Steden & Bergen in Zwitserland

Ontdek het indrukwekkende Zwitserlandse landschap. U legt het mooiste deel af van de route van de Glacier Express. Optioneel reist u via de Bernina spoorlijn naar Tirano in Italië. Naast de indrukwekkende natuur heeft u tijd om Zürich, Chur en Luzern te bezoeken.

Per ICE van en naar Zwitserland
Reis via prachtige spoorlijnen
Mooie natuur & diverse steden

Treinreis overdag

We hebben deze treinreis aangepast. In 2024 bieden we deze treinreis overdag aan, en niet meer per nachttrein.

Prachtige spoorlijnen

Tijdens deze treinrondreis reist u onder andere via de Albula Bahn en over het Landwasserviaduct. Het mooiste traject van de Glacier Express (Filisur - Andermatt) legt u af. Ook legt u deels de route van de Gotthard Panorama Express af (Göschenen - Fluëlen).

Steden

Behalve de prachtige natuur heeft u de mogelijkheid om steden als Luzern, Zürich en Chur te bezoeken. Als u een extra overnachting in Zürich boekt, kunt u ook Europa's grootste waterval bij Schaffhausen bezoeken.

Reisschema

dag 1

Per ICE naar Basel

Vandaag reist u per ICE naar Zwitserland. Indien mogelijk reist u per directe ICE naar Basel. Deze trein rijdt t/m 15 juli 2024. Als er geen directe trein is, reist u met één overstap vanuit Nederland naar Basel.

U begint de treinreis op een Nederlands (of Belgisch) station in Nederland.

Meestal bereikt u Basel rond 15:00-16:00. U overnacht vlakbij het station in hotel Gaia (****).

Gaia Hotel Basel

lees meer
dag 2

Per trein naar Chur (of Bergün)

Vandaag kiest u een vertrektijd naar eigen inzicht. U kunt bijvoorbeeld eerst Basel bezoeken, of direct in de ochtend vertrekken. U kunt vandaag kiezen of u in de oudste stad van Zwitserland wil verblijven (Chur) of in een bergdorpje (Bergün).

De treinreis Basel - Chur duurt 2 uur en 20 minuten. Kiest u in stap 3 voor verblijf in Bergün? Dan duurt de treinreis vanuit Chur nog 1 uur en 15 minuten.

Central Hotel Post Chur

lees meer
dag 3

Bernina Spoorlijn

Ontdek de route van de Bernina Express. Dit is de mooiste spoorroute van Europa, zo niet de wereld. Tijdens deze rit wordt onder andere het Landwasserviaduct gepasseerd, de Bernina Pass en het keerviaduct van Brusio.

Optioneel kunt u een enkele reis in het panoramarijtuig afleggen. Wij adviseren echter het reguliere treinstel. Dan is er in de regel meer ruimte en kunt u zelf de beste zitplaatsen kiezen.

De Bernina Express vertrekt om 8:28 uur uit Chur en om 9:47 uur uit Bergün. Bij verblijf in Bergün heeft u het eerste deel van de route al de vorige reisdag afgelegd. In Tirano komt u aan om 12:49 uur en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Om 14:24 uur vertrekt de directe Bernina Express weer naar Bergün (a. 17:03) en Chur (a. 18:22).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra verblijfsdag

Blijf een extra nacht, u verblijft in hetzelfde hotel als gisteren. Als u in Bergün verblijft kunt u vandaag bijvoorbeeld een mooie bergwandeling maken, of het spoorwegmuseum bezoeken.

Als u in Chur verblijft kunt u een stadswandeling maken door de oudste stad van Zwitserland. Met de gastenkaart van het hotel (bij verblijf in Chur) kunt u bovendien met de kabelbaan de huisberg van Chur (Brambrüesch) bezoeken en hier een wandeling maken.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Route Glacier Express en Gotthard Panorama Express

Vandaag reist u via het mooiste deel van de route van de Glacier Express: u reist via de Rijnkloof naar de Oberalppass. Dit is het hoogste punt van de reis (2033 meter), vervolgens volgt de indrukwekkende afdaling naar Andermatt. Daar stapt u over op de regionale trein naar Göschenen. Deze mooie spoorlijn is bij velen onbekend. Vanaf Göschenen reist u verder volgens de route van de Gotthard Panorama Express naar Flüelen en Luzern. Op dit deel van de route kunt u tijdens de afdaling drie keer de kerk van Wassen zien.

 • Vanuit Chur duurt de treinreis per reguliere trein 4 uur en 50 minuten en stapt u over in Disentis (zelfde perron), Andermatt en Göschenen. Met de Glacier Express duurt de treinreis ongeveer 5 uur en 40 minuten en vervalt de overstap in Disentis.
 • Vanuit Bergün duurt de treinreis naar Luzern ongeveer 6 uur en stapt u ook over in Rechenau-Tamins en verder eveneens te Disentis, Andermatt en Göschenen. Met de Glacier Express duurt de treinreis ongeveer 7 uur. In Bergün stopt de Glacier Express van 4 mei t/m 12 oktober 2024. Deze vertrekt om 7:47 uur.

Verblijf: Holiday Inn bij station van Kriens of (tegen meerprijs) in het centrum van Luzern (Hotel Waldstätterhof).

Holiday Inn Express Luzern

lees meer
dag 5

Dag Luzern

Ontdek de mooie stad van Luzern. Of Zeker als u een uitstapje wilt maken naar de Rigi berg of de Pilatus met de steilste tandradbaan ter wereld (beide uitstapjes niet inbegrepen).

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Luzern

Wilt u langer in Luzern blijven? Boek dan een extra nacht bij.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Treinreis naar Nederland

Vandaag reist u overdag terug naar Nederland. Vaak vertrekt u rond 11:50 uur uit Luzern naar Basel. In Basel stapt u over op de ICE naar Keulen. Daar is in de regel een ruime aansluiting (40 minuten) op de trein naar Nederland. Omstreeks 20:00/21:00 uur bereikt u volgens plan Nederland.

Steden & Bergen in Zwitserland

Bezoek de prachtige Zwitserse steden & natuur

v.a. 969,- p.p.
Rondreis samenstellen
Glacier Express

Hoogtepunten Zwitserse Steden & Bergen

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Landwasserviaduct

Albula spoorlijn, Filisur

Optioneel in deze reis

Reis verlenging

Bernina Express

bekijk alle optie op deze reis

Inbegrepen in deze reis

Treinticket voor de Nightjet (heen- en terugreis)

Verblijf & ontbijt in Luzern en Filisur

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Excursies, toeristenbelasting en overige maaltijden

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de hotels en de treinen wordt handmatig gecontroleerd.

Interrail
U krijgt bij deze reis een mobiele Interrail pas, dat is het treinticket waarmee u reist. Uiteraard zijn alle verplichte reserveringen inbegrepen. Uiteraard leveren wij een reischema. U laat de Interrail pass in de bijbehorende app, en houdt daarin bij met welke treinen u reist. De panoramatreinen zijn optioneel.

Zitplaatsreserveringen
We maken voor u een reservering voor de Glacier Express en Bernina Express, mits u kiest om met deze treinen te reizen. Anders reist u in Zwitserland met de reguliere trein, en is dat in Nederland zonder zitplekreservering.

Veel gestelde vragen

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Moet ik een mondkapje dragen in de nachttrein (Nightjet)?

Nee, dat is niet meer nodig.

Welke covid beperkingen zijn er voor reizen naar Zwitserland?

Belangrijk om te weten: maatregelen veranderen voortdurend. Check daarom voordat u weggaat nederlandwereldwijd.nl. Hier vindt u per land alle actuele regels. Zie hier het reisadvies voor Zwitserland. U wordt zelf geacht te zorgen dat u aan de eventuele inreisbeperkingen voldoet en de juiste documenten heeft. Het kan zijn dat de maatregelen op het moment van reizen anders zijn dan tijdens de boeking. Houd hier rekening mee."

Steden & Bergen in Zwitserland

Bezoek de prachtige Zwitserse steden & natuur

v.a. 969,- p.p.
Rondreis samenstellen

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl