Glenfinnan Viaduct, bekend van de Harry Potter films

Het Glenfinnan Viaduct, beroemd geworden door de Harry Potter-films, is misschien wel het meest bekende spoorviaduct ter wereld. Het is inmiddels uitgegroeid tot het beeldmerk van de prachtige West Highline spoorlijn.

Het viaduct wordt tegenwoordig bereden door zowel reguliere ScotRail-treinen Glasgow - Mallaig als de door de beroemde Jacobite Stoomtrein. Omdat het Glenfinnan Viaduct bekend is geworden door de Harry Potter films, wordt het ook wel het Harry Porter Viaduct genoemd.

De werkzaamheden voor dit viaduct begonnen al in de zomer van 1897, ruim een jaar later, oktober 1898 was het viaduct eindelijk af. Het viaduct was voor die tijd een technisch hoogstandje. Vooral omdat het geheel van beton is gemaakt, een destijds ongebruikelijk materiaal. In 1898 werd het viaduct nog niet direct in gebruik genomen, dat was omdat het viaduct nog niet af was. Op 1 april 1901 werd de lijn in gebruik genomen.

Bij Treinrondreis maak je meestal vanuit Fort William een treinreis naar Mallaig. Tijdens deze treinreis psseer je het wereldberoemde Glenfinnan Viaduct.

Glenfinnan Viaduct

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl