Treinrondreis.nl

Treinreizen & Coronavirus

Het klinkt misschien cliché, maar veiligheid in deze periode van corona is ook onze topprioriteit. Onze zekerheden:

1. Alleen veilige landen

We bieden alleen reizen aan naar bestemingen waar Nederlandse reizigers welkom zijn. Als een reisadvies wordt aangescherpt zullen we uw reis omboeken.

2. Reis veilig, reis met een mondkapje

Om veilig met de trein te kunnen reizen is voorlopig het dragen van een mondkapje verplicht.

3. Meer flexibiliteit

Deze onzekere tijden zorgen ervoor dat we meer behoefte hebben aan flexibiliteit. Daar zorgen we voor en daarom hebben we onze annuleringskosten aanzienlijk verlaagd. In veel gevallen is annuleren tot en met vijftien dagen voor vertrek mogelijk na aftrek van € 25 annuleringskosten (per persoon). De precieze annuleringskosten staan bij elke reis beschreven bij "goed om te weten".

4. Reis- en annuleringsverzekering

Zeker in deze tijden is het verstandig om een zorgvuldige keus te maken omtrent een reis- en annuleringsverzekering. Let goed op wat een verzekering wel en niet dekt.

Veel gestelde vragen

Is een negatieve COVID-19 testuitslag bij de reis inbegrepen?

In veel gevallen is een negatieve COVID-19 testuitslag noodzakelijk om op reis te kunnen gaan. Deze is echter niet bij de reis inbegrepen.

Kan ik de reis ook annuleren als ik toch niet wil reizen?

Uw reis wordt bij een negatief reisadvies altijd kosteloos geannuleerd. Wilt u om een andere reden annuleren? We bieden tijdelijk een versoepeld annuleringsbeleid. Het annuleringsbeleid kan per reis verschillen, maar de meeste reizen zullen tot vijftien dagen voor vertrek vrijwel volledig annuleerbaar zijn. De annuleringskosten bedragen in de regel € 19 (stedentrips) tot € 25 per persoon (rondreizen). De precieze annuleringskosten staan bij elke reis beschreven bij "goed om te weten". In een enkel geval kunnen die ook hoger zijn dan € 25 per persoon.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Op dit moment is dat inderdaad in vrijwel heel Europa verplicht. In o.a. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië dient dit een zogenaamd FFP2-mondkapje te zijn. Als u reist met de nachttrein (Nightjet) dan geldt het volgende: tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen. Als u met bekende mensen bent in de lig- of slaapcoupe, dan hoeft u ook geen mondkapje te dragen. Deelt u de coupé met vreemden? Dan moet u wel een mondkapje dragen.