Hoe plan ik mijn Interrail reis door Europa?

Onbeperkt met de trein door Europa reizen? Maar hoe plan je de reis? Vanuit Treinrondreis.nl hebben we een aantal tips. Zo kun je op één reisdag van Nederland naar Boekarest of Rome reizen!

Tip 1: Treinreis plannen

Er zijn allerlei verschillende treinplanners in Europa. Maar welke kun jij het beste gebruiken als je op Interrail gaat? Wat ons betreft kun je jouw treinreis door Europa het beste plannen met de reisplanner van Hafas, die onder andere door de Duitse spoorwegen wordt gebruikt. Zie www.bahn.de/nl. In deze planner kun je bijvoorbeeld hogesnelheidstreinen uitvinken. Dit is handig als je treinen met toeslag wil omzeilen. Dit doe je via de optie "vervoerskeuzes vergroten". Ook een goede reisplanner is de app van Interrail. Hier kun je bijvoorbeeld filteren op treinen zonder toeslag.

Tip 2: Treinen reserveren

Via Treinrondreis.nl kun je eenvoudig treinen reserveren. Van nachttreinen tot TGV's en van Thalys tot de Italiaanse hogesnelheidstreinen. Maar soms is het ook handig om gewoon zelf je reservering te kunnen regelen. Daarvoor is de website van Deutsche Bahn ook heel handig. Bij de Duitsers betaal je per reis namelijk € 4 reserveringskosten. Ook als je met meerdere treinen reist. Door handig gebruik te maken van de via-stations (waar je de reis tot 48 uur kan onderbreken), lukt het soms zelfs reserveringen van meerdere dagen voor meerdere treinen te doen voor slechts € 4. Zie: Interrail: trein reserveren via DB. Bij de Tsjechische spoorwegen kun je ook zelf reserveringen maken, en tot 15 minuten voor vertrek kosteloos annuleren. Zie: Interrail: trein reserveren via de Tsjechische spoorwegen.

Tip 3: Maak gebruik van nachttreinen

Heb je een Interrail Pass met een aantal reisdagen binnen één a twee maanden? Dan kunnen nachttreinen extra handig zijn. Je hoeft namelijk alleen een reisdag te gebruiken voor de vertrekdag van een nachttrein. Als je eerst overdag reist, en vervolgens een nachttrein, kun je veel kilometers maken. Je kunt dan op één reisdag van Amsterdam naar Rome, Stockholm en Boekarest. Een paar concrete voorbeelden:

  • Reis overdag met de trein naar München. In München neem je de nachttrein naar Rome. Je bent dan slechts één reisdag kwijt. Als je kiest voor een zitplek bedragen de verplichte reserveringskosten € 14. Voor de ICE hoef je met Interrail namelijk niet te reserveren (mag wel). Bij een ligplek bedragen de reserveringskosten met Interrail € 44.
  • Op dezelfde manier kun je op één reisdag van Nederland naar Roemenië reizen: je vertrekt in de vroege ochtend per ICE naar Wenen, en daar neem je de nachttrein naar Boekarest. Je bent € 3 kwijt aan verplichte reserveringskosten bij een zitplek, en € 14 bij een ligplek.
  • Zelfs naar Stockholm kun je op één reisdag reizen. Vanuit Nederland neem je de trein naar Berlijn. Daar neem je vervolgens de nachttrein naar Stockholm. Je bent € 29 kwijt aan verplichte reserveringskosten voor een ligplekje in een zespersoonscoupé. De nachttrein naar Stockholm rijdt niet het gehele jaar.
  • Zie ook: Interrail: nachttrein reserveren

Tip 3: Regionale trein

Met name als je vanuit Frankrijk naar het buitenland wil reizen, kunnen de reserveringskosten met Interrail soms behoorlijk oplopen. Helemaal als je 1e klas reist. Voor de TGV Parijs - Basel betaal je dan namelijk € 68. In de 2e klas € 35. Terwijl als je dezelfde trein neemt, maar net voor de grens uitstapt, in Mulhouse, dan betaal je € 10 tot € 20. Vanuit Mulhouse rijden er één tot drie regionale treinen per uur naar Basel. Daar hoef je niet voor bij te betalen. Bovendien is de regionale trein maar heel beperkt langzamer. Wel moet je misschien even wachten op je aansluitende trein.

Dit is niet het enige voorbeeld. Ook Spanje kun je op deze manier bereiken. Wil je met je Interrail Pass naar Madrid of San Sebastian? Dan biedt de TGV naar Hendaye uitkomst. Vanaf Hendaye kun je de EuskoTren nemen naar San Sebastian. Deze rijdt elk half uur en duurt er veertig minuten over. Interrail is hier weliswaar niet geldig, maar een los ticket kost slechts enkele euro's. Meer informatie over deze metro vind je euskotren.eus. De reservering voor de TGV naar Hendaye kun je bij Treinrondreis.nl regelen.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl