Stedentrip Zürich: Trein + Hotel

Ontdek Zürich, de grootste stad van Zwitserland. Dankzij de Nightjet is deze Zwitserse stad nu rechtstreeks per trein bereikbaar.

Reis per nachttrein naar Zürich
Ontdek de grootste stad van Zwitserland
Ook leuk: dagtrip naar Schaffhausen of Luzern

Per nachttrein naar Zürich

Vanaf half december is Zürich weer rechtstreeks per trein bereikbaar. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de nachttrein naar Zürich. De trein vertrekt in de regel om 20:30 uur uit Amsterdam (bij werkzaamheden enkele minuten eerder). De volgende ochtend bereikt u Zürich rond 8:00 uur.

Stedentrip Zürich, wat te doen?

Zürich is niet de hoofdstad van Zwitserland, maar wel de grootste stad van het land. Er zijn tal van intressante museau en historische bouwwerken, waaronder het treinstation van Zürich. Dat stamt uit 1871. In het oude historische centrum zijn er uiteraard meer historische gebouwen, waaronder een aantal mooie oude kerken. Fraumünster en Grossmünster zijn wat dat betreft het bekendste. De stad staat bekend om haar vele fonteinen, meer dan 1200 in totaal. Voor ov-liefhebbers is de Polybahn ook een aanrader. Tijdens een stedentrip naar Zürich is het ook goed mogelijk om de omgeving te ontdekken. Zo behoort een uitstapje naar de Rijnwaterval bij Schaffhausen tot de mogelijkheden. Ook een dagje Luzern is een leuk uitstapje.

Reisschema

dag 1

Vertrek per Nightjet naar Zürich

Vandaag begint de reis per nachttrein naar Zürich.

De trein vertrekt omstreeks 20:30 uur uit Amsterdam Centraal, een half uur later volgt Utrecht. Arnhem is de laatste stop in Nederland, waar de trein rond 22:00 uur vertrekt. Tijdens werkzaamheden kan het voorkomen dat de trein niet stopt te Arnhem en twee minuten eerder vertrekt uit Amsterdam.

De reis is inbegrepen vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem.

Nightjet van en naar Zwitserland

lees meer
dag 2

Zürich

Rond 8:00 's ochtends komt u aan in Zürich. U heeft de volle dag om de stad te ontdekken. U kunt uw bagage alvast afgeven bij het hotel. U verblijft in een eenvoudig, maar goed gewaardeerd driesterrenhotel op 5 minuten lopen van het station.

Sorell Hotel Rex Zürich

lees meer
optionele dag

Extra dag Zürich

Verleng uw verblijf met één of meerdere extra dagen in Zürich. U kunt deze dag ook gebruiken om naar de rijnval bij Schaffhausen te gaan, dit zijn de grootste watervallen van Europa. Voor ongeveer 45 euro (per persoon) reist u met het openbaar vervoer naar de watervallen (niet inbegrepen).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Laatste dag in Zürich

Ook vandaag heeft u alle tijd om de stad te bezoeken. Om 21:59 uur vertrekt de Nightjet vanuit Zürich naar Nederland. Meestal zal de trein 15 a 20 minuten voor vertrek al aanwezig zijn.

Nightjet Amsterdam - Zürich v.v.

lees meer
dag 4

Aankomst in Nederland

Vandaag komt u 's ochtends weer aan in Nederland. Om 7:51 uur hoort de trein Arnhem te bereiken, veertig minuten later volgt Utrecht. Rond 9:15 uur is de geplande aankomsttijd in Amsterdam. Bij werkzaamheden kan de dienstregeling afwijken, aankomst is dan in de regel 30 minuten later. De stop in Arnhem vervalt dan meestal.

Stedentrip Zürich: Trein + Hotel

Ontdek Zürich per nachttrein

v.a. 484,- p.p.
Rondreis samenstellen
Zürich

Hoogtepunten Stedentrip Zürich: Trein + Hotel

Optioneel in deze reis

Ontbijt in het hotel

Treinreis per binnenlandse trein van / naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

Inbegrepen in deze reis

Treinreis vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Zürich

Klein ontbijt in de trein

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Excursies, maaltijden en eventuele covid-test

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de nachttrein en het hotel wordt handmatig gecontroleerd.

Nachttrein
Standaard is het verblijf in de nachttrein op basis van een ligplek in het ligrijtuig (gedeelde coupé). Als u een eigen coupe wilt, of een plek in het luxere slaaprijtuig wil boeken, dan kunt u dit wijzigen in stap 3 van het boekingsproces. Let goed op: dit dient u zowel bij de heenreis als terugreis te wijzigen!

Inbegrepen
In de ligrijtuigen is een klein ontbijt standaard inbegrepen (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater). Er is een deken, laken en (eenvoudig) hoofdkussen aanwezig. De banken zijn in het ligrijtuig zijn vrij hard, in het slaaprijtuig is er meer comfort. Het slaaprijtuig kunt u zien als 1e klas slapen. Het ontbijt is hier ook iets uitgebreider, er zijn (kleine) handdoeken aanwezig en de bedden ingeklapt worden tot zitcoupe. In het slaaprijtuig heeft u een eigen kleine wasgelegenheid in de coupe, in het ligrijtuig deelt u deze met de rest van het rijtuig.

In het hotel is het ontbijt inbegrepen.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stedentrip Zürich: Trein + Hotel

Ontdek Zürich per nachttrein

v.a. 484,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl