Treinrondreis.nl

Steden & Bergen in Zwitserland

Reis per nachttrein naar Zwitserland en maak vervolgens een indrukwekkende rondreis door Zwitserland. U legt het mooiste deel af van de route van de Glacier Express. Optioneel reist u via de Bernina spoorlijn naar Tirano in Italië. Naast de indrukwekkende natuur heeft u tijd om Zürich, Chur en Luzern te bezoeken.

Per nachttrein naar Zwitserland
Reis via prachtige spoorlijnen
Mooie natuur & diverse steden

Nachttrein Amsterdam - Zürich

Deze reis is te boeken vanaf 13 december 2021. Per dienstregeling 2022 wordt namelijk de nachttrein Amsterdam - Zürich weer in ere hersteld. Inbegrepen is een ligplek in de nachttrein in een gedeelde coupe. Het is optioneel mogelijk om te kiezen voor een privé coupe.

Prachtige spoorlijnen

Tijdens deze treinrondreis reist u onder andere via de Albula Bahn en over het Landwasserviaduct. Het mooiste traject van de Glacier Express (Filisur - Andermatt) legt u af. Ook legt u deels de route van de Gotthard Panorama Express af (Göschenen - Fluëlen).

Steden

Behalve de prachtige natuur heeft u de mogelijkheid om steden als Luzern, Zürich en Chur te bezoeken. Als u een extra overnachting in Zürich boekt, kunt u ook Europa's grootste waterval bij Schaffhausen bezoeken.

Reisschema

dag 1

Per nachttrein naar Zwitserland

Vandaag begint de reis per nachttrein naar Zürich.

De trein vertrekt omstreeks 20:30 uur uit Amsterdam Centraal, een half uur later volgt Utrecht. Arnhem is de laatste stop in Nederland, waar de trein rond 22:00 uur vertrekt. Tijdens werkzaamheden kan het voorkomen dat de trein twee minuten eerder vertrekt en niet stopt te Arnhem.

De reis is inbegrepen vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem.

Nightjet Amsterdam - Zürich v.v.

lees meer
dag 2

Per trein naar Filisur

Rond 8:00 's ochtends komt u aan in Zürich. U kunt indien gewenst eerst even in Zürich blijven, maar u kunt ook direct doorreizen naar Chur. Chur is de oudste stad van Zwitserland, ook deze stad kunt u desgewenst kort bezoek. Daarna reist u via de prachtige Albula Bahn naar Filisur. In deze omgeving kunt u goed wandelen, bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt naar het wereldberoemde Landwasserviaduct. (De totale reistijd van Zürich naar Filisur duurt 2,5 uur, zonder ondreking in Chur.)

Hotel Grischuna Filisur

lees meer
optionele dag

Bernina Spoorlijn

Ontdek de route van de Bernina Express. Dit is de mooiste spoorroute van Europa, zo niet de wereld. U vertrekt rond 9:30 uur per Bernina Express naar Tirano. Daar heeft u tijd voor een lunch. Daarna kunt u nog eens genieten van de prachtige spoorlijn en keert u rond 17:30 uur weer terug. Standaard neemt u plaats in het reguliere treinstel van de Bernina Express, waar de ramen op sommige plekken ook open kunnen. Wat ons betreft is dit een prima reiservaring. Optioneel is de reis af te leggen in een panoramarijtuig. U kunt overwegen om dit alleen tijdens de heenreis te doen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Dagje Filisur / Davos

Ontdek de prachtige omgeving rond Filisur. Een treinticket Filisur - Davos is inbegrepen (niet als u in Bergün verblijft). Op deze route rijdt een groot deel van het jaar (niet in het laagseizoen) ook twee keer per dag een historische trein.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 3

Route Glacier Express en Gotthard Panorama Express

Vandaag reist u via het mooiste deel van de route van de Glacier Express: vlak na vertrek passeert u het Landwasserviaduct en vervolgens reist u via de Rijnkloof naar de Oberalppass. Dit is het hoogste punt van de reis (2033 meter), vervolgens volgt de indrukwekkende afdaling naar Andermatt. Daar stapt u over op de regionale trein naar Göschenen. Deze mooie spoorlijn is bij velen onbekend. Vanaf Göschenen reist u verder volgens de route van de Gotthard Panorama Express naar Flüelen en Luzern. Op dit deel van de route kunt u tijdens de afdaling drie keer de kerk van Wassen zien. U stapt over in Reichenau-Tamins, Disentis/Mustér, Andermatt en Göschenen en bent u iets meer dan 5,5 uur onderweg. Optioneel is om te reizen met de Glacier Express, dan hoeft u alleen Andermatt en Göschenen over te stappen. De reis duurt dan iets minder dan 7 uur. U overnacht in Luzern.

Hotel Central Luzern

lees meer
optionele dag

Extra dag Luzern

Het is mogelijk uw verblijf in Luzern te verlengen. U kunt dan rustig de stad bezoeken, of een uitstapje naar de Rigi berg of de Pilatus met de steilste tandradbaan ter wereld (beide uitstapjes niet inbegrepen).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Laatste dag: Zürich

Vandaag reist u van Luzern naar Zürich. U heeft alle tijd om Zürich te bezoeken. Pas rond 21:30 uur wordt u op het station verwacht. U bent dan ruim op tijd voor de nachttrein naar Nederland, die normaal gesproken om 21:59 uur vertrekt. Gedurende uw bezoek aan Zürich kunt u de bagage kwijt in een locker (niet inbegrepen). Het is ook optioneel mogelijk om eerst een nacht in Zürich te overnachten. In dat geval kunt u de bagage na het uitchecken bij het hotel laten.

Nightjet Amsterdam - Zürich v.v.

lees meer
dag 5

Aankomst in Nederland

In de ochtend komt de nachttrein aan in Nederland. Als eerste in Arnhem, geplande aankomsttijd 7:51 uur. Vervolgens Utrecht (8:33 uur) en daarna eindpunt Amsterdam Centraal (9:14 uur). Bij werkzaamheden kan de dienstregeling afwijken en kan de stop in Arnhem komen te vervallen.

Steden & Bergen in Zwitserland

Reis per nachttrein naar Zwitserland en maak vervolgens een indrukwekkende rondreis door Zwitserland.

v.a. 545 p.p.
Rondreis samenstellen
Glacier Express

Hoogtepunten Zwitserse Steden & Bergen

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Landwasserviaduct

Albula spoorlijn, Filisur

Optioneel in deze reis

Reis verlenging

Bernina Express

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket voor de Nightjet (heen- en terugreis)

Verblijf & ontbijt in Luzern en Filisur

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Excursies, toeristenbelasting en overige maaltijden

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de hotels en de treinen wordt handmatig gecontroleerd.

Verblijf
U verblijft in goed gewaardeerde hotels nabij het station. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Dat geldt niet als u een overnachting in Zürich toevoegt. Daar is ontbijt optioneel beschikbaar voor € 8 per persoon.

Reis verlengen
U kunt de reis verlengen. U kunt een overnachting in Filisur, Zürich en Luzern bijboeken. Een extra nacht is al mogelijk vanaf € 130 (Zürich) en kan oplopen tot € 225 (Luzern). In Filisur komt er circa € 150 voor een extra nacht bij. Een treinreis naar Davos is daarbij inbegrepen.

Annuleringsvoorwaarden
De reis kan geannuleerd 18 dagen voor vertrek tegen 20% kosten. Extra opties zijn niet te annuleren. Vanaf 17 dagen voor vertrek is de reis niet meer te annuleren.

Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Steden & Bergen in Zwitserland

Reis per nachttrein naar Zwitserland en maak vervolgens een indrukwekkende rondreis door Zwitserland.

v.a. 545 p.p.
Rondreis samenstellen