Interrail Hulp

Ga je op pad met Interrail? Dan is het belangrijk dat je de Pas voor vertrek activeert én de treinen waarmee je reist toevoegt aan je Interrail Pass.

Ga je op pad met Interrail? Dan is het belangrijk dat je de Pas voor vertrek activeert én de treinen waarmee je reist toevoegt aan je Interrail Pass.

Test

Zo activeer je Interrail in 3 stappen

Interrail activeer je in drie stappen

Stap 1: Voeg je Pas toe

  • Installeer de Rail-Planner app en ga naar My Pass en klik op 'add your Pass'
  • Voer je achternaam en Pasnummer in. Deze krijg je per e-mail van ons (zie afv.

Stap 2: Koppel een reis (Connect a trip to this Pass)
Maak een nieuwe reis aan en geef hem een naam. Bijvoorbeeld "Treinrondreis Zwitserland" of "Treinrondreis Peter". Dit is nodig om het reisschema te kunnen bijhouden. (Reis je met meerdere personen? Elke Pas heeft zijn eigen reis nodig, omdat voor elke reiziger een reisschema bijgehouden moet worden. Voor elke Pas zal je dus uiteindelijk een aparte reis moeten aanmaken.

Stap 3: Activeer je Pas
Om Interrail te kunnen activeren, moet je jouw paspoort of identiteitskaartnummer invullen. Zorg ervoor dat het nummer dat je invoert exact overeenkomt met je reisdocument. Dit kan gecontroleerd worden in de trein. Kies de eerste reisdag. Dit is de eerste dag waarop je je Pas gebruikt om te reizen.

Hoe moet ik een reisschema bijhouden?

Omdat Interrail geldig is bij meerdere vervoerders, en het geld eerlijk verdeeld moet worden, moet je bijhouden met welke treinen je reist. Je gebruikt hiervoor de reisplanner in de app. Je kunt de reis opslaan via "Save Journey". Straks moet je de opgeslagen reis nog aan de Pass toevoegen (zie punt 3).

Kun je jouw reisschema niet vinden? Dan kun je eventueel per trein de reis plannen en opslaan. Lukt het nog steeds niet? Dan kun je handmatig een reis toevoegen. In de reisplanner is ook een knopje "Options". Daarmee is het mogelijk om bijvoorbeeld in te stellen dat je alleen rechtstreekse treinen wilt.

1. Gebruik te planner

2. Sla de reis op
Let op: je moet de opgeslagen reis later ook nog aan je Pas toevoegen.

Je voegt hem vervolgens toe aan je eerder opgeslagen reis (Trip). Reis je met meerdere personen? Dan voeg je hem aan meerdere reizen toe. Immers, voor elke persoon heb je een Trip moeten creëeren. De reis is nu weliswaar opgeslagen aan het schema, maar nog niet toegevoegd aan de Pass.

3. Voeg de opgeslagen reis toe aan je Pass
Via "My Trips" kun je de opgeslagen reizen vinden. Belangrijk is dat je de reis ook daadwerkelijk aan de Pass toevoegt. Hiervoor gebruik je het schuife. De bovenste reis, met het gele schuifje en de barcode, is aan de Pass toegevoegd. Als je een reis toevoegt, wordt er automatisch een reisdag geactiveerd.

Wat doe ik als ik een reis niet kan vinden in de planner?

Kun je de reis niet vinden via de reisplanner? Je kunt overwegen eerst nog in de reisplanner "opties" aan te klikken en bijvoorbeeld de reis gesplitst te zoeken. Maar soms zal dit ook onvoldoende zijn om de reis te kunnen vinden. Je kunt dan de trein/bus handmatig toevoegen ("Add it manualy"). Zorg dat je de juiste datum en tijd invult.

Hoe activeer ik de Outbound/Inbound?

Als de Outbound/Inbound geactiveerd is, dan ziet u achter de datum staan "Out/In" met een groen vinkje. Wilt u deze activeren (of juist deactiveren)? Klik dan op de drie puntjes rechts. U kunt vervolgens de Outbound/Inbound activeren of juist deactiveren.

Hoe activeer ik een reisdag?

Een reisdag wordt geactiveerd als de opgeslagen reis aan de Pass is toegevoegd. Je kunt via "My Trips", de opgeslagen reizen zien. Door het schuifje achter de reis aan te klikken wordt de reis daadwerkelijk aan de Pass toegevoegd. Het schuifje wordt dan geel, net als de barcode. Bij de datum staat er "Travel Day". Als het schuifje grijs is dan is deze niet aan de Interrail Pass toegevoegd. De reis Montpellier - Perpignan is dus toegevoegd aan de Pass.

Moet ik Interrail activeren bij de boot?

  • Interrail is geldig op de boten van de BLS (regio Interlaken). Je reist hier gratis met de boot, mits je een reisdag geactiveerd hebt. Doe dit alleen als je voldoende reisdagen hebt. Je moet de boot toevoegen aan je reisschema.
  • Interrail is niet geldig bij andere boten, zoals Luzern - Fluëlen (vierwoudstedenmeer). Je kunt (vaak) wel korting krijgen op vertoon van je Interrail Pas. Je hoeft echter geen reisdag te activeren, je hebt immers een los ticket. Je hoeft dus ook geen reisschema bij te houden. Wel moet je desgevraagd de barcode van Interrail kunnen tonen.

Moet ik Interrail activeren bij de Rigi- of Pilatus-Bahn in Zwitserland?

Interrail is in principe niet geldig bij de, Rigibahnen en Pilatusbahn. Wel krijgt u op vertoon van uw Interrail korting. U moet daarom geen reisdag activeren, en geen reisschema bijhouden. Wel dient u desgevraagd de barcode van Interrail te kunnen tonen. Dit geldt ook voor de boot bij het meer bij Luzern (Vierwoudstrekenmeer), of op het meer van Genève. (Natuurlijk moet u wel een reisdag activeren als u met andere treinen reist, waarbij u Interrail wel nodig heeft). Bij de boten van de BLS (Interlaken) is Interrail wél geldig. U reist hier gratis met de boot, mits u een reisdag geactiveerd hebt. Doe dit alleen als u voldoende reisdagen hebt.

Moet ik zitplaatsreserveren aan de pas toevoegen?

Het toevoegen van de reis aan de Interrailpas is voldoende. Reist u met een trein met een verplichte zitplaatsreservering? Dan kunt u die handmatig tonen.

Hoe erg is het als ik een trein eerder of later neem?

Belangrijk is dat er daadwerkelijk reizen zijn toegevoegd aan de Pass. Anders wordt er geen reisdag geactiveerd, en kan dit gezien worden als zwart rijden. Reis je met een trein eerder of later op dezelfde dag? Formeel dien je dat dan aan te passen, maar in de praktijk zijn er weinig conducteurs die hier op letten. Als je via een andere route, en een andere vervoerder reist, dan is de kans groter dat je hierop aangesproken wordt.

Kan ik een Papieren Pas krijgen?

Ja, op voorwaarden dat we nog geen Mobiele Pas voor je hebben aangemaakt. Als je een papieren pas wilt, dan dien je dit minimaal een maand voor vertrek te melden en je paspoort of id-nummer door te geven die je meeneemt op reis. Voor de Papieren Pas leveren we een toeslag. We kunnen zelf bij Interrail alleen de Mobiele Pass bestellen. Voor de Papieren Pas werken we samen met een ander bedrijf. Hier zijn voor ons hogere kosten aan verbonden. Daarom vragen we hiervoor een toeslag. De toeslag hangt af van het aantal reisdagen. Voor een 4 of 5 daagse pas vragen we een toeslag van € 19 per persoon. Voor een toeslag van 7 of 10 dagen vragen we een toeslag van € 25 per persoon. Bij de papieren pas moet je overigens ook een reisschema bijhouden, maar doe je dat gewoon op papier en ben je niet gebonden aan een app.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl