Reizend naar Zwitserland, de Mooiste treinreizen

Het televisieprogramma "Denkend aan Zwitserland" van Omroep Max is momenteel een grote hit. Maar nog mooier is om zelf de treinreis te maken.

Terwijl de kijkers genieten van de prachtige beelden en avonturen van dit bekende duo, is er niets dat je ervan weerhoudt om zelf op reis te gaan en de schoonheid van Zwitserland te ervaren. Treinrondreis.nl, opgericht door Hildebrand van Kuijeren, deelt dit enthousiasme en moedigt reizigers aan om de wonderen van Zwitserland per trein te ontdekken.

Zwitserland staat bekend om zijn adembenemende landschappen en een uitstekend treinnetwerk. "Zwitserland is mijn favoriete treinland bij uitstek," zegt Hildebrand van Kuijeren. "Het uitzicht onderweg is prachtig, en het Zwitserse treinnetwerk is fantastisch. Het is echt een prachtige beleving om hier per trein rond te reizen."

Vanuit deze steden heb je de mogelijkheid om zelf de bergen in te trekken en te genieten van de schitterende natuur. In Zermatt kun je zelfs de Gornergrat bereiken, op een hoogte van maar liefst 3089 meter. Het mooie van Zwitserland is dat je hier wandelen en reizen perfect kunt combineren. In Chur kun je bijvoorbeeld de Brambrüesch beklimmen, wat een fantastische ervaring is.

Opvallend is dat de Bernina Express, een van de meest indrukwekkende treinreizen ter wereld, niet in de televisieserie "Denkend aan Zwitserland" te zien is. Treinrondreis.nl beschouwt dit juist als de mooiste treinreis in Zwitserland en beveelt deze van harte aan aan alle reizigers die de pracht van dit land willen ontdekken.

Kortom, terwijl Janny en André van Duin hun avonturen in Zwitserland op het kleine scherm delen, kun je zelf de magie van Zwitserland ervaren door een treinreis te maken. Zwitserland wacht op je met zijn betoverende landschappen, pittoreske steden en adembenemende treinroutes. Grijp deze kans en ga van "Denkend aan Zwitserland" over in "Reizend naar Zwitserland".

Check hier al onze rondreizen Zwitserland of onze pagina Treinreizen Zwitserland.

Treinreizen naar Zwitserland

vanaf: 1058,- p.p.

Grand Panorama (alleen CH)

periode: april t/m okt
reisduur: 6 - 11 dagen

Wilt u op eigen gelegenheid naar Zwitserland reizen en vervolgens een mooie rondreis per trein maken? Dan is dit een ideale treinreis.

  • Reis op eigen gelegenheid naar Zwitserland
  • Geniet in de 1e klas van de mooiste Zwitserse spoorlijnen
  • Alle beroemde panoramatreinen inbegrepen
  • Inclusief hotels op loopafstand van het station

Glacier express

Langzaamste sneltrein ter wereld

Bernina Express

Via de Albula- en Berninaspoorlijn

Denkend aan Zwitserland, waar moet ik rekening mee houden?

Is treinreizen net zo relaxed als in het Tv-programma Denkend aan Zwitserland?

Door Zwitserland is treinreizen zeker heel rustgevend. Geniet van prachtige uitzichten, terwijl je gebruik maakt van het uitstekende Zwitserse spoorwegnetwerk. Zelfs tal van kleine dorpjes zijn aangesloten op dit uitgebreide netwerk. Wel goed om te weten: Duitse treinen zijn soms fors vertraagd. Dus de heen- en terugreis is vaak minder punctueel. Je kunt ook kiezen om op eigen gelegenheid naar Zwitserland te reizen. We hebben van de Grand Panorama Rondreis een variant waarbij u op eigen gelegenheid naar Zwitserland reist. Dit noemen we de Zwitserland Only variant.

In welke plaatsen kun je in Zwitserland goed wandelen?

Zwitserland biedt talloze prachtige wandelmogelijkheden die gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf treinstations. Hier zijn enkele plaatsen in Zwitserland waar je vanuit treinstations kunt genieten van geweldige wandelingen:

Zermatt: Zermatt is een populaire bestemming voor wandelaars en biedt toegang tot enkele van de meest iconische berglandschappen, waaronder de Matterhorn. Het treinstation van Zermatt is een startpunt voor verschillende wandelroutes in de regio.

Interlaken: Gelegen tussen het Thunermeer en het Brienzermeer, is Interlaken een geweldige uitvalsbasis voor wandelingen in de Jungfrau-regio. Treinen brengen je naar nabijgelegen plaatsen zoals Lauterbrunnen en Grindelwald, waar je fantastische wandelpaden vindt.

Lugano: In het Italiaans sprekende deel van Zwitserland is Lugano een prachtige stad omgeven door meren en bergen. Vanaf het treinstation van Lugano kun je wandelen langs het meer van Lugano of met een kabelbaan de Monte Brè beklimmen voor panoramische uitzichten.

Davos: Davos is een bekende wintersportbestemming, maar het is ook in de zomer een geweldige plek voor wandelaars. Vanuit het treinstation van Davos kun je wandelingen maken in de omliggende bergen en genieten van alpenlandschappen. Vanuit Chur en Bergün kun je tijdens de rondreizen van Treinrondreis het beste reizen naar Davos.

Luzern: Het schilderachtige treinstation van Lucerne is een ideale startlocatie voor wandelingen rond het Vierwoudstrekenmeer of in de nabijgelegen Pilatus- en Rigi-bergen.

Chur: Chur, de oudste stad van Zwitserland, bevindt zich in de buurt van de Rätikon- en Plessurgebergten. Het treinstation van Chur is het beginpunt voor wandelavonturen in deze prachtige regio.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl