Stedentrip Wenen Basic

Reis per nachttrein naar Wenen voor een mooie goedkope stedentrip. In deze variant, de Stedentrip Wenen: Trein + Hotel, reist u voor een basic prijs naar de Oostenrijkse hoofdstad. U overnacht in de nachttrein op basis van een zitplek. Bij de standaard variant van deze reis, heeft u altijd ten minste een ligplek.

Treinticket nachttrein inbegrepen
Verblijf nabij het centrum en het station
Inclusief ontbijt, reisverlenging mogelijk

Treinreis naar Wenen

U reist per directe nachttrein naar Wenen. In de ochtend komt u aan en u kunt direct de stad gaan ontdekken. Ook op de vertrekdag heeft u eerst alle gelegenheid om de stad te bezoeken. Let op: in deze basic variant reist u in de nachttrein standaard op basis van een zitplaats.

Bezienswaardigheden Wenen

Wenen kent talloze bezienswaardigheden. Denk aan de talloze paleizen, zoals Schönbrunn en Belvedere. Maar, als u voor een stedentrip per trein naar Wenen reist, is er uiteraard veel meer te doen. Denk aan de middeleeuwse kerk Stephansdom, de Weense Staatsopera en het Kunsthistorisches Museum. Alleen al het gebouw aan de buitenzijde is al een bezienswaardigheid op zich.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Wenen

De treinreis naar de Oostenrijkse hoofdstad start met de nachttrein naar Wenen. Vandaag vertrekt u omstreeks 19:30 uur* uit Amsterdam. Instappen kan ook te Utrecht of Arnhem. U reist op basis van een zitplek. In een coupé zijn zes zitplaatsen. De stoelen kunnen uitgeschoven worden. Indien mogelijk boeken we twee stoelen tegenover elkaar.
(* De trein vertrekt regelmatig bij werkzaamheden een half uur eerder. De stop in Arnhem vervalt soms. Dit is uiteraard vooraf bekend.)

dag 2

Aankomst in Wenen

In de ochtend komt u in Wenen aan. Vlakbij het station is uw hotel. Inchecken is nog niet direct mogelijk, maar u kunt al wel uw bagage brengen.

optionele dag

Extra dag Wenen

Een extra dag in Wenen wordt aangeraden. U heeft genoeg om te bewonderen. Meerdere extra dagen zijn mogelijk. U kunt ook een dagtrip naar Bratislava maken (€ 16 pp, ter plekke beschikbaar), of een excursie voor een bezienswaardigheid in Wenen boeken. Bijvoorbeeld een fietstour door Wenen (€ 37 pp), een concert bijwonen (v.a. € 27 pp), of een tour langs historische bezienswaardigheden (€ 18 pp).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Laatste dag Wenen

Voordat u terugkeert naar Nederland heeft u eerst nog alle tijd om de stad te bezoeken. Omstreeks 20:00 uur vertrekt de nachttrein van Wenen naar Amsterdam.

dag 4

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt de trein als eerste aan in Arnhem, rond kwart voor negen. Even voor half tien is de trein in Utrecht en om tien uur in de eindbestemming Amsterdam. Tijdens werkzaamheden en bij vertraging kan de trein later aankomen.

Stedentrip Wenen Basic

Wenen, de stad van enorme paleizen, historische binnenstad en uiteraard van de beroemde componisten!

v.a. 205,- p.p.
Rondreis samenstellen
Wenen

Optioneel in deze reis

Ontbijt

Treinreis van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Nightjet ticket Amsterdam - Wenen v.v.

Verblijf nabij centrum en station

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijke toeristenbelasting

Negatieve testuitslag corona

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de nachttrein wordt handmatig gecontroleerd. Het tarief is beschikbaar op een speciaal tarief voor touroperators. Dat is meestal beschikbaar, maar niet altijd. Het kan daardoor voorkomen dat we de reis niet kunnen aanbieden.

We proberen twee zitplaatsen tegen over elkaar te boeken, zodat u de stoelen volledig uit kunt schuiven en er bijna een bedje van kunt maken.

Veel gestelde vragen

Wat is de dienstregeling van de Nightjet?

De Nightjet heeft een deel naar Wenen en een deel naar Innsbruck. De trein vertrekt uit Nederland als één trein en wordt onderweg (in Nürnberg) gesplitst. Normaal gesproken vertrekt de Nightjet om 19:00 uur uit Amsterdam Centraal, ongeveer een half uur later uit Utrecht en rond 20:00 uur uit Arnhem. Echter, vanwege werkzaamheden komt het veervuldig voor dat de trein niet in Arnhem stopt.

In 2024 wordt er in elk geval niet te Arnhem gestopt in de periode:

  • 6 januari t/m 19 januari 2024
  • 14 mei t/m 14 juni 2024
  • 1 november 2024 en later

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Hoe zit het met de stiptheid van de Nightjet?

De Nightjet is vaker dan gemiddeld vertraagd. Bij een vertraging van meer dan 60 minuten komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie.

Met welke covid regels moet ik rekening houden in Oostenrijk?

Zie voor actuele informatie: nederlandwereldwijd.nl. Ook als u andere plekken bezoekt (restaurants, musea, cafe's), kan er gevraagd worden naar een coronabewijs.

Zijn er nog stakingen te verwachten in Duitsland?

Nee. Deutsche Bahn heeft een akkoord bereikt. Daardoor zijn stakingen van de baan.

Stedentrip Wenen Basic

Wenen, de stad van enorme paleizen, historische binnenstad en uiteraard van de beroemde componisten!

v.a. 205,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl