Treinvakantie Harz: UNESCO steden

Ontdek de Harz: mooie natuur, prachtige oude stadjes en tal van burchten en kastelen. Tijdens deze reis kunt u de UNESCO steden Quedlinburg, Goslar en Wernigerode bewonderen. Ook leuk: een stoomtreinrit door de Harz naar de Brocken (1141 meter).

Prachtige oude UNESCO binnensteden
Trein, incl. zitplaatsreservering

Treinreis naar de Harz

Vertrek vanaf een station naar keuze in Nederland, en reis per binnenlandse trein naar Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer of Hengelo. Daar stapt u over op de Intercity naar Hannover. Vervolgens reist u via Goslar naar Wernigerode. Vanaf Amsterdam duurt de treinreis doorgaans 7 uur. Uiteraard maken wij voor u onderweg, waar mogelijk, een zitplaatsreservering.

Ontdek de Harz

U verblijft bij deze reis in Hotel Altora in Wernigerode. Op nog geen 500 meter van zowel het station als het oude centrum van Wernigerode is dit een ideaal uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. Zo kunt u eenvoudig de volgende reisjes maken:

  • Wernigerode - Quedlinburg: 1x overstappen, reistijd: circa 45 minuten (inbegrepen op dag 3)
  • Wernigerode - Goslar: Directe trein, reistijd: circa 30 minuten (inbegrepen op dag 4)

Stoomrit door de Harz

Vanuit Wernigerode kunt u ook een prachtige stoomtreinrit door de Harz maken, bijvoorbeeld naar Brocken. Een mooi gebied waar ook gewandeld kan worden. De stoomrit door de Harz is niet bij de prijs inbegrepen.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar de Harz (Wernigerode)

Vandaag reist u vanaf een station naar keuze per trein naar Wernigerode. Vaak zult u in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer of Hengelo instappen in de intercity naar Hannover. Daar stapt u over op de trein naar Goslar, en vervolgens op de laatste trein naar Wernigerode. Vanaf Amsterdam duurt de reis normaal gesproken circa 7 uur.

dag 2

Vakantie in de Harz (1)

Uw eerste volle dag in de Harz! U kunt vandaag het Wernigerode ontdekken, de stad waarin u verblijft. Het oude stadscentrum is goed bewaard gebleven. Zo zijn er veel typische vakwerkhuizen te bewonderen, zoals het stadhuis uit 1277.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Vakantie in de Harz (2)

Vandaag regelen we voor u een ticket naar Quedlinburg (geldig vanaf 9:00 uur). U reist in 45 minuten met één overstap naar deze prachtige oude stadje, die door UNESCO geselecteerd als werelderfgoed. Dat geldt ook voor het kasteel van Kasteel Quedlinburg.

Tickets zijn gebonden voor specifiek deze dag. Als u zelf een ticket kunt aanschaffen, zodat u ook een andere dag kunt reizen, dan kan dat ook. In dat geval kunnen we 15 euro per persoon in mindering brengen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Vakantie in de Harz (3)

Ook leuk om te bezoeken: Goslar. Vanaf Wernigerode duurt de treinreis naar Goslar ongeveer een half uur. Ook deze prachtige historische binnenstad is door UNESCO verkozen tot werelderfgoed, net als de Rammelsbergmijnen. Verder is ook de Kaiserpfalz in Goslar zeker een bezoek waard.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag(en) in de Harz

Verleng uw treinvakantie in de Harz met één of meerdere dagen. Maak bijvoorbeeld een prachtige treinreis per stoomtrein door de Harz. Er ligt namelijk een heel netwerk van smalspoortreinen in de Harz, waar historische treinen rijden. Vanaf Wernigerode is er een stoomtrein van de Harzer Schmalspurbahnen richting Nordhausen. In Drei Annen Hohne is er aansluiting op de Brockenbahn. Tickets voor de stoomtrein (en overig OV) zijn niet inebrepen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Terugreis naar Nederland

Vandaag reist u weer naar Nederland. U vertrekt doorgaans omstreeks 10:15 uur uit Wernigerode. U reist per trein eerst naar Goslar, daarna naar Hannover, waar u aansluiting heeft op de Intercity naar Nederland

Treinvakantie Harz: UNESCO steden

Ontdek de Harz per trein

Vraag offerte aan
Harz

Inbegrepen in deze reis

Treinreis vanaf elk station in Nederland

Per intercity via Hengelo naar Hannover

Zitplaatsreservering heen- en terugreis

In de intercity Amsterdam - Hengelo - Hannover

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Stoomtrein door de Harz

Excursies, overige maaltijden en verzekeringen

Goed om te weten

Treinticket

Inbegrepen is een treinticket vanaf elk station in Nederland naar de Harz, en uiteraard ook weer terug. Ook de zitplaatsreservering in de Intercity is inbegrepen. De prijs is gebaseerd op de treinreis via Hengelo en Hannover. Vanuit Noord-Nederland of Zuid-Nederland zijn er vaak ook andere routes mogelijk.

Upgrade 1e klas

Upgrade naar de 1e klas is op de heen- en terugreis mogelijk voor in totaal circa 100 euro per persoon. De reizen binnen de Harz blijven op basis van de 2e klasse.

Verblijf

Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Tijdens het boekingsproces (stap 3) kunt u selecteren in wat voor kamer u wilt verblijven.

Beschikbaarheid

We boeken deze reis handmatig voor u. Na de boeking controleren we de beschikbaarheid, en reserveren we het hotel.

Treinvakantie Harz: UNESCO steden

Ontdek de Harz per trein

Vraag offerte aan

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl