Treinreizen & Coronavirus

Het klinkt misschien cliché, maar veiligheid in deze periode van corona is ook onze topprioriteit. Onze zekerheden:

1. Alleen veilige landen

We bieden alleen reizen aan naar bestemingen waar Nederlandse reizigers welkom zijn. Als een reisadvies wordt aangescherpt zullen we uw reis omboeken.

2. Reis veilig, reis met een mondkapje

Om veilig met de trein te kunnen reizen is voorlopig het dragen van een mondkapje verplicht.

3. Meer flexibiliteit

Deze onzekere tijden zorgen ervoor dat we meer behoefte hebben aan flexibiliteit. Daar zorgen we voor en daarom hebben we onze annuleringskosten aanzienlijk verlaagd. In veel gevallen is annuleren tot en met vijftien dagen voor vertrek mogelijk na aftrek van € 25 annuleringskosten (per persoon). De precieze annuleringskosten staan bij elke reis beschreven bij "goed om te weten".

4. Reis- en annuleringsverzekering

Zeker in deze tijden is het verstandig om een zorgvuldige keus te maken omtrent een reis- en annuleringsverzekering. Let goed op wat een verzekering wel en niet dekt.

Veel gestelde vragen

Is een negatieve COVID-19 testuitslag bij de reis inbegrepen?

In veel gevallen is een negatieve COVID-19 testuitslag noodzakelijk om op reis te kunnen gaan. Deze is echter niet bij de reis inbegrepen.

Kan ik de reis ook annuleren als ik toch niet wil reizen?

Ja, hieraan kunnen wel kosten aan verbonden zitten. Bij "goed om te weten" wordt om de regel de annuleringsvoorwaarden behandeld. Als er niets gespecificeerd staat, gelden de reguliere annuleringskosten:

  • Tot 42 dagen het bedrag: de aanbetaling, met een minimum van 15%.
  • Vanaf de 42 dag tot de 28e dag voor vertrek: 35%
  • Vanaf de 28e tot de 14e dag: 50%.
  • Vanaf de 14e dag: 100%.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Op dit moment geldt dat nog op verschillende plekken. In Nederland en Zwitserland is de mondkapjesplicht verdwenen. In o.a. Duitsland, Oostenrijk en Italië moet u nog wel een mondkapje dragen en dient dit een FFP2 mondkapje te dragen. Als u reist met de nachttrein (Nightjet) dan geldt het volgende: tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen. Als u met bekende mensen bent in de lig- of slaapcoupe, dan hoeft u ook geen mondkapje te dragen. Deelt u de coupé met vreemden? Dan moet u wel een mondkapje dragen. Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 3 juli 2022.

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Geen bezoekadres
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl