GoldenPass & Panorama Hotels

Deze reis gaat in 2023 uit ons assortiment. Genieten van de prachtige Zwitserse natuur, dat staat centraal tijdens deze reis via de beroemde GoldenPass Line. Niet alleen tijdens de treinreis kunt u genieten van het typisch Zwitserse landschap, maar ook in de plaatsen die u aandoet. Zo overnacht u in berghotels nabij Montreux (Caux), Mürren en Rigi Kaltbad. Hier heeft u elke keer weer een prachtig panorama-uitzicht.

Reis via de prachtige GoldenPass spoorlijn
RigiBahn en boottocht Vierwoudstedenmeer inbegrepen
Verblijf in traditionele Zwitserse hotels (Caux, Mürren en Rigi)
Hotels met prachtig uitzicht, in Schaffhausen bij het station

Alhoewel de GoldenPass Line centraal staat, reist u ook via andere indrukwekkende spoorlijnen. Bijvoorbeeld op de eerste dag met het bergtreintje naar Caux, of rond Interlaken met de smalspoortrein van de Berner Oberlandbahn. Ook de Rigi Bahn is een belevenis op zich. Alsof dat niet voldoende is, is het optioneel mogelijk om ook de Jungfraujoch te bezoeken of per stoomtrein de Rothorn.

Deze rondreis biedt een mooie mix van treinreizen en de omgeving ontdekken. Als u van wandelen houdt, kunt u in meerdere plaatsen een bergwandeling maken. Wilt u liever rustig aan doen? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden.

De reis wordt afgesloten met een bezoek aan Schaffhausen. Hier kunt u de indrukwekkende Rheinfall bezoeken. Dit is de grootste waterval van Europa. In Schaffhausen verblijft u in een hotel in de stad, zonder uitzicht.

De reis behoort tot de categorie Rondreis Zwitserland.

Reis route: GoldenPass & Panorama Hotels

Reisschema

dag 1

Per ICE richting Montreux (en Caux)

Vandaag start u de reis op een station naar keuze. In Nederland stapt u in de ICE naar Basel, vanwaar u met Zwitserse treinen verder reist naar Montreux. In Zwitserland kunt u alvast wennen aan het uitzicht wat u de komende dagen te wachten staat. Vanaf Montreux gaat u per bergtrein omhoog naar Caux. Daar verblijft u in een Zwitsers traditioneel hotel, met prachtig uitzicht op Montreux en het meer van Geneve. Reistijd: tien uur. (Ook mogelijk: extra overnachting in Freiburg. U vertrekt dan een dag eerder dan opgegeven.)

Le Coucou Restaurant & Hotel (Caux bij Montreux)

lees meer
dag 2

Caux - Montreux - Interlaken - Mürren

Vanuit Caux reist u per bergtrein naar Montreux, het startpunt van de GoldenPass Line. U heeft de keuze uit de Panoramatrein of een historische trein. Onderweg geniet u van de mooie omgeving. Via Zweisimmen bereikt u Interlaken. Vanaf hier gaat de reis naar Lauterbrunnen, en vervolgens per kabelbaan en smalspoortrein naar het autovrije Mürren. Reistijd: 5,5 à 6 uur.

Panoramahotel Alpina Mürren

lees meer
dag 3

Wandelen Mürren / dagexcursie

Kom vandaag tot rust in de mooie omgeving van Mürren. U kunt wandelen of een optionele excursie maken naar bijvoorbeeld de Schilthorn of de Jungfraujoch.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Mürren - Luzern - Rigi

We dalen vanuit Mürren via Lauterbrunnen af naar Interlaken, vanwaar we het tweede deel van de GoldenPass Line bewonderen. Via de Brünigpas gaat de reis per Panoramatrein naar Luzern. In Luzern heeft u de mogelijkheid om de reis te onderbreken en de stad te bezoeken. Vanaf Luzern gaat de reis per boot over het Vierwoudstedenmeer naar Vitznau. Daarna volgt een indrukwekkende tocht de berg op naar Rigi-Kaltbad. Reistijd: 4,5 uur.

Hotel Restaurant Alpina Rigi

lees meer
dag 5

Dagje Rigi

Ontspan in de prachtige omgeving van dit bergdorp. In de omgeving is een uitgebreid netwerk van wandelroutes. Daarnaast is er in het dorp een mineraalbad en spa met prachtig uitzicht (u kunt hier ook optioneel overnachten).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Rigi - Schaffhausen

Per bergtrein klimmen we verder naar de top van de Rigi. Aangekomen op het uitzichtpunt is er prachtig zicht op de wijde omgeving. Daarna dalen we af richting Arth Goldau en gaat de reis via Rotkreuz en Zürich naar Schaffhausen. In Schaffhausen heeft u de mogelijkheid om de Rheinfall te bewonderen. Reisduur: 3,5 uur.

Vienna House Schaffhausen

lees meer
dag 7

Terugreis naar Nederland

Per regionale trein reist u naar Basel Bad, vanwaar er aansluiting is op de directe ICE naar Nederland. Reistijd: zeven uur en vijftien minuten (naar Utrecht).

GoldenPass & Panorama Hotels

Genieten van de prachtige Zwitserse natuur en overnachten op onvergetelijke locaties.

v.a. 790,- p.p.
vraag offerte aan
Hotel LE Coucu Hotel & Restaurant-bar Montreux

Hoogtepunten GoldenPass & Panorama Hotels

GoldenPass Express

Montreux - Zweisimmen - Interlaken

Rigi Bahnen

Inclusief boottocht
bekijk alle hoogtepunten

Optioneel in deze reis

Extra verblijfsdagen

In Montreux, Mürren, Rigi en Schaffhausen.

Inbegrepen in deze reis

Treinticket naar Zwitserland.

Vanaf elk station in Nederland (of België).

Treintickets binnen Zwitserland.

Alle tickets zoals omschreven, inclusief tandradtreinen

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

1 tot 4 CHF per persoon per nacht, ter plekke te voldoen.

Reis- en annuleringsverzekering

Niet bij de reissom inbegrepen.

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Tarieven
De genoemde vanaf-prijzen zijn op basis van twee personen. In het laagseizoen kunt u vaak de voordeligste tarieven vinden, bijvoorbeeld in maart en november.

Annuleringsvoorwaarden
Voor deze reis gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden, met dat verschil dat treintickets die voor u zijn aangeschaft niet annuleerbaar zijn. Dit gaat om de treinkaartjes binnen Zwitserland. Daarom bedragen de annuleringskosten altijd ten minste € 195 per persoon.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Kan ik de heen- of terugreis ook verlengen met een extra reisdag?

De eerste dag maakt u de langste treinreis. Het is mogelijk om de heenreis te onderbreken en bijvoorbeeld in Freiburg te overnachten. De extra kosten bedragen € 40 à 50 euro p.p. (op basis van twee personen). Vraag hiervoor een offerte aan.

Wat voor treinkaartje krijg ik?

Voor de heen- en terugreis is het uitgangspunt dat we een Sparpreis voor u kopen: een treinkaartje gebonden aan een specifieke trein. Mochten er geen voordelige Sparpreis tickets beschikbaar zijn dan kijken we naar andere mogelijkheden, zoals Interrail. In Zwitserland krijgt u een los ticket waarmee u flexibel kunt reizen op de opgegeven route. Het kan ook voorkomen dat u een dagkaart geleverd krijgt, in dat geval kunt u ook van de opgegeven route afwijken.

Hebben jullie een advies voor dagexcursies?

Ja. Het is erg leuk om een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld de Jungfraujoch, de Pilatus of de Rigi. Realiseert u zich wel: het weer kan invloed hebben op uw reisbeleving. Daarom kunt u ook overwegen om dagexcursies ter plekke aan te schaffen. In de regel zult u ongeveer dezelfde prijs betalen. Reserveer wel een vrije dag in uw reisschema om een excursie te kunnen maken.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de rondreis?

Nee. In landen waar wij treinreizen aanbieden is een mondkapje niet meer verplicht. Duitsland is één van de laatste landen die de mondkapjesplicht heeft geschrapt.

Weet ik zeker of ik verblijf in de door mij geselecteerde hotels?

Hotels worden handmatig op basis van uw voorkeuren geboekt. Indien deze niet beschikbaar zijn wordt er met u contact opgenomen en bieden we alternatieven zodat de rondreis gewoon door kan gaan. Als de alternatieven niet aan uw wensen voldoen kunt u kosteloos annuleren.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

GoldenPass & Panorama Hotels

Genieten van de prachtige Zwitserse natuur en overnachten op onvergetelijke locaties.

v.a. 790,- p.p.
vraag offerte aan

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl