Ontdek de winterse Treinreis met de Bernina Express

De winter is een tijd van magie en wonder, vooral wanneer het de uitgestrekte, sneeuwbedekte landschappen van de Zwitserse Alpen betreft.

Een van de meest betoverende manieren om dit winterwonderland te ervaren is door aan boord te stappen van de Bernina Express. Deze treinreis, bekend als een van de mooiste ter wereld, biedt tijdens de koude maanden een uniek perspectief op de bevroren natuur en kleine bergdorpjes.

De Bernina Express rijdt van Chur in Zwitserland naar Tirano in Italië, dwars door het hart van de Alpen. Deze prachtige route is door UNESCO uitgeroepen tot wereld erfgoed. En dat is niet alleen mooi in de zomer, maar ook een indrukwekkende ervaring in de winter.

De trein kronkelt langs bevroren meren, steile rotsen en over de beroemde Bernina Pas. Reizigers worden getrakteerd op het uitzicht van uitgestrekte sneeuwvelden. Bijzonder is ook dat de Bernina Express panoramarijtuigen heeft. Daardoor heeft u nog beter zicht op de mooie omgeving.

Rond het middaguur komt de trein aan in Tirano, en is er gelegenheid voor een lunch, om vervolgens nog een keer de prachtige reis te beleven en terug te keren naar Chur.

Vragen over de Bernina Express in de winter

Hoe weet ik zeker dat er sneeuw ligt in Zwitserland?

Zwitserland is een land van hoogteverschillen. Normaal gesproken zal de reis in januari, februari en maart deels of geheel in de sneeuw plaats vinden. Ook in december en begin april is er kans op sneeuw. Op het moment van schrijven, 1 januari 2024, ligt er bijvoorbeeld deels op de route sneeuw. Een garantie op sneeuw kan echter niet gegeven worden.

Ik wil vooruit reizen, kan dat?

Vooraf is niet bekend welke stoelen vooruit of achteruit gaan. Als u met twee personen bent en u wilt graag vooruit reizen, kunt u aangeven dat u twee zitplaatsen tegenoverelkaar wilt. Dan kan één persoon zitten in de rijrichting.

Geef dit aan bij het opmerkingenveld tijdens het boeken of stuur na het boeken direct een e-mail om deze wens door te geven.

Reis ik met het panoramarijtuig in de Bernina Express?

Bij de meeste reizen reist u één enkele rit in met de Bernina Express over de Bernina spoorlijn. Bij sommige reizen is het optioneel. De 1e klas is vaak als eerste volgereserveerd.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl