Interrail? Trein reserveren via de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB)

Wil je zelf je Interrail reservering maken? Dat kan. Bij de Oostenrijkse spoorwegen kun je heel veen treinen reserveren. Zowel voor dagtreinen, als voor nachttreinen. En niet alleen voor Oostenrijkse treinen, maar ook daarbuiten.

Reserveren voor dagtreinen

Je kunt via oebb.at eenvoudig je reservering voor de dagtrein regelen. Dit hoeven geen treinen te zijn die van of naar Oostenrijk rijden. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een zitplek Amsterdam - Berlijn reserveren. De Oostenrijkse spoorwegen vragen in de regel een vergoeding van € 3 per trein. Deze kosten zijn niet te annuleren. Daarom kun je ook overwegen om je Interrail reservering te regelen via de Tsjechische spoorwegen. Hier betaal je een vergelijkbaar bedrag (circa € 3,20 per trein), maar kun je tot 15 minuten voor vertrek kosteloos annuleren. Wel zo prettig (Check: Interrail: trein reserveren via CD). Als je met meerdere treinen reist kan trouwens de Deutsche Bahn aantrekkerlijker zijn (zie: Interrail: trein reserveren via DB). Daar betaal je een bedrag van € 4 per reis. Wil je toch liever bij de ÖBB reserveren? Dan kies je op de website van oebb.at "Jetzt ticket buchen" en daarna "Nur Sitzplatz (kein Ticket". Je kunt ook de website in het Engels raadplegen. Dan kies je voor "Book Ticket" en daarna "Seat only (no-ticket)". Maar let op! Reis je naar Italië, dan moet je ook een toeslag betalen. Die is niet inbegrepen in de zitplaatsreservering! Treinrondreis.nl kan voor je de reservering mét verplichte toeslag voor je regelen. Als je via de ÖBB de verplichte toeslag wilt regelen, volg je dezelfde procedure als voor nachttreinen. Dan worden altijd verplichte toeslagen meegerekend. (Ook bij enkele andere treinen geldt een verplichte toeslag, zoals van Wenen naar Kosice per directe intercity).

Reserveren voor nachttreinen

Je kunt ook je Interrail reservering voor de nachttrein via oebb.at regelen. Dit werkt alleen net iets anders dan via dagtreinen. Je moet nu NIET kiezen voor "Seat Only", maar voor "One-way tickets and day tickets". Daarna kun je aangeven wie er reist, en kies je bij de reiziger "Add Discount". Bovenaan is er een zoekveld ("Find discount"), kier zoek je op Interrail. Belangrijk om te weten: zodra je de PDF van de ÖBB met je reservering hebt geopend, kun je annulering niet meer ongedaan maken. Je kunt de meeste nachttreinen ook via Treinrondreis.nl reserveren (alle Nightjets en sommige EuroNight nachttreinen). In dat geval kun je ook annuleren nadat je jouw reservering hebt bekeken. T/m 15 dagen voor vertrek kunnen we de annulering kosteloos doorvoeren. Nadien bedragen de annuleringskosten 50%. Op de vertrekdag is annuleren niet meer mogelijk. Goed om te weten: bij de ÖBB kun je ook de nachttrein naar bijvoorbeeld Roemenië reserveren. Deze reservering moet je in Oostenrijk in een automaat ophalen. Als het geen e-ticket is, maar een afhaalticket, wordt dit tijdens het reserveringsproces aangegeven.

Aandachtspunten op een rij

  1. Reserveringen voor dagtreinen zijn bij de ÖBB niet te annuleren.
  2. De verplichte Interrail toeslag naar Italië wordt niet meegerekend als je kiest voor "Seat Only".
  3. Een ticket bij de ÖBB is niet te annuleren als deze gedownload is. Dit geldt ook voor een reservering voor de nachttrein.
  4. Bij enkele nachttreinen, zoals naar Roemenië, kun je de reservering alleen afhalen in Oostenrijk. Dit wordt tijdens het bestellen aangegeven.

Meer Interrail & Reserveren

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl