Steden & Bergen in Zwitserland

Reis per nachttrein naar Zwitserland en maak vervolgens een indrukwekkende rondreis door Zwitserland. U legt het mooiste deel af van de route van de Glacier Express. Optioneel reist u via de Bernina spoorlijn naar Tirano in Italië. Naast de indrukwekkende natuur heeft u tijd om Zürich, Chur en Luzern te bezoeken.

Per nachttrein naar Zwitserland
Reis via prachtige spoorlijnen
Mooie natuur & diverse steden

Nachttrein Amsterdam - Zürich

Deze reis is te boeken vanaf 13 december 2021. Per dienstregeling 2022 wordt namelijk de nachttrein Amsterdam - Zürich weer in ere hersteld. Inbegrepen is een ligplek in de nachttrein in een gedeelde coupe. Het is optioneel mogelijk om te kiezen voor een privé coupe.

Prachtige spoorlijnen

Tijdens deze treinrondreis reist u onder andere via de Albula Bahn en over het Landwasserviaduct. Het mooiste traject van de Glacier Express (Filisur - Andermatt) legt u af. Ook legt u deels de route van de Gotthard Panorama Express af (Göschenen - Fluëlen).

Steden

Behalve de prachtige natuur heeft u de mogelijkheid om steden als Luzern, Zürich en Chur te bezoeken. Als u een extra overnachting in Zürich boekt, kunt u ook Europa's grootste waterval bij Schaffhausen bezoeken.

Reisschema

dag 1

Per nachttrein naar Zwitserland

Vandaag begint de reis per nachttrein naar Zürich.

De trein vertrekt omstreeks 20:30 uur uit Amsterdam Centraal, een half uur later volgt Utrecht. Arnhem is de laatste stop in Nederland, waar de trein rond 22:00 uur vertrekt. Tijdens werkzaamheden kan het voorkomen dat de trein twee minuten eerder vertrekt en niet stopt te Arnhem.

U verblijft standaard op basis van een privé coupe in het slaaprijtuig, tenzij u tijdens het samenstellen van de reis kiest voor het ligrijtuig (gedeeld).

Nightjet van en naar Zwitserland (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 2

Per trein naar Chur (of Bergün)

Rond 8:00 's ochtends komt u aan in Zürich. U kunt indien gewenst eerst even in Zürich blijven, maar u kunt ook direct doorreizen naar Chur. De reis Zürich - Chur duurt ongeveer 1,5 uur. Als u aankomt is uw kamer nog niet gereed, maar kunt u al wel de bagage achterlaten. U kunt ofwel de stad bezoeken, ofwel een mooie treinreis door de regio maken, bijvoorbeeld naar Arosa.

Central Hotel Post Chur

lees meer
dag 3

Bernina Spoorlijn

Ontdek de route van de Bernina Express. Dit is de mooiste spoorroute van Europa, zo niet de wereld. U vertrekt rond 8:20 uur per Bernina Express naar Tirano. Daar heeft u tijd voor een lunch. Daarna kunt u nog eens genieten van de prachtige spoorlijn en keert u rond 18:30 uur weer terug. Standaard neemt u plaats in het reguliere treinstel van de Bernina Express, waar de ramen op sommige plekken ook open kunnen. Wat ons betreft is dit een prima reiservaring. Optioneel is de reis af te leggen in een panoramarijtuig. U kunt overwegen om dit alleen tijdens de heenreis te doen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Dagje Chur

Ontdek de oudste stad van Zwitserland, Chur. Treinreizen zijn vandaag niet inbegrepen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Route Glacier Express en Gotthard Panorama Express

Vandaag reist u via het mooiste deel van de route van de Glacier Express: u reist via de Rijnkloof naar de Oberalppass. Dit is het hoogste punt van de reis (2033 meter), vervolgens volgt de indrukwekkende afdaling naar Andermatt. Daar stapt u over op de regionale trein naar Göschenen. Deze mooie spoorlijn is bij velen onbekend. Vanaf Göschenen reist u verder volgens de route van de Gotthard Panorama Express naar Flüelen en Luzern. Op dit deel van de route kunt u tijdens de afdaling drie keer de kerk van Wassen zien. U stapt over in Disentis/Mustér, Andermatt en Göschenen en bent u iets meer dan 4,5 uur onderweg. Optioneel is om te reizen met de Glacier Express, dan hoeft u niet in Disentis/Mustér over te stappen. De reis duurt dan iets meer dan 5,5 uur. U overnacht in Luzern.

Waldstätterhof Luzern

lees meer
optionele dag

Extra dag Luzern

Het is mogelijk uw verblijf in Luzern te verlengen. U kunt dan rustig de stad bezoeken, of een uitstapje naar de Rigi berg of de Pilatus met de steilste tandradbaan ter wereld (beide uitstapjes niet inbegrepen).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Laatste dag: Zürich

Vandaag reist u van Luzern naar Zürich. U heeft alle tijd om Zürich te bezoeken. Pas rond 21:30 uur wordt u op het station verwacht. U bent dan ruim op tijd voor de nachttrein naar Nederland, die normaal gesproken om 21:59 uur vertrekt. Gedurende uw bezoek aan Zürich kunt u de bagage kwijt in een locker (niet inbegrepen). Het is ook optioneel mogelijk om eerst een nacht in Zürich te overnachten. In dat geval kunt u de bagage na het uitchecken bij het hotel laten.

Nightjet van en naar Zwitserland (i.c.m. Interrail)

lees meer
dag 6

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt de nachttrein aan in Nederland. Als eerste in Arnhem, geplande aankomsttijd 7:51 uur. Vervolgens Utrecht (8:33 uur) en daarna eindpunt Amsterdam Centraal (9:14 uur). Bij werkzaamheden kan de dienstregeling afwijken en kan de stop in Arnhem komen te vervallen.

Steden & Bergen in Zwitserland

Reis per nachttrein naar Zwitserland en maak vervolgens een indrukwekkende rondreis door Zwitserland.

v.a. 545,- p.p.
Rondreis samenstellen
Glacier Express

Hoogtepunten Zwitserse Steden & Bergen

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Landwasserviaduct

Albula spoorlijn, Filisur

Optioneel in deze reis

Reis verlenging

Bernina Express

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket voor de Nightjet (heen- en terugreis)

Verblijf & ontbijt in Luzern en Filisur

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Excursies, toeristenbelasting en overige maaltijden

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de hotels en de treinen wordt handmatig gecontroleerd.

Verblijf
U verblijft in goed gewaardeerde hotels nabij het station. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Dat geldt niet als u een overnachting in Zürich toevoegt. Daar is ontbijt optioneel beschikbaar voor € 8 per persoon.

Reis verlengen
U kunt de reis verlengen. U kunt een overnachting in Filisur, Zürich en Luzern bijboeken. Een extra nacht is al mogelijk vanaf € 130 (Zürich) en kan oplopen tot € 225 (Luzern). In Filisur komt er circa € 150 voor een extra nacht bij. Een treinreis naar Davos is daarbij inbegrepen.

Interrail
U krijgt bij deze reis een mobiele Interrail pas, dat is het treinticket waarmee u reist. Uiteraard zijn alle verplichte reserveringen inbegrepen. Uiteraard leveren wij een reischema. U laat de Interrail pass in de bijbehorende app, en houdt daarin bij met welke treinen u reist. De panoramatreinen zijn optioneel.

Zitplaatsreserveringen
We maken voor u een reservering voor de Glacier Express en Bernina Express, mits u kiest om met deze treinen te reizen. Anders reist u in Zwitserland met de reguliere trein, en is dat in Nederland zonder zitplekreservering.

Annuleringsvoorwaarden
Vanwege COVID-19 bieden we op dit moment meer flexibiliteit. Bij een negatief reisadvies wordt de treinreis kosteloos geannuleerd. Wilt u zelf annuleren? Tot 18 dagen voor vertrek kunt u annuleren tegen 10% kosten van de totale reissom. Vanaf dag 17 tot en met dag 10 bedragen de annuleringskosten 50%. Nadien is annuleren in principe niet meer mogelijk. Uit coulance kan Treinrondreis.nl onderzoeken of er lagere annuleringskosten kunnen worden toegepast.

Veel gestelde vragen

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Welke covid beperkingen zijn er voor reizen naar Zwitserland?

Belangrijk om te weten: maatregelen veranderen voortdurend. Check daarom voordat u weggaat nederlandwereldwijd.nl. Hier vindt u per land alle actuele regels. Zie hier het reisadvies voor Zwitserland. U wordt zelf geacht te zorgen dat u aan de eventuele inreisbeperkingen voldoet en de juiste documenten heeft. Het kan zijn dat de maatregelen op het moment van reizen anders zijn dan tijdens de boeking. Houd hier rekening mee."

Steden & Bergen in Zwitserland

Reis per nachttrein naar Zwitserland en maak vervolgens een indrukwekkende rondreis door Zwitserland.

v.a. 545,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Interrail Reservering

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis is een initiatief van Publink B.V. Publink is o.a. uitgever van treinreiziger.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl