Budget rondreis Centraal Europa

Wenen, Boedapest, Bratislava, Praag. Al deze steden kun je tijdens deze reis bezoeken. Deze reis is ideaal voor jongeren en backpackers.

Verblijf in goed bereikbare hotels
Ligplek inbegrepen in de nachttrein
Zitplaatsreserveringen inbegrepen
Reisverlenging mogelijk

Rijke historische steden

Tijdens deze rondreis staan de grote historische steden van het Habsburgse rijk centraal. Bezoek bijvoorbeeld (op eigen gelegenheid) Schönbrunn Paleis in Wenen, Joodse wijk in historisch in Praag. Tijdens deze reis kun je ook verschillende paleizen bezoeken, zoals in Bratislava. Een bezoek aan deze stad is optioneel, maar wat ons betreft zeker de moeite waard.

Stel zelf uw reis samen

Bij Treinrondreis.nl bepaal je tijdens het samenstellen van de rondreis zelf hoe lang je in welke stad blijft. Ook kun je in sommige steden verschillende hotels selecteren. Let op: omdat dit een budget reis is, heb je niet standaard een eigen badkamer tot je beschikking. In de nachttrein en in Praag deel je in de basis je kamer/coupé met anderen. Als je dat niet wilt kun je tegen meerprijs een andere accomodatie kiezen. Het ontbijt is niet inbegrepen bij deze reis, bij sommige hotels/hostels kun je het bijboeken.

Comfort variant

Wil je meer privacy? En heb je wat meer budget? Kies dan voor de Rondreis Wenen, Boedapest& Praag. Dat is in de basis dezelfde reis, alleen je verblijft in betere hotels en ook in de treinen kun je in sommige gevallen meer comfort verwachten. (Bij RegioJet boeken we bij deze budgetreis de Low-Cost of de Standaard reisklasse, terwijl we in de andere variant de Standaard of de Relax-reisklasse boeken.) Een ander verschil is dat we bij deze reis de tickets en vouchers alleen digitaal leveren. Je dient ze zelf uit te printen.

UPDATE: DEZE REIS IS MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR

Reisschema

dag 1

Vertrek vanuit Nederland

Vertrek per nachttrein naar Oostenrijk. Standaard is dit op basis van een zitplek, maar voor een kleine meerprijs is het mogelijk om 's nachts te liggen in een gedeelde coupe. Dit kan door tijdens het samenstellen van deze reis in stap 3 het "hotel" wijzigen naar Nightjet: lig- en slaaprijtuigen.

Nightjet (nachttrein): zitrijtuigen

lees meer
dag 2

Aankomst Wenen

Als de trein op tijd is, komt de nachttrein omstreeks 9:30 uur aan in Wenen. In de praktijk zal de trein vaak later aankomen. Standaard verblijf je in het Space Home Hostel in een capsule. De wc- en badkamer zijn gedeeld. Wil je dit liever niet? Dan kun je ook kiezen voor het Azimut hotel. Langer verblijf in Wenen is mogelijk. Tijdens het samenstellen van de reis kun je extra dagen toevoegen in stap 2.

Space Home Hostel Wenen (gedeelde badkamer)

lees meer
dag 3

Wenen - Boedapest

Vandaag vertrek je met de RegioJet trein van 10:27 uur uit Wenen naar Boedapest. Het is echter ook mogelijk eerst nog Wenen te bezoeken en later te vertrekken met de trein van 17:27 uur. Standaard verblijf je in Maverick City Lodge in het centrum. Je kunt ook kiezen voor het Ibis hotel bij het Vissersbastion (dit is dichtbij het station waar de RegioJet trein aankomt).

Maverick City Lodge Budapest (badkamer soms gedeeld)

lees meer
dag 4

1e dag Boedapest

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Boedapest te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld in de omgeving de burcht van Buda bezoeken, en het Vissersbastion. Maar er is ook genoeg tijd om andere delen van de stad te bezoeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

2e dag Boedapest

Ook vandaag heeft u volop de tijd om Boedapest te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het parlamentsgebouw. Indien gewenst kan het verblijf in Boedapest verlengd worden.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Boedapest - Bratislava

In het standaard programma reis je vanuit Boedapest, direct naar Praag. Maar leuker is het om eerst naar Bratislava te gaan. Een stad met meerdere paleizen, een prachtige burcht en historische gebouwen. De treinreis Boedapest - Bratislava duurt ongeveer 2,5 uur. Je vertrekt met de trein van 11:40 uur. In Bratislava kun je ook weer meerdere nachten blijven, zo lang je wilt.

Vip Apartments Bratislava

lees meer
dag 6

Per trein naar Praag

Vandaag gaat de treinreis naar Tsjechië. Vanuit Boedapest ben je circa 7 a 7,5 uur onderweg, vanuit Bratislava 4,5 uur onderweg. Als je vanuit Boedapest vertrekt, zal je standaard met de trein van 7:45 uur vertrekken uit station Deli Pu.

Sophie's Hostel Praag (gedeelde kamer & badkamer)

lees meer
dag 7

Ontdek Praag

Vandaag heeft u de volle dag de tijd om Praag te ontdekken. We adviseren tijdens het samen van de reis een extra verblijfsdag in Praag bij te boeken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Treinreis Praag - Nederland

Vandaag vertrekt u om 8:27 uur met de trein uit Praag. De eerste trein brengt u in 4,5 uur naar Berlijn. In Berlijn heeft u tijd om op het station een hapje te eten of te drinken. Vervolgens - circa 90 minuten na aankomst in Berlijn- vertrekt u met de trein naar Nederland.

Budget rondreis Centraal Europa

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 349,- p.p.
vraag offerte aan
Boedapest Stad

Hoogtepunten Budget rondreis Centraal Europa

trein naar Wenen (nachttrein)

Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Optioneel in deze reis

Ontbijt

Treinreis per binnenlandse trein van/naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Amsterdam - Wenen per nachttrein (ligrijtuig, gedeeld)

Verblijf op basis in goed gewaardeerde hotels

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Overige maaltijden

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

UPDATE: DEZE REIS IS MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR

Tarieven & Beschikbaarheid
De beschikbaarheid van de nachttrein en hotels worden handmatig gecontroleerd. Met name de nachttrein kan snel volgeboekt zijn. Op sommige specifieke dagen kan het zijn dat bepaalde tarieven niet beschikbaar zijn. Dit krijg je in de regel binnen enkele dagen te horen, en uiteraard kun je dan zonder kosten de reis annuleren.

Verblijf
U verblijft standaard op basis van logies. In veel gevallen deel je de badkamer. Tijdens het samenstellen van de reis kun je in stap 3 ook hotels en kamers selecteren met een eigen badkamer. Ontbijt en toeristenbelasting zijn niet inbegrepen. In de nachttrein verblijf je in de basis op een stoel, tegen meerprijs kun je kiezen voor een ligplek. Hiervoor met je in stap 3 een ander "hotel" kiezen, namelijk: Nightjet, lig- en slaaprijtuigen.

Levering tickets
In tegenstelling tot onze standaard, krijg je bij deze reis de tickets en vouchers per e-mail geleverd. De treintijden staan alleen op de tickets aangegeven.

Annuleringsvoorwaarden
Tot en met 18 dagen voor vertrek kunt u annuleren tegen 29 euro annuleringkosten, per persoon. Als u kiest voor verblijf in het hostel in Boedapest komt hier 13 euro per persoon bij. Als u kiest om ook naar Bratislava te reizen bedragen de extra annuleringskosten 20 euro per persoon.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Veel gestelde vragen

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Budget rondreis Centraal Europa

De mooiste steden van Centraal Europa!

v.a. 349,- p.p.
vraag offerte aan

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl