Zermatt weer per trein bereikbaar

Zermatt is korte tijd door weersomstandigheden niet bereikbaar geweest, maar gelukkig is het autovrije dorp weer bereikbaar.

Weersomstandigheden

Vrijdag 21 juni is het treinverkeer van en naar Zermatt uit veiligheidsoverwegingen tot stilgelegd. Door hevige regenval en veel smeltwater was er sprake van hoogwater, en op enkele plekken was de rivier de Spa buiten haar oevers getreden. Door de weersomstandigheden was ook de weg afgesloten. Zaterdag 22 juni is in de avond weer hervat. Toeristen zijn in Zermatt weer welkom. Wel blijft tot nader order nog enige hinder zijn. Tussen Visp en Täsch blijft het treinverkeer gestremd. Hier rijden bussen in plaats van treinen. Glacier Express treinen worden vervangen door speciale bussen vervangen tussen Täsch - Brig.

Ondersteuning

Treinrondreis biedt ondersteuning tijdens de reis. Zo hebben we alternatieve accomodatie verzorgt voor de reizigers die niet naar Zermatt konden. Ook hebben we voor mensen die in Zermatt vast zaten extra overnachting geregeld. Ook als reizigers treinvertraging ondervinden kunnen we reizigers van advies voorzien en indien mogelijk nieuwe reserveringen maken.

Het speciale noodnummer staat altijd in de brief die u van ons. Ook op het mapje waarin de tickets & reserveringen zitten staat het noodnummer. We vragen voor zover mogelijk het noodnummer voor 23 uur te bellen.

Update: Tot 7 juli zal ook het treinverkeer tussen Brig en Andermatt gestremd zijn. Vanaf 8 juli rijdt de Glacier Express weer tussen Brig, Chur en St. Moritz. Het treinverkeer Visp - Täsch blijft tot zeker half augustus gestremd. Hier rijden treinvervangende bussen.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl