Ontdek de mooiste treinreizen door Europa

Foto: RhB. Swiss-image.ch/Andrea Badrutt

Scherpe tarieven

De treinreis van- en naar Nederland is altijd inbegrepen. Geen boekingskosten. Ook bieden wij vaak flexibele annuleringsvoorwaarden.

OV vriendelijke hotels

Keuze uit uitsluitend goed gewaardeerde hotels naast of nabij het station. Kies zelf in welk hotel u wilt verblijven.

Persoonlijke aandacht

Geen callcenter maar een kleinschalig team. We nemen na een boeking in de regel persoonlijk contact met u op.

Treinreizen 2023

We hebben nog niet van alle partners de tarieven voor 2023 gekregen. We hopen de komende weken voor alle reizen de tarieven voor komend jaar bekend te maken. Voor de meeste reizen naar Zwitserland hebben we al wel de tarieven voor 2023.

Nieuw in 2023: Barcelona

We verwachten de komende periode een aantal nieuwe reizen te introduceren. Zo introduceren we onze eerste treinreis naar Spanje: een citytrip per trein naar Barcelona. We verwachten in 2023 ook een rondreis naar Noorwegen te kunnen aanbieden.

Treinrondreis Zwitserland

We bieden treinreizen aan door heel Europa. Uiteraard ook naar Zwitserland. Want in treinland Zwitserland is de trein meer dan alleen een vervoersmiddel om van A naar B te komen. Het land kent tientallen spoorlijnen waar u kunt genieten van het prachtige berglandschap. Denk bijvoorbeeld aan de Albula en Bernina-spoorlijn, beide door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Voor ons reden om een aantal rondreizem door Zwitserland samen te stellen. De meest complete treinreis is wat ons betreft de Grand Train Tour Plus. Ook populair is de Grand Panorama Rondreis, met alle beroemde Zwitserse panoramatreinen in de eerste klas. Bekijk hie alle rondreizen in Zwitserland of bekijk onze pagina treinreizen Zwitserland.

Treinreizen Italië

In 2022 hebben we tal van nieuwe reizen geïntroduceerd. Bijvoorbeeld treinreizen naar Italië. Maak bijvoorbeeld een unieke stedentrip naar Verona, de stad van Romeo en Julia. Deze stad is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed, maar door velen nog niet ontdekt. Vanaf Verona behoort een dagtrip naar Venetië tot de mogelijkheden. Nieuw is ook de treinrondreis naar Rome, waarbij u via de Bernina spoorlijn naar Italië reist. Ook mooi is de treinrondreis Italië, waarbij u Milaan, de Cinque terre, Pisa, Florence en Rome aandoet.

Treinrondreis door Slowakije

Bij mooie treinrondreizen denkt u waarschijnlijk niet direct aan Slowakije. Terwijl het een prachtig land is, dat zich prima leent voor een treinrondreis. Bekijk bijvoorbeeld eens de prachtige 'route 173', ook wel 'Horehronec'. Wie op youtube deze video bekijkt wordt waarschijnlijk direct enthousiast. En ook het natuurgebied Hoge Tatra is een pareltje, waar u per trein naar toe kan. Waar in Zwitserland en andere landen massa's toeristen afkomen op het natuurschoon, is dat in Slowakije nog heel beperkt. Wat ons betreft is de 9-daagse treinrondreis door Slowakije daarom ook echt een aanrader. Bovendien is de reis relatief goedkoop: vanaf € 649 per persoon.

Treinreizen Schotland & Noorwegen

Alhoewel Zwitserland het treinland per uitstek is, zijn er door Europa nog veel meer mooie treinrondreizen te maken. Denk bijvoorbeeld aan Schotland, waar de 'West Highland' spoorlijn een absolute topper is. Maar ook in Scandinavië zijn hele mooie treinreizen te maken. Bijvoorbeeld de Flåmsbana en de Bergen-spoorlijn in Noorwegen. Of aan Inlandsbanan, een mooie spoorlijn in Zweden. In de tweede helft van 2022 verwachten we rondreizen naar Noorwegen te kunnen introduceren.

Stedentrips per trein

Naast mooie rondreizen door verschillende landen, bieden we ook stedentrips per trein aan. Al vanaf 87 euro per persoon. De goedkoopste stedentrips gaan naar Düsseldorf en Antwerpen. Maar ook stedentrips als Trein Parijs + Hotel en Trein Berlijn + Hotel zijn erg populair. Meest populair is echter de Stedentrip Wenen. Bij deze reis gaat u per nachttrein naar de Oostenrijkse hoofdstad. Als u 's nachts wilt zitten is een vierdaagse reis naar Wenen al mogelijk vanaf 125 euro per persoon (zie Stedentrip Wenen Basic).

Nieuwe reizen 2023

We zullen voor 2023 nieuwe reizen introduceren. Vanaf 2023 zullen we een rondreis door Noorwegen aanbieden. Ook verwachten we rondreizen naar Frankrijk te kunnen aanbieden, en werken we aan reizen naar Spanje (Barcelona).

Treinreizen naar Duitsland

Vanuit Nederland kunt u tal van mooie treinreizen maken naar Duitsland. Maak bijvoorbeeld een rondreis per trein door het Zwarte Woud. Dit is perfect mogelijk bij de reis Treinvakantie Zwarte Woud. Maar wat ons betreft is de reis Parels langs de Moezel ook echt een aanrader. Deze reis gaat niet alleen door Duitsland, maar ook door Luxemburg en België. Behalve treinvakanties door Duitsland bieden we zoals gezegd ook stedentrips per trein naar Duitse bestemmingen aan. Op de pagina Treinreizen Duitsland staan zowel de rondreizen als de stedentrips.

Meer treinrondreizen & stedentrips

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Publink (KVK 24465732). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2022 Treinrondreis.nl