Treinvakantië Kroatië: Strand & Historie

Kies voor een avontuurlijke treinreis en ontdek Kroatië per trein! Tijdens deze reis maakt u kennis met Wenen, Split, het prachtige eiland Bol en Bratislava. Ontdek bijvoorbeeld het historische en levendige Split, of het idyllische eiland Bol, beroemd om zijn adembenemende stranden zoals Zlatni Rat. Vanaf Split is een dagtocht naar het Nationaalpark Krka mogelijk.

Trein én boot inbegrepen, incl. zitplaatsreserveringen
Privé coupé in de nachttrein
Verblijf in Split, Bol, Wenen, Bratislava en Neurenberg

Treinreis Kroatië

Kroatië is geen allerdaagse treinbestemming, maar daarom niet minder leuk. In één dag reist u naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Een bliksembezoek aan de stad van klasieke muziek en paleizen mag natuurlijk niet ontbreken. Vanuit Wenen gaat de reis verder per directe nachttrein naar Split. Ook een bezoek aan deze stad mag niet ontbreken, daarna gaat de reis verder naar het prachtige eiland Brač. Zoek verkoeling aan de prachtige stranden, en geniet van de mooie omgeving.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Wenen

Vandaag start uw treinreis op een treinstation naar keuze. Vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem neemt u de ICE naar Frankfurt. In Frankfurt stapt u over op de ICE naar Wenen. (In de periode 15 juli t/m 11 augustus 2024 is er waarschijnlijk een extra overstap nodig door werkzaamheden).

Volgens dienstregeling komt u tussen 19 en 21 uur aan in Wenen.

dag 2

Ontdek Wenen

Neem de tijd om Wenen te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de majestueuze Stephansdom. Wandel door de historische straten van de oude stad en geniet van een koffie en Sachertorte in een traditioneel café. Ook leuk: Bezoek één van de mooie paleizen die Wenen rijk is.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Nachttrein Wenen - Split

In de ochtend en middag heeft u nog tijd om Wenen te ontdekken, in de avond, omstreeks 18:00 uur, stapt u aan boord van de nachttrein naar Split. We boeken voor u een privécoupé in het slaaprijtuig. Terwijl u reist geniet u van het uitzicht op de Oostenrijkse Alpen.

dag 4

Split (1)

Als u wakker wordt, komt Split in zicht. Rond 8:20 uur komt u gepland aan in de Kroatische havenstad. U kunt nog niet inchecken bij het hotel, maar al wel uw bagage afgeven. Geniet van het strand, maak een wandeling langs de ruïnes van het Diocletianuspaleis of geniet van de oude stad.

dag 5

Split (2)

Begin uw tweede dag in Split met bijvoorbeeld een bezoek aan de markt van Pazar, bekend om haar lokale specialiteiten. Verken daarna de historische wijk Veli Varoš of breng een bezoek aan het strand.

Of kies voor een dagtocht naar het Nationaalpark Krka. Treinrondreis biedt dit niet actief aan, maar kan dit op verzoek aanbieden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Split - Bol

Vandaag reist u in de ochtend vanuit Split per ferry naar Bol, op het eiland Brač. De boottocht duurt ongeveer een uur.

dag 7

Bol (1)

Als u in Bol bent, kan een bezoek aan het strand niet ontbreken. Wandel bijvoorbeeld naar het beroemde Zlatni Rat-strand, en neem een verkoelende duik in de zee.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Bol (2)

Ook vandaag heeft u tijd om in Bol te genieten. Er zijn ook allerlei activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan watersport, zoals jetski.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 9

Bol (3)

Ook vandaag heeft u de tijd om Bol te ontdekken. U kunt ook een dagtocht maken naar een ander eiland, bijvoorbeeld naar het eiland Vis. De foto's bij deze dag zijn van het eiland Vis.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 10

Bol (4)

Geniet nog één keer van het strand, het oude dorpje, of maak een mooie wandeling.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 11

Terugreis richting Bratislava

Vandaag vertrekt u uit Bol. Per Ferry reist u terug naar Split. Daar heeft u eerst nog een paar uur de tijd, waarna u de nachttrein neemt naar Bratislava, deze vertrekt rond 17:30 uur. De trein legt een mooie route af. Als u wilt slapen, dan vraagt u het treinpersoneel om de bedden gereed te maken.

dag 12

Bratislava

Aan het einde van de ochtend komt de trein aan in Bratislava en kunt u de hoofdstad van Slowakije verkennen.

Als u liever opnieuw in Wenen verblijft, in plaats van Bratislava, dan kan dat ook. De nachttrein stopt namelijk in Wenen, rond 9 uur. (De treinreis naar Nürnberg duurt vanuit Wenen korter. Als u in Wenen wilt verblijven, wijzigt u in stap 3 van het boekingsproces het hotel bij deze dag.

optionele dag

Extra dag

Wilt u niet direct verder reizen? Blijf dan nog een dag in Bratislava (of Wenen, als u heeft gekozen voor een overnachting in Wenen).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 13

Treinreis naar Neurenberg

Vandaag reist u naar Neurenberg. Vanuit Bratislava reist u eerst naar Wenen (reistijd één uur). Vanuit Wenen reist u per directe trein naar Neurenberg, dit is in de regel een ICE. De reistijd is circa 4,5 uur. In de ICE reserveren we uiteraard een zitplaats voor u.

optionele dag

Extra dag Neurenberg

Neurenberg, een stad vol geschiedenis, is een bezoek waard vanwege zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur, het indrukwekkende Kaiserburg-kasteel en het historische centrum met vakwerkhuizen en gezellige pleinen. Boek daarom een optionele dag in Neurenberg, en geniet in de laatste stad die u aandoet.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 14

Treinreis terug naar Nederland

Vanuit Neurenberg reist u per trein richting Düsseldorf, daar stapt u over op de ICE naar Nederland. (NB soms is de overstap ook elders in Duitsland). De treinreis vanuit Neurenberg naar Utrecht duurt meestal circa 6 uur. U reist vervolgens door naar elk gewenst station in Nederland

Treinvakantië Kroatië: Strand & Historie

Rondreis samenstellen
Split

Optioneel in deze reis

Verleng de reis

Inbegrepen in deze reis

Treinpas inclusief reserveringen

Boot Split - Bol

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Ontbijt in Split

Toeristenbelasting

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid wordt handmatig gecontroleerd. De nachttrein Wenen - Split rijdt niet dagelijks, daarom zijn het aantal vertrekdagen beperkt en zijn er in Kroatië geen extra dagen te boeken. Indien gewenst is een aanpassing van deze reis mogelijk.

Vanaf elk station in Nederland

Vertrek is inbegrepen vanaf elk station in Nederland.

2e klas / 1e klas

Deze reis is beschikbaar in zowel de 1e klas als 2e klas. Dit maakt alleen verschil voor de reizen overdag (Nederland - Wenen, Bratislava/Wenen - Neurenberg, Neurenberg - Nederland). In de nachttrein blijft de accomodatie hetzelfde, ongeacht de klasse.

Ontbijt

In de basis is overal het ontbijt inbegrepen, uitgezonderd in Split. In de nachttrein betreft het een relatief klein ontbijtje. Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen.

Veel gestelde vragen

Kan ik een bezoek brengen aan het Nationaal park Krka?

Ja, dat is prima mogelijk vanuit Split. Treinrondreis biedt dit niet actief aan, maar dit is gemakkelijk te boeken, en indien gewenst helpen we u daarbij graag.

Kan ik ook Zagreb of Rijeka bezoeken?

Ja, op verzoek is de reis aan te passen en kunnen we Zagreb en of Rijeka toevoegen. Stuur een e-mail naar contact@treinrondreis.nl voor een offerte aanvraag.

Treinvakantië Kroatië: Strand & Historie

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl