Stedentrip Wenen: Trein + Hotel

Reis per nachttrein naar Wenen voor een mooie stedentrip. Hier vindt u de meest betoverende paleizen ter wereld, zoals Schloss Schönbrunn, met maar liefst 1441 kamers en zalen. Maar ook slot Belvedere is een prachtig bouwwerk, net als het barokke paleizencomplex Hofburg. Maar behalve de paleizen heeft Wenen nog veel meer te bieden.

Treinticket nachttrein inbegrepen
Verblijf in viersterrenhotel
Dichtbij stations & snel in het centrum

Treinreis naar Wenen

U reist per directe nachttrein naar Wenen. In de ochtend komt u aan en u kunt direct de stad gaan ontdekken. Ook op de vertrekdag heeft u eerst alle gelegenheid om de stad te bezoeken.

In deze variant van deze stedentrip Wenen verblijft u standaard in het ligrijtuig. Bij het samenstellen van de reis heeft u de mogelijkheid een andere accomodatie in de nachttrein te kiezen. Bijvoorbeeld een coupe met meer comfort in het slaaprijtuig. Wilt u besparen? Dan kunt u kiezen voor het zitrijtuig en boekt u de Stedentrip Wenen Basic.

Bezienswaardigheden Wenen

We noemden net al de paleizen. Maar als u voor een stedentrip per trein naar Wenen reist, is er uiteraard veel meer te doen. Denk aan de middeleeuwse kerk Stephansdom, de Weense Staatsopera en het Kunsthistorisches Museum. Alleen al het gebouw aan de buitenzijde is al een bezienswaardigheid op zich.

Tip: Boedapest en/of Praag

Vanaf Wenen kunt u eenvoudig en rechtstreeks doorreizen naar andere steden, zoals Boedapest en Praag. Treinrondreis.nl biedt ook 6-daagse gecombineeerde stedentrip naar Boedapest & Wenen. En dat al vanaf € 349 p.p. Of boek de rondreis Wenen, Boedapest & Praag. Bij de laatst genoemde reis kunt u ook optioneel Bratislava.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Wenen

De treinreis naar de Oostenrijkse hoofdstad start met de nachttrein naar Wenen. Vandaag vertrekt u omstreeks 19:30 uur uit Amsterdam. Instappen kan ook te Utrecht of Arnhem.

(NB: Bij werkzaamheden stopt de trein vaak in Den Bosch, i.p.v. Arnhem. De trein vertrekt dan meestal een half uur eerder uit Amsterdam en Utrecht.)

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 2

Aankomst in Wenen

In de ochtend krijgt u een klein ontbijt in de trein (één broodje met jam met koffie/thee) en komt u aan in Wenen aan. Vlakbij het station is uw hotel. Inchecken is nog niet direct mogelijk, maar u kunt al wel uw bagage brengen.

AZIMUT Hotel Wenen

lees meer
optionele dag

Extra dag Wenen

Een extra dag in Wenen wordt aangeraden. U heeft genoeg om te bewonderen. Meerdere extra dagen zijn mogelijk. U kunt ook een dagtrip naar Bratislava maken (ter plekke te koop voor € 16 pp, Bratislava Ticket). Ook leuk is een fietstour door Wenen te maken, of een klasiek concert bij te wonen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Laatste dag Wenen

Voordat u terugkeert naar Nederland heeft u eerst nog alle tijd om de stad te bezoeken. Omstreeks 20:00 uur vertrekt de nachttrein van Wenen naar Amsterdam.

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 4

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt de trein als eerste aan in Arnhem, rond kwart voor negen. Even voor half tien is de trein in Utrecht en om tien uur in de eindbestemming Amsterdam. Bij werkzaamheden en vertraging kan de trein later aankomen.

Stedentrip Wenen: Trein + Hotel

Wenen, de stad van enorme paleizen, historische binnenstad en uiteraard van de beroemde componisten!

v.a. 413 p.p.
Rondreis samenstellen
Wenen Schloss Schönbrunn

Optioneel in deze reis

Ontbijt

Treinreis van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Nightjet ticket Amsterdam - Wenen v.v.

Verblijf nabij centrum en station

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijke toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de nachttrein wordt handmatig gecontroleerd. De ligrijtuigen zijn zeker rond vakanties en het weekend snel uitverkocht (slaaprijtuigen nog sneller). Zitplaatsen zijn in de regel ook kort voor vertrek beschikbaar (zie Stedentrip Wenen Basic).

Nachttrein
Standaard is het verblijf in de nachttrein op basis van een ligplek in het ligrijtuig (gedeelde coupé). Als u een eigen coupe wilt, of een plek in het luxere slaaprijtuig wil boeken, dan kunt u dit wijzigen in stap 3 van het boekingsproces. Let goed op: dit dient u zowel bij de heenreis als terugreis te wijzigen! Als u in de nachttrein wilt reizen op basis van een zitplaats kunt u de basic variant boeken van deze reis. Zeker rond de weekenden zijn de ligrijtuigen snel uitverkocht. De beschikbaarheid wordt handmatig gecontroleerd.

Vanuit België
De nachttrein Amsterdam - Wenen rijdt dagelijks. We kunnen desgewenst ook een plekje boeken in de nachttrein Brussel - Wenen. Dat is vooral handig als u in Brussel, Luik of Aken wilt opstappen. Let op: de nachttrein Brussel - Wenen rijdt niet dagelijks. Vertrek is dan alleen mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag. De terugreis vanuit Wenen kan dan alleen op dinsdag, donderdag en zondag. (Aankomst in Aken en België is een dag later). Van en naar Nederland is dagelijks reizen dus wel mogelijk. Bij vertrek uit Brussel, Aken, of Luik kunnen we geen treinticket bijboeken naar een ander (Nederlands) station.

Inbegrepen
In de ligrijtuigen is een klein ontbijt standaard inbegrepen (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater) bij deze stedentrip Wenen. Er is een deken, laken en (eenvoudig) hoofdkussen aanwezig. De banken zijn in het ligrijtuig zijn vrij hard, in het slaaprijtuig is er meer comfort. Het slaaprijtuig kunt u zien als 1e klas slapen. Het ontbijt is hier ook iets uitgebreider, er zijn (kleine) handdoeken aanwezig en de bedden ingeklapt worden tot zitcoupe. In het slaaprijtuig heeft u een eigen kleine wasgelegenheid in de coupe, in het ligrijtuig deelt u deze met de rest van het rijtuig.

Ontbijt is in het hotel optioneel beschikbaar voor € 10 per persoon per nacht.

Veel gestelde vragen

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Wat is de dienstregeling van de Nightjet?

De Nightjet heeft een deel naar Wenen en een deel naar Innsbruck. De trein vertrekt uit Nederland als één trein en wordt onderweg (in Nürnberg) gesplitst. Normaal gesproken vertrekt de Nightjet om 19:30 uur uit Amsterdam Centraal, ongeveer een half uur later uit Utrecht en rond 20:30 uur uit Arnhem. Echter, vanwege werkzaamheden komt het veervuldig voor dat de trein ongeveer een half uur eerder vertrekt en de trein niet in Arnhem stopt. Vaak wordt er dan wel in Den Bosch gestopt, in plaats van Arnhem. In Wenen hoort de trein om 9:19 uur aan te komen. In de praktijk is de trein vaak later.

Op de terugreis vertrekt de Nightjet in de regel om 20:13 uur uit Wenen. Arnhem is het eerste Nederlandse station, hier hoort de Nightjet om 8:51 uur aan te komen, veertig minuten later volgt Utrecht en om 10:00 uur Amsterdam Centraal. Ook op de terugreis is de nachttrein vaak vertraagd.

Hoe zit het met de stiptheid van de Nightjet?

De Nightjet is vaker dan gemiddeld vertraagd. Bij een vertraging van meer dan 60 minuten komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie.

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

De algemene regel is dat u een mondkapje draagt in de trein. Er zijn echter twee belangrijke uitzonderingen:

 • Tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen.
 • Als u in uw eigen coupé bent zonder voor u onbekende medereizigers, hoeft u eveneens geen mondkapje te dragen.

Welke covid beperkingen zijn er voor reizen naar Oostenrijk?

Belangrijk om te weten: maatregelen veranderen voortdurend. Check daarom voordat u weggaat nederlandwereldwijd.nl. Hier vindt u per land alle actuele regels. Zie hier het reisadvies voor Oostenrijk. U wordt zelf geacht te zorgen dat u aan de eventuele inreisbeperkingen voldoet en de juiste documenten heeft. Het kan zijn dat de maatregelen op het moment van reizen anders zijn dan tijdens de boeking. Houd hier rekening mee."

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Kan ik ook instappen in Brussel, Luik of Aken?

Er rijdt inderdaad ook een nachttrein vanuit Brussel via Luik en Aken naar Wenen. Deze rijdt niet dagelijks. Op maandag, woensdags en vrijdags vertrekt de trein vanuit Brussel via Luik en Aken naar Wenen. Op dinsdag, donderdag en zondag vertrekt de trein vanuit Wenen. De volgende dag komt de trein aan in Aken en België. U kunt vanuit Brussel, Aken of Luik gewoon deze stedentrip naar Wenen boeken. Let er wel zelf op dat op uw vertrekdag de nachttrein Brussel - Wenen rijdt.

Stedentrip Wenen: Trein + Hotel

Wenen, de stad van enorme paleizen, historische binnenstad en uiteraard van de beroemde componisten!

v.a. 413 p.p.
Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Publink (KVK 24465732). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing.