Interrail & TGV. Regel je reservering

Wil je met Interrail Frankrijk verkennen? Dan kun je snel reizen dankzij de TGV. De TGV rijdt ook naar België, Spanje, Duitsland, Zwitserland en Italië. Zorg wel dat je tijdig een reservering maakt.

UPDATE: Treinrondreis.nl biedt op dit moment GEEN reserveringen aan. Later dit jaar hopen we ook reserveringen aan te gaan bieden.

Beperkt aantal plekken

Belangrijk om te weten: je moet met Interrail vooraf reserveren om met de TGV te kunnen reizen. Het aantal plekken voor mensen met Interrail Pass is in elke trein beperkt. De reserveringskosten hangen af van het traject. En bovendien zijn ze binnen Frankrijk afhanlijk van de vraag. Voor drukke treinen geldt een hogere toeslag.

TGV reserveren Brussel - Zuid-Frankrijk

Wil je vanuit Nederland met de trein naar Frankrijk? Dan zijn de TGV’s vanuit Brussel erg handig. Die brengen je zonder overstap naar Zuid-Frankrijk. Bestemmingen als Bordeaux, Lyon, Valence, Avignon en Marseille zijn vanuit Brussel rechtstreeks per TGV bereikbaar. Voor een reservering vanuit België naar Frankrijk per TGV betaal je in de regel €20 in de 2e klas en €30 in de 1e klas. Zoals genoemd is het aantal plekken voor mensen met Interrail beperkt, dus wacht niet te lang met het maken van een reservering. Zeker in het hoogseizoen zijn de plekken snel vergeven.

Via Treinrondreis.nl kun je de reservering aanvragen. We controleren dan handmatig de beschikbaarheid. Koop je ook het Interrail ticket bij ons? Dan kun je aan boekingskosten besparen door dit in één keer te regelen.

TGV reserveren binnen Frankrijk

We kunnen ook andere TGV's voor je reserveren. Bijvoorbeeld in Frankrijk. Binnen Frankrijk (en vanuit Luxemburg) betaal je in de regel met Interrail €10 tot €20 voor een reservering. Zowel in de eerste als tweede klas. De tarieven zijn vraagafhankelijk. In het hoogseizoen en op feestdagen zal het € 10 tarief vaak niet beschikbaar zijn. Als er dan plek is voor Interrailers zul je vaak € 20 betalen.

TGV reserveren Parijs - Milaan / Barcelona / Zwitserland

De TGV rijdt vanuit Parijs ook naar Zürich, Barcelona, Milaan, Genève, Frankfurt en Stuttgart. Voor deze TGV treinen betaal je met Interrail een hogere toeslag. Tenminste als je de grens passeert. Het kan soms voordeliger zijn om uit te stappen in het laatste station voor de grens in Frankrijk. Dan betaal je binnen Frankrijk namelijk het binnenlands tarief van €10 tot €20 voor een reservering, terwijl als je de grens overgaat dit behoorlijk kan oplopen. Zo betaal je voor de TGV Parijs - Zürich € 35 in de 2e klas en zelfs € 68 in de 1e klas. Terwijl je prima snel kunt reizen naar een grensplaats en vervolgens met een regionale trein de grens passeren. Op die manier kun je soms wel tientallen euro’s per persoon besparen.

Treinrondreis.nl heeft toegang tot vrijwel alle reserveringssystemen voor de TGV. Zo kunnen we ook reserveren voor de treinen naar Italië. Alleen voor de TGV naar Spanje kunnen we momenteel nog geen plaatsen reserveren. We hopen dat dit in de loop van 2022 veranderd. Wel hebben we tips hoe je met Interrail per trein naar Spanje kunt reizen.

Meer over reizen met Interrail

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl