.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Inverness - Glasgow

Reis van Inverness naar de bruisende stad Glasgow, waar u de rest van de dag kunt doorbrengen met het verkennen van de levendige straten en boeiende bezienswaardigheden.

dag 9

Ontdek Glasgow

Geniet van een vrije dag in Glasgow om de vele musea, galerijen en parken van de stad te verkennen, of om te winkelen in de boetieks en winkelcentra.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Optioneel: Extra dag Glasgow

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 10

Glasgow - Newcastle

Van Glasgow keert u terug naar Newcastle, waar u per bus naar de ferryterminal reist voor de overtocht terug naar Ijmuiden.

dag 11

Aankomst in Nederland

Bij aankomst in Ijmuiden reist u per bus naar Amsterdam Centraal en naar uw woonplaats.

Treinrondreis Schotland

Reis met comfortabele treinen door prachtig Schotland

v.a. 1.513 p.p.
Rondreis samenstellen
Een Schotse trein

Hoogtepunten Treinrondreis Schotland

Optioneel in deze reis

Verlenging in Edinburgh, Fort William, Inverness en Glasgow

Dinerbuffet aan boord

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Hotels, inclusief ontbijt

Schotse treinpas

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Reisverzekering, overige maaltijden

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid wordt handmatig gecontroleerd. De beschikbaarheid van hotels kan soms lastig zijn. Het kan voorkomen dat bepaalde data niet beschikbaar zijn of dat we een alternatief moeten voorstellen.

Treinreis in Nederland

De treinreis in Nederland is niet inbegrepen. Ook parkeren in IJmuiden is niet inbegrepen. Reist u vanuit België? Dan kunnen we voor 30 euro per persoon per enkele reis een treinticket naar Amsterdam voor u bijboeken.

Aanpassingen mogelijk

Indien gewenst kunnen we de mogelijkheden bekijken om de reis aan te passen aan uw wensen. Neem voor een offerte contact op met contact@treinrondreis.nl, geef hierbij wel duidelijk aan wat u wensen zijn. Als u naar eiland Skye wil, is dat dit in principe mogelijk, mits er accomodatie beschikbaar is. De beschikbaarheid van accomodaties kan hier een isseu zijn. Op zaterdag / zondag is de reis van en naar Skye per openbaar vervoer vaak niet mogelijk.

Wandelen

Vanaf Fort William kunt u mooi wandelen. Het beklimmen van de Ben Nevis is geen gemakkelijke opgave. Maar er zijn ook genoeg wandelmogelijkheden voor de minder geoefende wandelaar. Loop bijvoorbeeld een deel van de West Highland Way. En per bus kunt u naar het Ben Nevis Visitor Centre.

Treinrondreis Schotland

Reis met comfortabele treinen door prachtig Schotland

v.a. 1.513 p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl