Foto: swiss-image.ch

Trein- wandelvakantie Graubünden

Ontdek de prachtige provincie Graubünden in Zwitserland. Ook voor Zwitserse begrippen is deze provincie zeer bergachtig. Ideaal als u van bergen en wandelen houdt. De provincie staat bovendien bekend vanwege de prachtige smalspoorlijnen. Neem bijvoorbeeld de Bernina spoorlijn, volgens Treinrondreis de mooiste spoorlijn van Europa!

Inclusief 4-daagse treinpas
Reserveringen voor ICE-treinen inbegrepen
Flexibel reizen in Zwitserse treinen

Tijdens deze treinreis verblijft u in Basel en Bergün. Vanuit Bergün kunt u de provincie Graubünden verkennen. Ook maakt u vanuit deze plaats een onvergetelijke treinreis met de Bernina Express, en kunt u in het Italiaanse Tirano lunchen. U ziet met eigen ogen het beroemde Landwasserviaduct.

Ook verblijft u in Basel. Basel wordt ook wel de culturele hoofdstad van Zwitserland genoemd. De stad staat bekend om haar vele musea.

U verblijft uiteraard in goed gewaardeerde hotels, direct nabij de stations. Het ontbijt is ook inbegrepen.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Zwitserland

Vertrek vanuit een Nederlands of Belgisch station naar keuze naar het Zwitserse Basel. In Amsterdam (8:08 uur), Utrecht (8:34 uur), Arnhem (9:07 uur) stapt u in de ICE richting Basel. Als de reis voorspoedig verloopt bent u omstreeks 15:00 uur in Basel.

Basel staat bekend als culturele hoofdstad van Zwitserland. De stad staat bekend vanwege de vele musea. Maar het is ook ideale plek om te overnachten voor doorgaande reizigers.

Gaia Hotel Basel

lees meer
optionele dag

Extra dag Basel

Wilt u Basel ontdekken? Boek dan een extra dag in Basel. Basel is gelegen aan de Rijn. De stad heeft een leuke Altstadt met veel musea.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 2

Basel - Bergün

Vandaag vertrekt u om een tijdstip naar keuze naar Bergün, Graubünden. De treinreis duurt iets meer dan 3,5 uur. Elk uur is er een verbinding. Meerdere keren per dag zijn er verbindingen met slechts één overstap én op hetzelfde perron. U bepaalt zelf hoe laat u wilt reizen.

U reist vandaag over het eerste deel van de prachtige Bernina spoorlijn. U passeert het wereldberoemde Landwasserviaduct. Als u om 9:30 uur uit Basel vertrekt, bent u rond de lunch in Bergün (13:15 uur). Maar u kunt ook eerst Basel ontdekken en pas later op de dag naar Bergün reizen.

(Vandaag kunt u per trein in vrijwel heel Zwitserland onbeperkt reizen.)

Hotel Ladina Bergün

lees meer
dag 3

Wandelen rond Bergün

Ontdek Graubünden. Vandaag kunt u in de omgeving van Bergün wandelen. De trein is niet inbegrepen. In Bergün is ook een museum van de Rhätische Bahn.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Prachtige treinreis Bernina Express

Vandaag reist u over de mooiste spoorlijn van Europa, zo niet de wereld. U reist in het regionale treindeel van de beroemde Bernina Express van Bergün (v. 9:47) naar Tirano (a. 12:49u), In de Italiaanse grensplaats heeft u gelegenheid voor een lunch, en u keert vervolgens weer terug naar Bergün (v.14:24u Tirano, a. 17:47u Bergün).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Wandelen rond Bergün

Ontdek Graubünden. Vandaag kunt u in de omgeving van Bergün wandelen. De trein is niet inbegrepen. Wilt u één extra reisdag hebben bij uw treinpass? Dan rekenen we hier € 40 per persoon voor.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Terugreis naar Nederland

Omstreeks 8:45 uur vertrekt u uit Bergün en reist u met overstap in Chur naar Basel. Daar neemt u in de regel de ICE naar Keulen, waar u overstapt op de ICE naar Nederland. Als de reis voorspoedig verloopt en er zijn geen werkzaamheden, bereikt u omstreeks 19:30 uur Arnhem, rond 20:00 uur Utrecht en 20:30 uur Amsterdam. U reist vervolgens naar de door u gewenste bestemming.

Trein- wandelvakantie Graubünden

Ontdek de bergachtige provincie Graubünden!

v.a. 794 p.p.
Rondreis samenstellen
[object Object]

Hoogtepunten Actie! Graubünden treinvakantie

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn

Tirano

Italiaans stadje in Noord-Italië

Inbegrepen in deze reis

Treinreis met de Bernina Express

Goede hotels op loopafstand van het station

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Goed om te weten

Treinreis door Duitsland

Duitse treinen zijn helaas met regelmaat vertraagd. Het kan daardoor voorkomen dat de heen- en terugreis langer duurt dan gepland. Om de heenreis niet te intensief te maken overnacht u ook in Basel. Als alles volgens plan verloopt, bent u in de regel om 15 uur in Basel. In de praktijk kan het dus later worden.

Reisschema

U krijgt een persoonlijk reisschema voor uw treinreis. Zo weet u waar u moet overstappen. Ook de perroninformatie is indien bekend meegenomen. Bij werkzaamheden kan het reisschema iets afwijken van de beschrijving. Als u in Limburg of Noord-Nederland woont, kan het reisschema afwijken. Vanuit Limburg reist u vaak via Aken naar Zwitserland.

Interrail Pass

U krijgt een digitale Interrail Pass geleverd. Om de Interrail Pass te kunnen geruiken dient u een app op uw telefoon te installeren. In de app houdt u bij met welke treinen u reist. U krijgt van ons een handleiding over de Interrail app.

Goede hotels, inclusief ontbijt

U verblijft in goed gewaardeerde hotels. Het ontbijt is inbegrepen. Overige maaltijden niet. In Basel verblijft u bij het Gaia-hotel (4-sterren) direct bij Basel SBB. In Bergün verblijft u bij Hotel Ladina. Dit is een kleinschalig 3-sterrenhotel, met vriendelijk personeel. In vergoudig tot het hotel in Basel is het hotel relatief eenvoudig.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de hotels wordt handmatig gecontroleerd. In algemeen is de beschikbaarheid van deze treinreis goed.

Veel gestelde vragen

Trein- wandelvakantie Graubünden

Ontdek de bergachtige provincie Graubünden!

v.a. 794 p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl