Foto: SBB / swiss-image.ch/Dominik Baur

Grand Panorama Rondreis Plus (nachttrein)

Maak een mooie treinreis (1e klas) door Zwitserland en geniet van alle prachtige Zwitserse panoramatreinen. Bernina Express, Glacier Express en de Gotthard Panorama Express; tijdens uw reis komen ze allemaal aan bod. Met de Grand Panorama Rondreis Plus reist u 's nachts van en naar Zwitserland.

1e klas treintickets inbegrepen
Alle beroemde panoramatreinen inbegrepen
Ligplek nachttrein inbegrepen
Boottocht Thunersee inbegrepen

Voordelen Plus reis

We hebben de Grand Panorama Rondreis in drie uitvoeringen. In de standaard versie reist u overdag van en naar Nederland. Bij de Plus versie reist u 's nachts. Maar er zijn nog enkele verschillen:

 • U kunt zonder extra kosten een boottocht maken over de Thunersee of u kunt de Rijnval bij Schaffhausen bezoeken, de grootste waterval van Europa.
 • GoldenPass Panoramic is inbegrepen in het standaard programma.

Daarnaast bieden we de Grand Panorama Zwitserland Only versie aan. Deze reis is bedoeld voor mensen die op eigen gelegenheid naar Zwitserland willen reizen. De treinreis van en naar Nederland is dan niet inbegrepen

Extra dagen

Onze tip: breid de reis uit met een paar extra dagen, zodat u ook ter plekke kunt genieten en meer rust heeft. Een dagje zonder trein kan ook rustgevend zijn. Zelf zijn wij vooral enthousiast over de reisverlenging in Lugano. Maar ook in Zermatt, Interlaken en Chur/Bergün kunt u de reis onderbreken en genieten van de mooie omgeving. We adviseren tickets voor de Jungfraujoch en de Gornergrat ter plekke te kopen. Dit omdat de weersomstandigheden van invloed zijn op wat u kunt beleven.

Reisschema

dag 1

Per nachttrein naar Zwitserland

Vandaag reist u vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Zwitserland. De trein vertrekt om 20:30 uur uit Amsterdam, een half uur later volgt Utrecht.

Nightjet van en naar Zwitserland (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 2

Boottocht Thunersee of Rijnval Schaffhausen

Omstreeks acht uur komt de trein aan in Zürich. Na aankomst in Zürich kunt u flexibel reizen. U kunt direct naar Interlaken reizen, of eerst nog Zürich bezoeken. Ons advies is om naar Interlaken te gaan, uw koffers bij het hotel te zetten en een boottocht over de Thunersee te maken. Uw treinpas is hier geldig, u kunt zonder reservering met de boot mee. U kunt ook uw bagage in een kluis in Zürich achterlaten en de watervallen bij Schaffhausen (Rijnval) bezoeken. (Uw treinpas is ook geldig naar Schaffhausen).

Hotel Bernerhof Interlaken

lees meer
optionele dag

Extra dag Interlaken

Een extra dag in Interlaken is handig als u bijvoorbeeld naar de Jungfraujoch wilt. We kunnen op verzoek de treintickets naar de Jungfraujoch voor u regelen. De prijzen zijn seizoensafhankelijk en kunnen oplopen tot circa 175 euro per persoon.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

GoldenPass Line & Gotthard Panorama Express

Vandaag reist u per panoramatrein via de GoldenPass Route met de Interlaken Luzern Express. Deze mooie route gaat via de Brünigpas. Daarna staat het eerste stuk van de Voralpen-Express op het programma, ook een Zwitserse panoramatrein. In Arth Goldau stapt u in de Gotthard Panorama Express (maandags, vóór 15 april en na 16 oktober regionale trein i.p.v. panoramatrein). Ook nu weer wordt u getrakteerd op prachtig uitzicht

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Lugano (Ticino)

Even een dagje niet in de trein zitten? Kies voor een extra nacht in de regio Lugano en geniet van een dagje in Ticino. Bij het inchecken bij uw hotel krijgt u de Ticino Pass, waarmee u gedurende uw gehele verblijf gratis kunt reizen met het openbaar vervoer in heel de provincie. U kunt dus een dagje Lugano doen, de bekende kastelen van Bellinzona (UNESCO werelderfgoed) bezoeken of naar de mooie stad Locarno gaan.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Lugano - Chur: Bernina Express

Vandaag reist u eerst met de Bernina Bus van Lugano naar Tirano, waar u rond het middaguur aankomt en op eigen gelegenheid kunt lunchen. Daarna gaat de reis met de panoramatrein verder over de mooiste spoorlijn van Europa. U passeert onder andere de Bernina Pass, het keerviaduct van Brusio en het Landwasserviaduct. De reis eindigt rond 18:30 uur in Chur, of een uur eerder als u in het bergdorp Bergün wilt verblijven.

Central Hotel Post Chur

lees meer
optionele dag

Extra dag in Graubünden

Even geen trein? Plan een extra dag in. Als u kiest voor verblijf in Bergün kunt u wandelen in de bergen en het spoorwegmuseum van de Rhätische Bahn bezoeken. Verblijft u in Chur? Dan verblijft u in de oudste stad van Zwitserland. Toegegeven, Chur is een gezellige maar ook vrij kleine stad met beperkt aantal bezienswaardigheden.Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Glacier Express: Chur - Zermatt

De indrukwekkende reis van de Bernina Express krijgt een vervolg. U reist vandaag met de beroemde Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld. U passeert onder andere de Rijnkloof, de Oberalppass en tot slot het Mattertal. We eindigen onze reis aan de voet van de Matterhorn, in Zermatt. (Of overnacht indien gewenst in Täsch.)

Hotel Garni Testa Grigia Zermatt (of Excelsior)

lees meer
optionele dag

Extra dag Zermatt

Lekker wandelen of naar de Gornegrat?

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Zermatt - Montreux - Zürich

Dit is de laatste dag dat u in Zwitserland doorbrengt. U kunt zelf bepalen hoe u naar Zürich reist. Standaard gaan we uit van de mooiste route. U reist dan van (v. 9:13) Zermatt via Visp naar Montreux (a. 11:47). Hier heeft u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Daarna (v. 13:50) reist u via Zweisimmen naar Bern (a. 17:21). U kunt hier op eigen gelegenheid dinneren of direct doorreizen naar Zürich (a. 18:30) en daar een hapje eten. Om 21:59 uur vertrekt u meestal met de nachttrein uit Zürich weer richting Nederland. Bij werkzaamheden kan het s schema afwijken.

Nightjet van en naar Zwitserland (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 7

Aankomst Nederland

In de ochtend komt u aan in Nederland. Uw reis zit erop.

Grand Panorama Rondreis Plus (nachttrein)

1e klas treinrondreis. Comfortabel genieten van het Zwitserse landschap.

Rondreis samenstellen
Gotthard Panorama Express

Hoogtepunten Grand Panorama Plus (nachttrein)

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Optioneel in deze reis

Reisverlenging

In bijvoorbeeld Interlaken, Lugano en Zermatt mogelijk.

Inbegrepen in deze reis

Treinreis vanaf Nederland

Vanaf elk station in Nederland.

Ligplek in de nachttrein

Optioneel opwaarderen naar comfortabel privécoupé in het slaaprijtuig

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Lokale toeristenbelasting

Overige maaltijden

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Zitplaatsreserveringen

Zitplaatsreserveringen voor de bekende panoramatreinen zijn inbegrepen, mits ze rijden. Op trajecten waar geen panoramatrein rijdt, reist u per binnenlandse trein. Hier heeft u net als in Nederland geen zitplaatsreservering nodig. U kunt zelf een plekje in de trein uitzoeken.

Let op: groepen krijgen eerder de mogelijkheid om te reserveren voor de Bernina Express en Glacier Express. Omdat de capaciteit in de 1e klas beperkt is, kan het daardoor voorkomen dat de 1e klas in de Bernina of Glacier Express al vol is gereserveerd. In dat geval nemen we met u contact om de alternatieven te bespreken. De Glacier Express kunnen we ongeveer drie maanden voor vertrek voor u reserveren.

Nachttrein

Inbegrepen is een ligplek in de nachttrein, op basis ven een gedeelde coupé voor maximaal vier personen. Wilt u meer comfort en privacy? Dan kunt u tijdens het samenstellen van deze reis in de derde stap kiezen voor een privé coupé in het slaaprijtuig. De toeslag bij twee personen bedraagt ongeveer € 120 per persoon per enkele reis. Bij een retour bij twee personen gaat het dus om circa € 450 - € 500.

Treinreis in Nederland

Bij deze treinreis is de reis inbegrepen vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem (mits de nachttrein daar stopt, tijdens werkzaamheden komt deze stop soms te vervallen). Wilt u vertrekken vanaf een ander Nederlands station? Dan boekt u voor € 20 per persoon een retourtje bij naar elk gewenst station naar keuze.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de treinen en hotels wordt handmatig gecontroleerd. We houden u op de hoogte. Mocht een trein of hotel zijn volgeboekt zullen we u een alternatief voorleggen. Als u daar niet akkoord mee bent, mag u kosteloos van de reis af zien.

Interrail pass

Voor de nachttrein leveren we een los ticket. In Zwitserland reist u met een mobiele Interrail Pass. Onderweg houdt u bij met welke treinen u reist. We leveren u ook een reisschema aan.

Veel gestelde vragen

Welke zitplaatsreserveringen zijn inbegrepen?

Bij panoramatreinen zijn zitplaatsreserveringen inbegrepen. Ook voor de reis van en naar Zwitserland is een reservering inbegrepen. Binnen Zwitserland zijn zitplaatsreserveringen bij reguliere treinen - net als in Nederland - niet gebruikelijk. Daar kunt u vrij een zitplekje kiezen.

Welke covid beperkingen zijn er voor reizen naar Zwitserland?

Belangrijk om te weten: maatregelen veranderen voortdurend. Check daarom voordat u weggaat nederlandwereldwijd.nl. Hier vindt u per land alle actuele regels. Zie hier het reisadvies voor Zwitserland. U wordt zelf geacht te zorgen dat u aan de eventuele inreisbeperkingen voldoet en de juiste documenten heeft. Het kan zijn dat de maatregelen op het moment van reizen anders zijn dan tijdens de boeking. Houd hier rekening mee."

Ik wil vooruit reizen, kan dat?

Vooraf is niet bekend welke stoelen vooruit of achteruit gaan. Als u met twee personen bent en u wilt graag vooruit reizen, kunt u aangeven dat u twee zitplaatsen tegenoverelkaar wilt. Dan kan één persoon zitten in de rijrichting.

Geef dit aan bij het opmerkingenveld tijdens het boeken of stuur na het boeken direct een e-mail om deze wens door te geven.

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Grand Panorama Rondreis Plus (nachttrein)

1e klas treinrondreis. Comfortabel genieten van het Zwitserse landschap.

Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl