Treinrondreis.nl
ÖBB/Harald Eisenberger

Treintickets nachttrein Amsterdam - Wenen / Innsbruck

Eindelijk is het zover. Vanaf 25 mei keert de slaaptrein terug in Nederland. Dagelijks zal er voortaan een nachttrein vertrekken naar Wenen, München en Innsbruck.

Reizen & tickets

Treinrondreis.nl biedt verschillende reizen aan met de nieuwe nachttrein. Deze vindt u onderaan dit artikel. Ook losse tickets zijn bij ons te boeken. Informatie hierover komt verderop in dit artikel aan de orde. Eerst behandelen we echter de verschillende soorten accommodaties in de nachttrein.

Zit-, lig- en slaaprijtuigen

De nachttrein Amsterdam - Wenen en de nachttrein Amsterdam - Innsbruck via München hebben zit-, lig- en slaaprijtuigen. U kunt kiezen voor een eigen coupé of om een coupé met vreemden te delen. Bij een ligrijtuig slaapt u op een bank. Als u kiest voor een gedeelde coupé, ligt u met maximaal vier personen in één cabine. (Normaal tot maximaal zes, vanwege coronapandemie nu beperkt tot vier.) Wilt u meer comfort? Dan kiest u voor het slaaprijtuig. Een cabine in het slaaprijtuig biedt plek aan maximaal drie personen. Dat zijn drie bedden boven elkaar. Niet alleen de bedden zijn in het slaaprijtuig comfortabeler, maar er is ook een eigen wasgelegenheid in het rijtuig. Als u kiest voor 'Deluxe' is er zelfs een wc/douche in de cabine. Naast een cabine met drie personen zijn er ook cabines met een of twee bedden. De bedden zijn in te klappen tot stoelen. In het ligrijtuig is een klein ontbijt inbegrepen, in het slaaprijtuig heeft u iets meer keus. Kiest u voor budget? Dan is de stoel de beste keus, en is ontbijt niet inbegrepen.

Losse tickets: comfortticket

Op zoek naar tickets voor de Nightjet? Dan kunt u terecht bij Treinrondreis.nl. Vanwege de huidige coronapandemie adviseren we gebruik te maken van de zogenaamde "comforttickets". Die kunnen tot en met vijftien dagen voor vertrek kosteloos geannuleerd worden. Daarna, tot een dag voor vertrek, zijn de annuleringskosten 50%.

Prijzen comforttickets:

  • Eigen ligcabine, voor maximaal drie volwassenen (kinderen kunnen ook mee en tellen niet mee): € 239 per coupé, enkele reis.
  • De treinreis vanaf elk station in Nederland naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem: € 9 per reiziger, per enkele reis.
  • Ligplek in een gedeelde ligcoupé: € 139 per reiziger
  • Slaapplek in een gedeelde cabine in het slaaprijtuig voor drie personen: € 169 per persoon, of € 189 in een cabine 'Deluxe'.
  • Eigen cabine slaaprijtuig voor één persoon: € 239 per reiziger (zonder douche en wc) of € 259 (met douche en wc).
  • Privé cabine in slaaprijtuig voor twee personen: € 378 of € 418 in een cabine 'Deluxe'. (Bij een volwassene en een kind is de prijs € 285 of € 325 bij een cabine 'Deluxe'.)
  • Privé cabine in slaaprijtuig op basis van drie personen, waaronder een kind: € 414 of € 474 in slaapcabine 'Deluxe'.

Let op: de genoemde tarieven zijn indicaties. Het kan voorkomen dat op specifieke dagen of lastminute de prijzen iets hoger zijn. Bij aanvraag van een offerte krijgt u de juiste prijs.

Boekingskosten

Voor rondreizen en stedentrips rekenen wij geen boekingskosten, omdat wij daar zelf de pakketprijs bepalen. Bij losse tickets rekenen we in de regel € 20 boekingskosten per boeking.

Zo koopt u een ticket

Als u een los ticket voor de Nightjet wilt kopen via Treinrondreis.nl, kunt u het beste een e-mail sturen naar contact@treinrondreis.nl. Vermeld daarbij het volgende:

a) Welke dag wilt u vertrekken? (En bij een retourreis: welke dag wilt u terug?)
b) Wilt u een ticket voor de aanreis? (€ 9 per volwassene, per enkele reis), zo ja vanaf welk station?
c) Welke accommodatie wilt u boeken? (lig, zit of slaap? gedeeld of privé?)
d) Met hoeveel personen reist u? Bij kinderen ook hun leeftijden.

U krijgt van ons een prijsopgave terug. Als u deze bevestigt, krijgt u een factuur. Losse tickets vallen niet onder het STO Garantiefonds, stedentrips en reizen wel.