Treinrondreis.nl

Stedentrip Wenen Basic

Reis per nachttrein naar Wenen voor een mooie stedentrip. In deze variant de Stedentrip Wenen: Trein + Hotel reist u voor een basic prijs naar de Oostenrijkse hoofdstad. U overnacht in de nachttrein op basis van een zitplek. Bij de standaard variant van deze reis, heeft u altijd ten minste een ligplek.

Treinticket nachttrein inbegrepen
Verblijf nabij het centrum en het station
Inclusief ontbijt, reisverlenging mogelijk

Treinreis naar Wenen

U reist per directe nachttrein naar Wenen. In de ochtend komt u aan en u kunt direct de stad gaan ontdekken. Ook op de vertrekdag heeft u eerst alle gelegenheid om de stad te bezoeken. Let op: in deze basic variant reist u in de nachttrein standaard op basis van een zitplaats.

Bezienswaardigheden Wenen

We noemden net al de paleizen. Maar als u voor een stedentrip per trein naar Wenen reist, is er uiteraard veel meer te doen. Denk aan de middeleeuwse kerk Stephansdom, de Weense Staatsopera en het Kunsthistorisches Museum. Alleen al het gebouw aan de buitenzijde is al een bezienswaardigheid op zich.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Wenen

De treinreis naar de Oostenrijkse hoofdstad start met de nachttrein naar Wenen. Vandaag vertrekt u omstreeks 19:30 uur* uit Amsterdam. Instappen kan ook te Utrecht of Arnhem. U reist op basis van een zitplek. In een coupé zijn zes zitplaatsen. De stoelen kunnen uitgeschoven worden. Indien mogelijk boeken we twee stoelen tegenover elkaar.
(* De trein vertrekt regelmatig bij werkzaamheden een half uur eerder. De stop in Arnhem vervalt soms. Dit is uiteraard vooraf bekend.)

Nightjet (nachttrein) (zitplaatsen)

lees meer
dag 2

Aankomst in Wenen

In de ochtend komt u in Wenen aan. Vlakbij het station is uw hotel. Inchecken is nog niet direct mogelijk, maar u kunt al wel uw bagage brengen.

AZIMUT Hotel Wenen

lees meer
optionele dag

Extra dag Wenen

Een extra dag in Wenen wordt aangeraden. U heeft genoeg om te bewonderen. Meerdere extra dagen zijn mogelijk. U kunt ook een dagtrip naar Bratislava maken (€ 16 pp, ter plekke beschikbaar), of een excursie voor een bezienswaardigheid in Wenen boeken. Bijvoorbeeld een fietstour door Wenen (€ 37 pp), een concert bijwonen (v.a. € 27 pp), of een tour langs historische bezienswaardigheden (€ 18 pp).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Laatste dag Wenen

Voordat u terugkeert naar Nederland heeft u eerst nog alle tijd om de stad te bezoeken. Omstreeks 20:00 uur vertrekt de nachttrein van Wenen naar Amsterdam.

Nightjet (nachttrein) (zitplaatsen)

lees meer
dag 4

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt de trein als eerste aan in Arnhem, rond kwart voor negen. Even voor half tien is de trein in Utrecht en om tien uur in de eindbestemming Amsterdam. Tijdens werkzaamheden en bij vertraging kan de trein later aankomen.

Stedentrip Wenen Basic

Wenen, de stad van enorme paleizen, historische binnenstad en uiteraard van de beroemde componisten!

v.a. 135 p.p.
Rondreis samenstellen
Wenen

Optioneel in deze reis

Ontbijt

Treinreis van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Nightjet ticket Amsterdam - Wenen v.v.

Verblijf nabij centrum en station

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijke toeristenbelasting

Negatieve testuitslag corona

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de nachttrein wordt handmatig gecontroleerd. De zitplaatsen zijn meestal ruim beschikbaar. We proberen twee zitplaatsen tegen over elkaar te boeken, zodat u de stoelen volledig uit kunt schuiven en er bijna een bedje van kunt maken.

Flexibiliteit
Tot en met achttien dagen voor vertrek kunt u de reis eenmaal wijzigen tegen € 10 kosten (+ eventuele prijsverschillen). In deze periode kunt u ook annuleren, en krijgt u de volledige reissom terug, minus € 19 per persoon annuleeringskosten.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Wat is de dienstregeling van de Nightjet?

Normaal gesproken vertrekt de Nightjet om 19:30 uur uit Amsterdam Centraal, ongeveer een half uur later uit Utrecht en rond 20:30 uur uit Arnhem. Echter, vanwege werkzaamheden komt het veervuldig voor dat de trein ongeveer een half uur eerder vertrekt en de trein niet in Arnhem stopt. Vaak wordt er dan wel in Den Bosch gestopt, in plaats van Arnhem.

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Hoe zit het met de stiptheid van de Nightjet?

De Nightjet is vaker dan gemiddeld vertraagd. Bij een vertraging van meer dan 60 minuten komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie.

Met welke covid regels moet ik rekening houden in Oostenrijk?

Oostenrijk hanteert de zogenoemde 3G regel: Getest, Gevaccineerd of Genezen. Bij aankomst in het hotel in Wenen moet u ofwel een geldig vaccinatiebewijs kunnen tonen, ofwel een geldige negatieve PCR test. Ook een negatieve anitgeentest voldoet. Zie voor actuele informatie: nederlandwereldwijd.nl. Ook als u een restaurant bezoekt, reratievoorziening en dergelijke, kan er gevraagd worden om een dergelijk bewijs. Lees meer over testen in Wenen.

Zijn er nog stakingen te verwachten in Duitsland?

Nee. Deutsche Bahn heeft een akkoord bereikt. Daardoor zijn stakingen van de baan.

Stedentrip Wenen Basic

Wenen, de stad van enorme paleizen, historische binnenstad en uiteraard van de beroemde componisten!

v.a. 135 p.p.
Rondreis samenstellen