Treinrondreis.nl
(c) ÖBB/Harald Eisenberger

Nachttrein naar Zürich. Dagelijks vanuit Amsterdam

Nieuwe nachttrein

Nederland is vanaf 13 december een nachttrein rijker. Vanaf die datum start de Nightjet Amsterdam - Zürich. Deze trein heeft zit-, lig- en slaaprijtuigen. Treinrondreis.nl biedt echter alleen lig- en slaapplaatsen aan. Zodat u 's nachts beter kunt uitrusten.

Dienstregeling

De nachttrein naar Zürich vertrekt omstreeks 20:30 uur uit Amsterdam Centraal, een half uur later volgt Utrecht. Arnhem is de laatste stop in Nederland, waar de trein rond 22:00 uur vertrekt. Tijdens werkzaamheden kan het voorkomen dat de trein een half uur eerder vertrekt en niet stopt te Arnhem. Rond 8:00 's ochtends komt u aan in Zürich.

Vanuit Zwitserland start de trein doorgaands om 21:59 uur in Zürich. In de ochtend komt de nachttrein aan in Nederland. Als eerste in Arnhem, geplande aankomsttijd 7:51 uur. Vervolgens Utrecht (8:33) en daarna eindpunt Amsterdam Centraal (rond kwart over negen). Ook hier geldt: bij werkzaamheden kan de dienstregeling afwijken en kan de stop in Arnhem komen te vervallen.

Ligrijtuig of slaaprijtuig?

Ligrijtuigen bieden een prima prijs- kwaliteitverhouding. Voor een aantrekkelijke prijs kunt u 's nachts liggen. Elke coupé biedt momenteel plek aan maximaal vier reizigers. U deelt de coupe met andere reizigers. Er is een wasgelegenheid in het rijtuig, maar niet in uw coupé. De bedden in het ligrijtuig zijn vrij hard. Meer comfort heeft u in het slaaprijtuig. Hier bieden we u ook altijd een eigen coupé. De bedden zijn in te klappen tot stoelen. Daarnaast heeft u in het slaaprijtuig wel een eigen (kleine) wasgelegenheid. Bovendien krijgt u 's ochtends een uitgebreider ontbijt. Met andere woorden: het slaaprijtuig staat voor 1e klas slapen.

Anders dan in de nachttrein naar Wenen heeft deze Nightjet geen Deluxe coupes met eigen douche en wc.

Nightjet ligrijtuig