GoldenPass & Panorama Hotels

Genieten van de prachtige Zwitserse natuur, dat staat centraal tijdens deze reis via de beroemde GoldenPass Line. Niet alleen tijdens de treinreis kunt u genieten van het typisch Zwitserse landschap, maar ook in de plaatsen die u aandoet. Zo overnacht u in berghotels nabij Montreux (Caux), Mürren en Rigi Kaltbad. Hier heeft u elke keer weer een prachtig panorama-uitzicht.

Reis via de prachtige GoldenPass spoorlijn
RigiBahn en boottocht Vierwoudstedenmeer inbegrepen
Verblijf in traditionele Zwitserse hotels (Caux, Mürren en Rigi)
Hotels met prachtig uitzicht, in Schaffhausen bij het station

Alhoewel de GoldenPass Line centraal staat, reist u via meer indrukwekkende spoorlijnen. Bijvoorbeeld op de eerste dag met het bergtreintje naar Caux, of rond Interlaken met de smalspoortrein van de Berner Oberlandbahn. Ook de Rigi Bahn is een belevenis op zich. Alsof dat niet voldoende is, is het optioneel mogelijk om ook de Jungfraujoch te bezoeken of per stoomtrein de Rothorn.

Deze rondreis biedt een mooie mix van treinreizen en de omgeving ontdekken. Als u van wandelen houdt, kunt u in meerdere plaatsen een bergwandeling maken. Wilt u liever rustig aan doen? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden.

De reis wordt afgesloten met een bezoek aan Schaffhausen. Hier kunt u de indrukwekkende Rheinfall bezoeken. Dit is de grootste waterval van Europa. In Schaffhausen verblijft u in een hotel in de stad, zonder uitzicht.

De reis behoort tot de categorie Rondreis Zwitserland.

Reisschema

dag 1

Per ICE richting Montreux (en Caux)

Vandaag start u de reis op een station naar keuze. In Nederland stopt u in de ICE naar Basel, vanwaar u met Zwitserse treinen verder reist naar Montreux. In Zwitserland kunt u alvast wennen aan het uitzicht wat u de komende dagen te wachten staat. Vanaf Montreux gaat u per bergtrein omhoog naar Caux. Daar verblijft u in een Zwitsers traditioneel hotel, met prachtig uitzicht op Montreux en het meer van Geneve. Reistijd: 10 uur. (Ook mogelijk: extra overnachting in Freiburg. U vertrekt dan een dag eerder dan opgegeven).

Le Coucou Restaurant & Hotel (Caux bij Montreux)

lees meer
dag 2

Caux - Montreux - Interlaken - Mürren

Vanuit Caux reist u per bergtrein naar Montreux, het startpunt van de GoldenPass Line. U heeft de keuze uit de Panoramatrein of een historische trein. Onderweg geniet u van de mooie omgeving. Via Zweisimmen bereikt u Interlaken. Vanuit hier gaat de reis naar Lauterbrunnen, en vervolgens per kabelbaan en smalspoortrein naar het autovrije Mürren. Reistijd: 5,5 a 6 uur.

GoldenPass ClassicGoldenPass Panorama Montreux - ZweisimmenGoldenpass montreux zweisimmen

Panoramahotel Alpina Mürren

lees meer
dag 3

Wandelen Mürren / dagexcursie

Kom vandaag tot rust in de mooie omgeving van Mürren. U kunt wandelen of een optionele excursie maken naar bijvoorbeeld de Schilthorn of de Jungfraujoch.

Müren
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Mürren - Luzern - Rigi

We dalen vanuit Mürren af via Lauterbrunnen naar Interlaken, vanwaar we het tweede deel van de GoldenPass Line bewonderen. Via de Brünigpas gaat de reis per panoramatrein naar Luzern. In Luzern heeft u de mogelijkheid om de reis te onderbreken en de stad te bezoeken. Vanaf Luzern gaat de reis per boot over het Vierwoudstedenmeer naar Vitznau. Vervolgens volgt een indrukwekkende tocht de berg op naar Rigi-Kaltbad. Reistijd: 4,5 uur.

LuzernRigi

Hotel Restaurant Alpina Rigi

lees meer
dag 5

Dagje Rigi

Ontspan in de prachtige omgeving van dit bergdorp. In de omgeving is er een uitgebreid netwerk van wandelroutes. Daarnaast is er in het dorp een mineraalbad en spa met prachtig uitzicht (u kunt hier ook optioneel overnachten).

Hotel Restaurant Alpina
Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Rigi - Schaffhausen

Per trein klimmen we per bergtrein verder naar de top van de Rigi,. Aangekomen op het uitzichtpunt is er prachtig zicht op de weide omgeving. Daarna dalen we af richting Arth Goldau en gaat de reis via Rotkreuz en Zürich naar Schaffhausen. In Schaffhausen heeft u de mogelijkheid om de Rheinfall te bewonderen. Reisduur: 3,5 uur.

SchaffhausenSchaffhausen

Vienna House Schaffhausen

lees meer
dag 7

Terugreis naar Nederland

Per regionale trein reist u naar Basel Bad, vanwaar er aansluiting is op de directe ICE naar Nederland. Reistijd: 7 uur en 15 minuten (naar Utrecht).

ICE bij Arnhem

GoldenPass & Panorama Hotels

Genieten van de prachtige Zwitserse natuur en overnachten op onvergetelijke locaties.

v.a. 790,- p.p.
boek deze reis
Hotel LE Coucu Hotel & Restaurant-bar Montreux
GoldenPass PanoramicRigiDe Golden Pass ClassicGoldenPass ClassicWengeneralpbahn in het najaar

Hoogtepunten GoldenPass & Panorama Hotels

GoldenPass Panoramic

Montreux - Zweisimmen - Interlaken

Rigi Bahnen

Inclusief boottocht
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Extra verblijfsdagen

In Montreux, Mürren, Rigi en Schaffhausen.

Inbegrepen in deze reis

Treinticket naar Zwitserland.

Vanaf elk station in Nederland (of België).

Treintickets binnen Zwitserland.

Alle tickets zoals omschreven, inclusief tandradtreinen

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Ongeveer 1 tot 4 CHF per persoon per nacht, ter plekke te voldoen.

Reis- en annuleringsverzekering

Niet bij de reissom inbegrepen.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven
De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen. In het laagseizoen kunt u vaak de voordeligste tarieven vinden, bijvoorbeeld in maart en november.

Annuleringsvoorwaarden
Voor deze reis gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden, met dat verschil dat treintickets die voor u zijn aangeschaft niet annuleerbaar zijn. Dit gaat om de treinkaartjes binnen Zwitserland. Daarom bedragen de annuleringskosten altijd ten minste € 195 per persoon.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Kan ik de heen- of terugreis ook verlengen met een extra reisdag?

De eerste dag maakt u de langste treinreis. Het is mogelijk om de heenreis te onderbreken en bijvoorbeeld in Freiburg te overnachten. De extra kosten bedragen ongeveer 40 a 50 euro p.p. (op basis van 2 personen). Vraag hiervoor een offerte aan.

Wat voor treinkaartje krijg ik?

Voor de heen- en terugreis is het uitgangspunt dat we een Sparpreis voor u kopen: een treinkaartje gebonden aan een specifieke trein. Mochten er geen voordelig Sparpreis ticket beschikbaar zijn kijken we naar andere mogelijkheden, zoals Interrail. In Zwitserland krijgt u een los ticket waarmee u flexibel kunt reizen op de opgegeven route. Het kan ook voorkomen dat u een dagkaart geleverd krijgt, in dat geval kunt u ook van de opgegeven route afwijken.

Hebben jullie een advies voor dagexcursies?

Ja. Het is erg leuk om een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld de Jungfraujoch, de Pilatus of de Rigi. Realiseert u zich wel: het weer kan invloed hebben op uw reisbeleving. Daarom kunt u ook overwegen om dagexcursies ter plekke aan te schaffen. In de regel zal u ongeveer dezelfde prijs betalen. Reserveer wel een vrije dag in uw reisschema om een excursie te kunnen maken.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Op dit moment is dat inderdaad verplicht in vrijwel heel Europa.

Weet ik zeker of ik verblijf in de door mij geselecteerde hotels?

Hotels worden handmatig op basis van uw voorkeuren geboekt. Indien deze niet beschikbaar is wordt er met u contact opgenomen en bieden we alternatieven zodat de rondreis gewoon door kunt gaan. Als de alternatieven niet aan uw wensen voldoen kunt u kosteloos annuleren.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij STO Garant. Concreet betekent dit dat u betaald via een door De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze keert het geld pas aan ons uit nadat uw reis is voltooid. We werken eraan om op termijn over te stappen naar het SGR garantiefonds.

GoldenPass & Panorama Hotels

Genieten van de prachtige Zwitserse natuur en overnachten op onvergetelijke locaties.

v.a. 790,- p.p.
boek deze reis