Stedentrip Wenen: Trein + Hotel

Reis per nachttrein naar Wenen voor een mooie stedentrip. Hier vindt u de meest betoverende paleizen ter wereld, zoals Schloss Schönbrunn, met maar liefst 1441 kamers en zalen. Maar ook slot Belvedere is een prachtig bouwwerk, net als het barokke paleizencomplex Hofburg. Maar behalve de paleizen heeft Wenen nog veel meer te bieden.

Treinticket nachttrein inbegrepen
Verblijf nabij het centrum en het station
Inclusief ontbijt, reisverlenging mogelijk

Treinreis naar Wenen

U reist per directe nachttrein naar Wenen. In de ochtend komt u aan en u kunt direct de stad gaan ontdekken. Ook op de vertrekdag heeft u eerst alle gelegenheid om de stad te bezoeken. Als u overdag wilt reizen is dat ook mogelijk, vraag dan via contact@treinrondreis.nl een offerte aan.

In deze variant van deze reis verblijft u standaard in het ligrijtuig. Wilt u besparen? Dan kunt u kiezen voor het zitrijtuig en boekt u de Stedentrip Wenen Basic.

Bezienswaardigheden Wenen

We noemden net al de paleizen. Maar als u voor een stedentrip per trein naar Wenen reist, is er uiteraard veel meer te doen. Denk aan de middeleeuwse kerk Stephansdom, de Weense Staatsopera en het Kunsthistorisches Museum. Alleen al het gebouw aan de buitenzijde is al een bezienswaardigheid op zich.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Wenen

De treinreis naar de Oostenrijkse hoofdstad start met de nachttrein naar Wenen. Vandaag vertrekt u omstreeks 19:30 uur uit Amsterdam. Instappen kan ook te Utrecht of Arnhem.

(NB: Bij werkzaamheden stopt de trein vaak in Den Bosch, i.p.v. Arnhem. De trein vertrekt dan meestal een half uur eerder uit Amsterdam en Utrecht)

NightjetNightjetNightjet

Nightjet (nachttrein)

lees meer
dag 2

Aankomst in Wenen

In de ochtend komt u in Wenen aan. Vlakbij het station is uw hotel. Inchecken is nog niet direct mogelijk, maar u kunt al wel uw bagage brengen.

WenenWenen StephansdomWenen  Kunsthistorisches Museum Wien

AZIMUT Hotel Wenen

lees meer
optionele dag

Extra dag Wenen

Een extra dag in Wenen wordt aangeraden. U heeft genoeg om te bewonderen. Meerdere extra dagen zijn mogelijk. U kunt ook een dagtrip naar Bratislava maken (ter plekke te koop voor € 16 pp, Bratislava Ticket), of een excursie voor een bezienswaardigheid in Wenen boeken. Bijvoorbeeld een fietstour door Wenen (€ 37 pp), een concert bijwonen.

Wenen